"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Friday, December 21, 2012

Kenapa Collagen Powder Shaklee?

Assalamualaikum wbt...

Di petang-petang yang cuacanya redup nak hujan di Melaka ni...saya nak kongsikan dengan pembaca-pembaca semua berkenaan Collagen Powder keluaran Shaklee...

Saya dah cuba collagen ni..collagen lain tak pernah cuba lagi, so saya tak boleh nak compare la kan...tapi dari apa yang saya rasa:

- kulit jadi lembab, 
- parut hitam kat muka makin pudar, 
- bila bangun pagi-pagi kulit terasa lembut dan licin

Lagi satu, Shaklee Collagen Powder (SCP) ni diekstrak dari sisik ikan merah.

IKAN MERAH?..YES!

Ikan merah ni hidup bebas di dalam laut sedalam 5000meter...Tekanannya sudah tentulah tinggi bukan? ikan-ikan lain pun sukar hidup dalam laut sedalam 5000meter. Jadi, ikan merah ni bebas dari kesan pencemaran laut.

Ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20 paun, bertelur dan hidup dengan bebas di dalam lautan dalam. Ia menjadikan sumber kolagen yang baik:
  • Sangat lasak dan elastik
  • Kepaduan sel yang sangat tinggi
  • Tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan
  • Jisim molekul yang sangat rendah
Shaklee menambah & ramuan aktif untuk meningkatkan keberkesanan kolagen iaitu:
  • Kolagen ikan
  • Ekstrak kulit kerangan laut
  • lactobacillus acidophilus
  • Ekstrak biji Camelia Japonica
  • Ekstrak Pfaffia
  • Vitamin C, B2 dan B6
 Kebaikan SCP:
  • Anti penuaan
  • Mengembalikan keanjalan
  • Meningkatkan pergerakan
  • Menyubur
  • Menegang payudara dan punggung
  • Melembabkan kulit
  • Mencerah, mengurangkan pigmentasi dan jeragat
 
Dapatkan harga PROMOSI SCP sekarang!!

While Stock Last!

boleh contact :
 
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
 019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Tuesday, December 11, 2012

Promosi December : Shaklee Collagen Powder!

Assalamualaikum....selamat pagiiii...:))

Hari ni dah 11hb december 2012...lagi berapa hari nak masuk tahun baru 2013..hmm..cepat betul masa berlalukan...seiring dengan usia kita...


Dah penghujung tahun ni, Shaklee mengadakan PROMOSI COLLAGEN POWDER!!!






Sememangnya sangat HOT!!! sekarang ni... PANAS..PANAS...


Saya pun dah merasainyaaa...walla..memang terbaiklah collagen powder ni...terasa tegang sana sini...Collagen ni bukan sahaja untuk anti penuaan..tapi collagen ni sangat diperlukan oleh organ-organ lain dalam badan kita...seperti mata, otak, etc..


Bermacam-macam teknologi dicipta untuk kecantikan..seperti solekan, botoks, pembedahan plastik, rawatan laser, dan macam-macam lagi...adakah kita terfikir tentang kesan sampingan? kesan yang sementara? dan harganya yang sangat mahal? Fikir dahulu sebelum bertindak ye...


Sebaiknya kita memilih cara yang semulajadi untuk mengekalkan kulit yang SIHAT dan BERSERI....


Collagen powder dari shaklee sememangnya adalah semulajadi...diekstrak dari sisik ikan merah..yang mana membekal 4000mg kolagen 'RSS Proprietari' dan merupakan sumber kolagen yang lasak!


Penyerapan yang unggul!...kenapa? bila jisim molekul rendah, maka penyerapan adalah pada tahap yang maksimum untuk badan kita...berat molekul adalah yang AMAT RENDAH iaitu 1000 Dalton.


Memang terbukti memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan..(owh..sebab tu la bila ambil terasa kulit menegang je...fuyooo..terbaik lah..hehe)

Kebaikan collagen powder:


- Anti penuaan; mengecilkan liang pori-pori yang kelihatan, menghilangkan kedutan dan garis-garis halus


- Mengembalikan keanjalan; Menjadikan kulit lebih tegang, anjal dan lembut.


