"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Thursday, November 2, 2017

Shaklee Baby Product

The Best You Can Do For Your Baby
Assalamualaikum semua dan salam sejahtera :)

Hari ni Kak Ngah nak Share produk terbaru keluaran Shaklee iaitu produk bayi Shaklee.

Ada 3 jenis produk bayi Shaklee:
  • ShakleeBaby Gentle Wash
  • ShakleeBaby Soothing Lotion
  • ShakleeBaby Massage Oil

Apa istimewanya produk bayi Shaklee ni?


GENTLE WASH


  • berasaskan chamomile, lidah buaya organik yang kaya dengan ekstrak oat dan minyak zaitun menghasilkan rasa yang lembut  dan  membersihkan secara lembut.
  • mengandungi 76% organik dan 99% bahan semulajadi.
  • Insyallah tidak menimbulkan alahan ( hypoallergenic) , mempunyai PH yang seimbang dan telah diuji di atas kulit yang sensitif.

SOOTHING LOTION


  • Di rumus khas dengan bahan-bahan semulajadi iaitu aloe organik dan minyak organik (mentega shea, biji bunga matahari, kelapa) yang dapat menambah nutrien kulit dan melembapkan.
  • Minyak lavender,chamomile, rosemary memberikan rasa menenangkan.
  • Sangat bagus untuk kulit baby yang sensitif.

MASSAGE OIL


  • Campuran istimewa minyak organik dan minyak pati untuk pelembab kulit yang lembut.
  • Mengandungi 99% bahan organik dan 99% bahan semulajadi.
  • Lavender dan chamomile bertindak memberi rasa ketenangan.
  • Digunakan untuk urutan bayi selepas mandi.

Wahh, bestkan? Tak sabar nak guna untuk my baby :)

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Wednesday, November 1, 2017

Sarapan Dengan Minuman Protein

Sarapan ESP jom! 😊

Kak Ngah suka guna botol kecik molek tu. Senang nak gegar-gegar kan ia. πŸ˜‚

Botol tu pon penuh 300ml je. Letak air masak, ESP 2 sudu besar lepas tu gegar-gegarkan ia. Senang je. Budak-budak kecik pon pandai. 😁

Buka penutup, jangan lupa ambil bau dulu yea. Aroma memang tak boleh tahan. Nak cepat-cepat minum je. Namunnnn, jangan gelojoh yea 🀣

Baca la bismillah dulu supaya kita tak minum bersama syaiton πŸ‘Ή dan jangan lupa niat untuk dapat kesihatan yang baik.

1 botol ni 2 kali teguk je Kak Ngah. 🀣 gelojossnya Kak Ngah!! 😝 Pehtu, dengan buih-buihnya skali nak di sedutnya. Over bebenau. πŸ˜‡

Serius, memang sedap ESP ni. Bagi Kak Ngah la. πŸ˜ƒ Nak minum pun kena sorok-sorok takut anak dara minta. 🀣

ESP memang menjadi kegilaan bagi yang dah rasa kesannya. 😊

Anda nak cuba 1? Eh, banyak pon tak pa. Meh whatsapp Kak Ngah lekaih 😊😊

πŸ“±019 658 1210
Nak senang, klik link ni pon boleh πŸ‘‰πŸ»πŸ‘‰πŸ» Di sini

Promosi November 2017

Alhamdulillah dah masuk bulan baru hari ni. Mesti ada yang tertunggu-tungu, promosi apa pula yang Shaklee beri pada bulan ni :)

Kak Ngah pun tak zabarrr :D

ok jom!

Promosi November 2017 untuk ahli Shaklee
BELI 3 PERCUMA 1

Vita-Lea For Children mengandungi:

🎈18 jenis vitamin dan mineral perlu.
🎈100% vitamin A, C, D dan E serta kesemua 8 vitamin B.
🎈Kalsium, magnesium, zinc, copper dan pelbagai mineral lain.


Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Tuesday, October 31, 2017

Bisnes Shaklee

Jom sambung part #2 😍 part 1 di sini

Alhamdulillah bila masalah penyusuan selesai, Kak Ngah nampak peluang dalam Shaklee. Shaklee boleh dijadikan bisnes.

Yes! Bisnes. Niat Kak Ngah masa tu nak menolong juga ibu-ibu yang mempunyai masalah yang sama dengan Kak Ngah iaitu masalah penyusuan. Kak ngah akui, bukan senang nak jadi seorang ibu, kita perlu carigali ilmu untuk jadi ibu tang terbaik untuk anak-anak.

Masa join Shaklee, Kak Ngah main-main je jual produk sebab nak isi masa lapang dan dalam masa yang sama nak juga merasa income dari bisnes ni. Terpikir-pikir juga, betul ke bisnes ni boleh dapat income yang besar. Masa ni tak pernah join mana-mana syarikat jualan langsung atau MLM. Jadi pikiran tu sempit sikit la. 🀣

Bila bulan ketiga join Shaklee, Kak Ngah boleh dapat income 4 angka. Macam percaya tak percaya je. πŸ˜‚

Jadi Kak Ngah perlu la akui dan tunduk bahawa bisnes Shaklee ni memang boleh buat duit dan dijadikan gaji bulanan 😍

Dari poket 0, alhamdulillah sekarang dah ada income setiap bulan. Income ni bergantung pada boss kita. Siapa boss Kak Ngah? Allah taala la. DIA yang mencukupkan segalanya.

Oksigen Allah bagi sama rata, cahaya matahari sama rata. Tapi Allah taala juga telah berpesan, siapa yang berusaha pasti dia yang akan dapat. MAN JADDA WAJADA.


Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Monday, October 30, 2017

Kanak-kanak pun suka ESP Shaklee


Haa...anak dara siapa lah tu kan? :D

Anak dara saya memang sangat suka ESP Shaklee ni. Masa ibu dia minum, mula la nak menempel :D
"ibu, kakak nak juga..ESP ibu ni sedap laa"

Kanak-kanak suka, ibu lagi la suka. haha.

ok, boleh ke sebenarnya kanak-kanak minum ESP ni?

How Much Protein Do You Need Everyday?

    1-3 tahun : 16.5g protein/day
    4-6 tahun : 25g protein / day
    7-14 tahun : 31.5g protein per day
    15-18 tahun (male) : 44g protein per day
    15-18 tahun (female) : 40g protein per day
    18+ tahun : 45g protein per day
    19+ (male) : 54g protein per day
    19+ (female) : 44g protein per day
    Pregnant : 30g protein per day
    Lactating : 20g protein per day
    Althlete : 62.5-100g protein per day

sumber : freefoodfreedom.com

ESP ni tidak disyorkan kepada bayi bawah 1 tahun.

Mengikut pakar nutrisi Shaklee, ESP boleh diberi kepada kanak-kanak seawal umur 2 tahun.

Jika kita lihat jadual pengambilan protein bagi kanak-kanak di atas, kanak-kanak hanya memerlukan 16.5g protein setiap hari. 1 hidangan ESP bersamaan dengan 14g protein sahaja. Jadi kanak-kanak BOLEH minum ESP. :)

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...