"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Wednesday, June 27, 2012

Kesihatan adalah anugerah

Assalamualaikum :)

Hi, Wani wujudkan blog ni adalah untuk berkongsi berkaitan dengan kesihatan. Kesihatan adalah satu anugerah yang perlu disyukuri. Ianya tidak ternilai hebatnya jika nak dibandingkan dengan wang ringgit yg banyak. Justeru itu, kita amat dituntut supaya menjaga kesihatan kerana 'sihat' merupakan anugerah berharga dari Allah swt. Sabda Nabi Muhammad s.a.w yang bermaksud:

"Sesungguhnya kamu mempunyai tanggungjawab untuk menunaikan hak terhadap tubuh badan kamu" (Hadis Riwayat Bukhari)

Jadi di sini insya'allah Wani akan berkongsi bagaimana ingin menangani permasalahan berkaitan kesihatan, apakah supplement yang perlu diambil? Bagaimana ingin menanganinya? Juga tips-tips yang berkesan. 

"sesungguhnya mencegah lebih baik dari mengubati". So, sesiapa yang merasakan diri masih kuat, bertenaga sementara masih muda ni, eloklah kita berusaha untuk mengekalkannya. Insya'allah.

Keep smilling :)

Insya'allah. Next entry Wani akan kongsikan tentang kebaikan susu ibu dan story macam mana boleh terpikat dengan produk Shaklee dan juga pengalaman setelah mula consume. :)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...