- meningkatkan pergerakan; Menyokong kesihatan sendi dan kekuatan tulang


- Penyubur; Menjadikan rambut lebih sihat, tidak mudah gugur dan bercabang serta tebal dan bersinar


- Menegang; Membantu menegang dan menganjalkan payudara.


- Mencerah; Mengurangi pigmentasi, jeragat dan kulit tidak sekata.


- Melembab; Melembapkan kulit bagi mengurangi rasa kering dan gatal pada muka.


Collagen powder boleh digunakan oleh perempuan atau lelaki... Lelaki pun mahu kelihatan hensem juga kan ;)


Inilah masanya untuk merasai kehebatan Collagen Shaklee yang sememangnya terbukti...rugi tau sape yang tak cuba...sekarang tengah promosi gila-gila...harga memang runtuh habisssssss.......


CEPAT2 SEBELUM KEHABISAN STOK..HARGA ISTIMEWA MENANTI ANDA!!! BERBALOI-BALOI!!

boleh contact :
 
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
 019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Tuesday, November 20, 2012

Hubungan suami isteri makin HANGAT..Apa rahsianya?

Assalamualaikum wbt...

Tergerak hati ini ingin berkongsi testimonial yang sangat-sangat best...

"berita panas...berita panas.... Mari berkongsi dgn ifa rahsia terbaru testimoni myself. ahaks.....jgn ketawa ya..... Perkongsian berilmu utk manfaat semua.
Mumy: pa, papa rasakan mcmn performance mumy lps bersalin mia?
Papa: best.....lg best dari dulu ms lps bersalin isya.
Mumy: (dlm nada tersenyum n buat2 x fhm) emmmm....best knp ek... apa yg best nye..... mumy rasa sama jerk....
Papa: lain, lain sgt drpd dulu. rs best, tu yg hr2 nak tu. heheheh.... (mumy dh tersenyum lebar nih....) rs ketat sgt. ms lps bersalin isya dulu rs longgar lh sket, lps mia nie, lain betul. mantap, abis la mumy lps nih..... tiap2 mlm 'seround' yer....
Mumy: ape la papa nih....hehehehe (suka giler ifa.....suka tahap gaban sbb dipuji sebegini....) penat la mumy. mane boleh hari2. pengsan la mumy cam nih.....
Papa: ahhhh....x kira, ape guna implanon kalu x di digunakan....hehehehe..... mumy cergas aje lps amik shaklee. semua benda mumy blh buat. pagi2 dh bangun awal, buat keje sampai mlm, masak utk papa, siapkan anak, kemas umh, melayan papa lagi. alhamdulillah, mkn shaklee ade perubahan.
Mumy: alamak...menyesal lah cam nih mumy amik implanon.....kalu papa nak men hari2 ngan mumy....sbnrnyakan, papa nak tahu x mcmn blh jd camtu...
Papa: mumy mkn ape......
Mumy: hahahah.....rahsia lah..... (sambil berbisik pada suami).
hahahahhahahahahahahahahahahahahahaha............

Itu lah rahsia ifa skrg nih. Perkara yg x pernah ifa fikir n mimipikan pun (pujian dr hubby tentang nikmatnya hubungan suami isteri) mendapat pujian selama ini.
Nak tahu rahsianya.............ALFALFA LAH...... betul, ifa mkn mmg niat utk tambahkan susu ibu, sbnrnya ifa dpt tahu alfalfa ni juga utk eratkan hubungan suami isteri, tp x lh sampai tergerak hati nak niat ke arah itu. tapi, pujian suami 3 hari lepas benar2 memeranjatkan ifa. x sangka.

selama 4 bulan pengambilan set 3M Platinum sejak dari dalam pantang lagi secara konsisten n disiplin, ini lah hasilnya.... pertambahan susu ibu sekaligus memberikan kenikmatan dalam hubungan suami isteri yg menjadi faktor kebahagiaan rumah tangga kami. Benar, setiap usaha yg istiqamah pasti akan dapat hasilnya. dan sekarang, ALFALFA benar2 menjadi produk kepercayaan n semestinya ada dlm list kehidupan ifa. x sia2 melaburkan RM466 pada ketika itu (sblm bersalin, walaupun waktu itu mengalami masalah kewangan), kerana hasilnya sangat2 menakjubkan dan merasai perasaan yang x pernah dirasai ketika dipuji oleh hubby.


