"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Wednesday, July 11, 2012

Berpantang!

Assalamualaikum :)

Hi..Wani nak kongsikan info berkaitan Set Berpantang. Sebelum ni Wani ada post testimonial di sini

Sebelum tu, Wani nak kongsikan pengalaman berpantang Wani sendiri :)

Wani bersalin secara pembedahan sbb baby songsang...doc decide wat ECV (pusingkan baby) tapi tak berjaya. Then, doc decide suh wat pembedahan (emergency) sbb baby dah lemas.

Masa berpantang, ikan haruan la menjadi peneman...huhu..nak cepat baik kan?hehe..kalo tahu Shaklee ada Vitamin yang boleh baikkan luka ni dengan cepat, da lama Wani consume Shaklee. (Zinc)

My baby Zafran plak masa tu ada jaundice (kuning)...terpaksa la berhenti makan jamu sebab panas. Tak baik untuk baby. Takut jugak baby akan cirit-birit nanti. (Shaklee tak panas)

Masa Zafran 40 hari, kulit jadi merah-merah...terpaksa masuk wad 3 hari..tuhan saja yang tahu. Ujian dariNYA untuk hambaNYA yang lemah ini. Susu plak masa tu tak banyak sangat untuk Zafran. Kata doc, perlu bagi susu ibu dalam kuantiti yang banyak untuk bagi antibodi pada si anak. Kalo la tahu Shaklee ada BF Set yang bagus ni (Set 3M)...hmmm..tapi xper..next berpantang, akan amik produk Set Berpantang Shaklee plak.

Kandungan Set Berpantang

1. B complex
- Anti stress (sebagai penenang dan mengelakkan meroyan)
- Menukarkan makanan (glukos) kepada tenaga: memastikan badan bertenaga waktu dalam pantang
- Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein
- Membantu meninggikan sistem pertahanan badan
- Melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam walaupun ketika dalam pantang
- Walaubagaimanapun, pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu

2. Vitamin C
- Mengurangkan stretch marks!
- Mempercepatkan penyembuhan luka
- Memperbaiki tisu sel yang rosak akibat bersalin
- Sangat penting untuk menjaga salur darah
- Antioksidan
- Membuatkan kulit makin bersih, cerah, dan cantik kerana Vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik

3. Vita-lea with Iron Formula (multivitamin)
- Mengandungi 12 vitamin dan 7 galian yang diperlukan oleh badan tetapi sukar diperolehi sewaktu berpantang kerana kebanyakan makanan perlu dielakkan (berpantang makan)
- Mengandungi iron (zat besi) yang penting untuk tubuh terutama kerana ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin
- Tidak disarankan diambil dengan minuman susu kerana ianya akan mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh badan

4. Zinc
- Zinc membantu mempercepatkan proses baik pulih luka, terutama luka dalaman (rahim)
- Dapat mengurangkan masalah rambut gugur. 
- Bagi anda yang tidak makan ikan haruan ataupun pati ikan haruan, Zinc supplements adalah yang terbaik untuk anda. 
- Membantu masalah 'kedinginan' selepas bersalin.



Boleh juga add on Alfalfa


-Sebagai milk booster, mengatasi masalah keputihan, dan sebagai perapat! Hehe.
- Supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat
- Bantu memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim.Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat
- Bantu perkumuhan (lebih lawas)
- Buang angin dalam badan. Secara automatik kesan baik pd baby iaitu susah nak kena kembung
- Bagi yang tidak menyusukan bayi, Alfalfa yang dikenali sebagai raja tumbuh-tumbuhan ini mempunyai banyak khasiat kesihatan. Ianya dikatakan banyak membantu meningkatkan kelancaran proses perkumuhan dan bagus untuk buah pinggang.
- Berada dalam kategori fiber dan mengenyangkan
- Mengatasi masalah keputihan yang dialami ramai wanita especially selepas melahirkan anak
- Bertindak seperti Kacip Fatimah (perapat wanita)

Supplement tambahan lain yang boleh diambil adalah Ostematrix dan ESP

 
Ostematrix dan ESP

Kedua-dua supplement ini boleh membantu mengurangkan risiko jaundice, memberi tenaga dan membantu melancarkan penyusuan susu ibu.

Selain itu, Lecithin :


untuk moms yang nak turunkan berat badan sewaktu pantang. Memang selamat untuk mom yang menyusukan. Juga membantu ibu-ibu yang menghadapi masalah sembelit ketika berpantang.

Ketika berpantang ni lah kita kena jaga kesihatan dengan sebaiknya. Next, nak mengandung dan melahirkan anak lagi kan :) Ibu sihat, keluarga ceria! Walaubagaimana pun, trial pack untuk set berpantang juga disediakan dengan harga yang berpatutan. Sila hubungi Wani untuk maklumat lanjut.

SMS/Call di 019-6581210

PM di FB : Noor zawani Suhaimin

Emel : wanipc@gmail.com
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...