Jutaan Terima kasih Iffah Anuar kerana memperkenalkan shaklee kpd ifa n mempercayai ifa dalam menjalankan bisnesnya. Ifa xnk dh bertukar pada mana2 supplement yg lain. shaklee adlh penghujung bg segala percubaan ifa selama ini. ifa benar2 jatuh cinta dgn shaklee.

Bagi kaum ibu diluar sana, jika anda telah mangamalkan alfalfa secara istiqamah n berdisiplin, nantikan hasilnya....tidak perlu kita mencuba produk yg memberi kesan sampingan, cukup dgn hanya alfalfa dan tambahan supplement lain. Terima kasih Ya Allah kerana telah memakbulkan doa ifa selama ini." - Mazlifah Mohtar
Memang tidak dapat dinafikan, Alfalfa SUPER DOOPER BEST!! hihi..kalau xpercaya, anda mesti cuba..saya sendiri sudah mencubanya...dan hasilnya...anda sendiri jawab yer..bila dah cuba nanti :)
Jom GRAB Alfalfa sekarang!!! Sementara PROMOTION masih ada!!
boleh contact :
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
 019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah
 

Monday, November 19, 2012

Anak sering demam, kurang selera makan, sembelit..penyelesaiannya...

Adakah anak anda mengalami masalah seperti yang dinyatakan?

- ANAK SERING DEMAM, SEMBELIT, KURANG SELERA MAKAN, ASTHMA

Jika YA, anda MESTI cuba MEAL SHAKE..


Kenapa?

Sejak 4 bulan mengamalkan meal shake untuk anak sendiri, dah banyak PERUBAHAN POSITIF yang saya nampak. Tahap kesihatannya SEMAKIN BAIK!

- Dulu anak saya KERAP DEMAM...dalam sebulan ada 2 @ 3 kali demam..Alhamdulillah, nasib baik saya suri rumah, lau tak memang berjela la cuti manjang jer..tapi lepas ambil meal shake, saya perhatikan..Zafran dah TAK MUDAH DEMAM..kalau demam pun, CEPAT RECOVER..tak berlarutan..
 
 


- SELERA MAKAN SEMAKIN BERTAMBAH. Alhamdulillah..suka sangat bila ada yang tegur Zafran dah chubby skg ni..hehe..

- MASALAH SEMBELIT! tak da lagi dah...memang kesian lau anak sembelit ni..siap pegang2 kaki lagi..sakit nak meneran..Syukur sgt Zafran dah tak sembelit lagi..Zafran ni memang tak leh bagi koko atau choclate..pasti akan sembelit..tapi sekarang RILEX jer..hehe

- Asthma..mmg dah jarang sangat...sbb biasa Zafran akan dapat asthma ni skali ngan demam..kira pakej ler...skg, NO MORE ASTHMA! Alhamdulillah..dah ada jalan penyelesaiannya..

Alhamdulillah, syukur sangat-sangat kerana telah menemui supplemen yang terbaik untuk anak. Saya suka berkongsi dengan anda semua bukan semata-mata sebab ingin menjual barangan ini yer..itu terserah kepada pilihan anda..tapi untuk share jika anak-anak anda mengalami masalah yang sama, boleh lah mencuba meal shake ni..

Duit BUKAN UKURAN jika nak dibandingkan dengan KESIHATAN KESAYANGAN kita..betul tak? :)
 
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
 019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah
 

Sunday, November 18, 2012

Testimonial Alfalfa

Assalamualaikum wbt..

Hari ni Wani nak compile testimonial Alfalfa...nanti korang boleh review tentang kelebihan alfalfa ni yer...memang terasa kelainannya bila consume Alfalfa ni..wani pon dah rasa..anda bila lagi?? Jom kita tengok apa kata orang-orang yang sudah menggunakan alfalfa ni yer :))

  Masalah allergic dengan makanan laut dah dapat di atasi dan sekarang boleh amik seafood..alhamdulillah..Allah telah mengembalikan nikmat makan :)

Alhamdulillah..susu makin banyak dan pekat, keputihan sudah berkurang..walaupun dah bersalin, tapi masih macam anak dara..woww..alhamdulillah dan tahniah :))

hmm..tiap malam mcm malam pertama..walla :)

Susu sangat-sangat meriah..Alhamdulillah..

Antara testimonial yang boleh dijadikan panduan...Alhamdulillah..Wani pun ada mengamalkan alfalfa..kulit yang gatal-gatal pada jari dah tiada kini..syukur :))

Sesiapa yang berminat nak dapatkan alfalfa sempena harga promosi pada bulan November ni, boleh contact wani yer..

Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
 019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Thursday, November 8, 2012

PROMOSI ALFALFA ~

Assalamualaikum wbt...

Sempena bulan promosi Alfalfa ni..wani nak share lah skit kelebihan Alfalfa...


Alfafa Shaklee diperbuat daripada tanaman organik di California dan menggunakan bahan baja bebas kima. Daun alfafa dari Shaklee hanya dituai bila telah mencapai tahap kematangan mutlak. Bila daun alfafa dah matang, lagi banyak klorofil yang dihasilkan..Lepas tu daun-daun alfafa ni akan dikeringkan secara semulajadi utk mengekalkan nutrisi yang ada.

Daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum diproses dalam bentuk tablet. Semua proses ni dalam kawalan ketat & di bawah pengawasan Shaklee. Setiap tablet mengandungi 300 mg alfalfa.

Antara kelebihan alfafa ialah:

♥ Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian
♥ Melegakan sakit sendi dan belakang.
♥ Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
♥ Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
♥ Merawat arthitis
♥ Bagus untuk elergi, eczema dan resdung
♥ Merawat athma
♥ Mencuci usus bagi membuang toksik
♥ Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
♥ Meneutralkan asid dalam badan
♥ Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
♥ Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
♥ Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita). (auwwww)
♥ Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
♥ Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
♥ Meningkatkan stamina seorang suami
♥ Melegakan sembelit
♥ Membuang angin dalam badan
♥ Melawan alahan (hidung sensitif, kurap, bau badan, ulat air)
♥ Memperbaiki masalah penghadaman seperti kembung, ulser, gastrik, hepatitis
♥ MILK BOOSTER untuk ibu2 yg menyusu

Bagi yang berminat nak dapatkan Alfalfa, anda boleh contact wani dengan cara seperti dinyatakan :)

Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
 019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Wednesday, October 24, 2012

Testimonial GLA : Cyst mengecil dari 7 cm ke 4.5 cm dalam masa sebulan

Assalamualaikum wbt...

Hari ni Wani nak share testimonial dari customer Wani ni...

Dia ada cyst..dah besar katanya..7cm..doktor decide nak operate..tapi beliau xnak..nak cuba usaha cara lain..

Beliau terjumpa di blog yang bercerita pasal GLA Shaklee yang boleh membantu mengecutkan cyst ni...dan decide nak cuba GLA...



Beliau call Wani..katanya nak cash on delivery GLA kat umah di Pasir Mas...

Bila dah sebulan consume GLA..Alhamdulillah, doktor kata cyst beliau dah mengecut..dari 7 cm ke 4.5 cm..dan beliau nak teruskan ambil cyst tu...semuanya adalah kuasa Allah taala..kita berusaha, Allah yang menentukan...

Ni adalah testimonial dari beliau yang wani share di facebook baru-baru ni...

Kalau ada sesiapa yang mengalami masalah yang sama, why not cuba GLA Shaklee ni kan..sudah ramai yang mengalami perubahan yang positif...

Yang mengalami masalah senggugut pon boleh, nak betulkan kitaran haid, cantikkan kulit..etc..

Untuk dapatkan maklumat lanjut atau berminat dengan GLA Shaklee..anda boleh contact Wani yer..jangan malu2..anggap jer Wani ingin berkongsi dengan anda tentang kebaikan Shaklee ni..;)


Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
 019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Tuesday, October 23, 2012

Testimonial Vitamin C dan Vitamin E : Hubby kata licin dan gebu...

Assalamualaikum wbt...

Hari ni Wani nak kongsi testimonial dari pengguna Shaklee ni...

Teruja sangat tengok kulitnya Yat Hayati yang LICIN dan GEBU tu..hehe..


"just nk share testimonim diri sendiri.. :-)
actly, muka sy mmg xde masalah kulit..cuma normal laa kalo ada whitehead kt idung..jerawat mmg susah nk hinggap..alhamdulillahh..
cuma tone muka sy 2, sy perasan berubah skit..gambar sebelum 2 siap make-up lg..otw nk kuar dating ngn family..yg selepas 2 plak after 2 month amik vit E n C..after balik keja n no more make-up..cz da buang masa nk solat...xde bedak..xde moisturizing..
:-)
same goes to badan..hb kate licin n gebu..lain dr sebelum ni..
sekian.. ♥ SHAKLEE "
Alhamdulillah..beliau mengambil vitamin C pada waktu pagi selepas breakfast dan vitamin E sebelum masuk tidur...best sangatkan..sememangnya vitamin Shaklee BERKESAN!
Bagi yang berminat ingin mendapatkan Vitamin C dan E ni, anda coleh contact
 
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
 019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Friday, October 19, 2012

Testimonial saya dengan ESP!

11 DAY LEFT!!!

 

PROMO ESP hanya tinggal 11 hari saja lagi..

Hari ni Wani nak kongsikan perubahan yang wani rasakan sendiri

- bangun pagi da xda rasa lemah macam dulu lagi..terus jer bangun..

- bila ambil ESP early morning..membuatkan wani lupa pada nasi lemak, roti canai etc..sarapan ngan ESP jer dah membuatkan Wani kenyang..Alhamdulillah :)

- buat kerja rumah laju jer..rasa lebih bertenaga dan cergas sepanjang hari

- STRETCH MARK!!! sudah mula pudar dan kulit lebih lembut dan licin..awww..hihi


Ni pengalaman wani sendiri...


ESP ni juga dapat kawal kolesterol dalam badan dan sesuai pada pengidap kencing manis..


Jom rasai kelainannya...x rugi kalau cuba..HARGA pula, BERBERAI-BERAI sekarang ni..hihi


HURRY UP!! Boleh book sekarang...

Berminat untuk tahu lebih lanjut:


Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
 019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Monday, October 15, 2012

Testimonial osteomatrix

 Assalamualaikum dan selamat pagiiii :)



Alhamdulillah...ni adalah testimonial dari student uitm :)

Selepas ambil Ostematrix, bila bangun pagi2..badan dah xlesu lagi..

Yer la, student kan busy..nak kena stay up..kena ambil juga pemakanan kesihatan ni..

Tahniah pada adik syazwani kerana prihatin pada kesihatan anda :)




OsteMatrixTM membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.  Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.  Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan. (sumber)

Pengambilan yang disyorkan ialah sebanyak 4 biji sehari, di mana akan membekalkan 1000 mg kalsium/400 mg magnesium. Ini bermakna, setiap sebiji pil Cal-Mag Shaklee boleh membekalkan 250 mg kalsium/ 100 mg magnesium.

Berminat untuk tahu lebih lanjut:

Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
 019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Sunday, October 14, 2012

Family Wellness Set

The Shaklee Family Wellness  Set is aimed to provide wholesome nutrition for your family to stay vital & healty

Benefits:
- Promotes overall health and wellness
- Helps you to be more energetic
- Strengthen your immune system
- Provides nourishment for healthy skin, hair, nails,bone and muscle

Set Shaklee Family Wellness memberikan nutrien yang berkhasiat untuk anda sekeluarga supaya kekal sihat dan bertenaga.

Kebaikan:
- Membantu mempertingkatkan badan secara menyeluruh
- Membantu anda berasa lebih bertenaga
- Menguatkan sistem imun anda
- Membekalkan khasiat untuk kulit, rambut, kuku, tulang dan otot yang sihat

1. VITA-LEA IRON FORMULA
2. B-COMPLEX
3. SUSTAINED RELEASE VITA-C 500MG
4. ENERGIZING SOY PROTEIN - VANILA


Boleh menghubungi Distributor anda:

Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
 019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Saturday, October 13, 2012

Supplemen dan susu ibu

Assalamualaikum wbt...



Hari ni nak cerita tentang supplemen dan penyusuan susu ibu..

Adakah anda mengambil supplemen dan dalam masa yang sama sedang menyusukan si kecil? Jika YA, anda perlu faham bahawa vitamin bukanlah salah satu cara untuk membanyakkan susu ibu.

Tapi kita PERLU mengambil vitamin demi memastikan tubuh sentiasa sihat, bertenaga, ceria, terus bersemangat dan secara langsung mampu membekalkan susu ibu kepada si anak.

Kejayaan penyusuan sebenarnya bergantung kepada kesihatan ibu.

KONSEP ASAS PENYUSUAN perlu difahami terlebih dahulu iaitu:

LEBIH KERAP BAYI DISUSUKAN @ LEBIH KERAP SESI PERAHAN MAKA LEBIH BANYAK SUSU IBU DIHASILKAN

Pengambilan vitamin akan memberi kesan yang besar dalam dunia penyusuan sekiranya si ibu memenuhi keperluan yang akan dikongsikan nanti dengan penuh disiplin dan konsisten.

- Si ibu kerap menyusukan anak secara langsung atau membuat sesi perahan secara konsisten setiap 3 jam sehingga breast benar-benar kosong.

- Memastikan pengambilan air yang seimbang. Setiap hari tidak kurang dari 3 Liter dan tidak berdiet dalam menjayakan penyusuan yang lengkap untuk si manja.

- PERLU mendekatkan diri pada ALLAH SWT demi memastikan keseimbangan keperluan rohani dan jasmani. Bagi yang muslim, doa dan zikir sangat digalakkan bukan sahaja semasa membuat sesi perahan atau penyusuan tetapi dijadikan amalan rutin agar mudah mencapai ketenangan supaya penyusuan dapat berlangsung dengan lancar.

WALLAHUALAM...

Thursday, October 11, 2012

Testimonial ESP sempena promosi ESP bulan Oktober ni.

Assalamualaikum wbt...

Hari ni Wani nak share testimonial-testimonial dari pengamal ESP...biar testimonial2 ni jer yang bercerita tentang kebaikan ESP yer...Wani xmo cakap banyak dah..hihi..jommm...


Lagi testimonial ESP


Lagi...


Dan lagi...

Lagi...lagi..lagi...ada banyak lagi sebenarnya..cukup lah setakat ni saja dulu yer :)

Nanti kita sambung lagii :))

Berminat untuk tahu lebih lanjut, boleh PM yer..

Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
 019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Wednesday, October 10, 2012

PENTING!!! Ibu mengandung perlu kepada makanan tambahan.

Assalamualaikum wbt..



Hari ni Wani nak share ngan kawan-kawan tentang kepentingan vitamin yang kita ambil semasa hamil..kawan-kawan tahu x apa fungsi dan kepentingan vitamin yang kita ambil tu? jom wani kongsikan :)

Biasanya kita akan dibekalkan dengan makanan tambahan oleh doktor yang merawat kitakan..seperti asid folic, vitamin b dan iron tablet.
Asid folic ni sebenarnya menolong mencegah kecacatan tiub saraf seperti spina bifida..

Spina bifida tu ape yer?

Ok, spina bifida ni adalah penyakit yang serius di mana ia berlaku apabila tiub yang melindungi sistem saraf pusat tidak menutup sepenuhnya. Bahaya tau sebab boleh mengakibatkan ketidakupayaan yang teruk.

Sebab tulah, sebelum hamil lagi or merancang untuk hamil..doktor akan bekalkan kita dengan asid folic (400mcg) dari masa pembenihan dan sepanjang tiga bulan pertama kehamilan.

Ok, jom kita tengok pula apa kepentingan zat besi ni...

Zat besi ni penting bagi mengelakkan seseorang ibu yang hamil menghidapi anemia..sebelum hamil lagi kita memerlukan sekurang-kurangnya 15 mg zat besi. Semasa hamil, sudah tentulah memerlukan lebih iaitu dua kali ganda dari dos yang disarankan iaitu 30 mg zat besi.

Kalau kurang zat besi, kita akan cepat letih, rasa tidak bermaya, pucat, berdebar-debar, sukar bernafas dan mungkin akan PENGSAN..

Ibu hamil sangat sangat sangat penting untuk mengambil zat besi bagi mengelakkan Anemia.

Vitamin C juga penting nak kena seiring dengan pengambilan iron tablet..sebab ape? vitamin c akan membantu penyerapan zat besi pada kadar yang lebih optimum dalam badan. Selain itu, bonus kepada ibu kerana boleh mengelakkan stretch mark jika diamalkan di sepanjang kehamilan.

Omega...biasa kita tidak dibekalkan dengan omegakan..sebab ape? boleh beli sendiri yer kawan-kawan..hehe..omega ni penting dalam perkembangan sistem saraf dan otak..juga untuk awal penglihatan bayi. Selain itu, omega dapat mengurangkan risiko alergi di kalangan bayi dan mencegah kelahiran pra matang. Perlu mendapatkan omega yang berkualiti di pasaran yer..macam2 jenis ada..

Kalsium.....sangat penting pada ibu hamil..kenapa? kerana kalsium akan diserap oleh bayi bagi proses perkembangan bayi tersebut..kegagalan menggantikan kalsium yang diserap oleh bayi boleh menyebabkan ibu-ibu itu kehilangan gigi pada usia yang lebih muda daripada sepatutnya. Mereka juga berisiko tinggi menghidap osteoporosis. Ibu yang kurang kalsium dalam badan akan sakit-sakit belakang, pinggang...sbb tu la, kalsium ni sangat penting pada ibu hamil..

Ok, jom kita lihat testimonial dari pengamal supplemen shaklee yang semestinya SELAMAT, BERKESAN dan SEMULA JADI...jom klik disini..

Collagen Powder


[Anti-Aging] Collagen Powder

Untuk rasa lebih sihat, kulit lebih muda menawan

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan
dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.

* Berat molekul diukur dalam unit Dalton

Kod Produk 11000 (15 paket)



Monday, October 8, 2012

Testimonial Ibu menyusu dengan Shaklee

Assalamualaikum wbt..

Jom Wani share testimonial pengguna Shaklee (Set B + Ostematrix + ESP)

"..Ni hasil mengepam sesi kedua harini. Alhamdulillah, dimurahkan rezeki buat saya dan anak. Saya consume Set B + Ostematrix + ESP sejak mula bersalin. Sekarang anak dah 9 bulan, tak pernah miss makan dan minum vitamin Shaklee. Memang best dan berbaloi. Badan yang dulunya penat-penat, sakit-sakit, semua dah hilang dah. Susu pon masih maintain dan mencukupi untuk anak saya. Kulit terasa lembut dan tapak kaki saya yang dulunya keras dan tebal, sekarang ni dah halus mulus dah. Hehehe.

Bonusnya lagi, kalau dulu saya mudah marah dan stress bila penat, sekarang ni tidak lagi. Suami pon pelik sebab saya boleh maintain tenaga dari pagi sampai malam dengan kerja, balik rumah uruskan anak-anak, kemas rumah, urus baju semua.

Memang berbaloi-baloi dengan SHAKLEE. :)"

Kawan-kawan tahu x? B complex lengkap dengan b6 yang memang berfungsi mengurangkan tekanan..insyaAllah, dengan mengambil B Complex akan membuatkan emosi kita lebih stabil. :) ibu ceria, keluarga bahagia :D

Berminat untuk tahu lebih lanjut, boleh PM yer..

Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
 019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Sunday, October 7, 2012

Nutriferon.

Salam :)

Wani nak share sedikit fakta tentang nutriferon..jom kita kenal, apa itu nutriferon?



Apa itu Nutriferon?

Nutriferon adalah suplemen yang berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh @ immune booster. Ianya merupakan supplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

Sejarah Nutriferon..siapa yang menciptanya?

Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo. Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, beliau telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi dalam badan.
    
Siapa yang perlukan Nutriferon?

Sesiapa sahaja yang selalu demam / rendah sistem imun dan sebarang penyakit yang berkaitan dengan imuniti/antibodi seperti flu, demam ,cancer, asma... tetapi harus diingat yer yang produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh sebarang jenis penyakit.    

Bagaimana ia bertindak? 

Nutriferon bekerja dalam dua cara~segera mengaktifkan sistem pertahanan imuniti dan juga menggerakkan "pasukan cari dan musnah' dalam sistem imuniti badan
credit

Berminat? boleh contact

Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
 019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...