"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Saturday, August 4, 2012

Resepi yang marvellous

ESP + Susu Kambing + Kurma = MARVELLOUS

Adalah kombinasi terbaik. Banyak khasiat yang diperolehi kerana setiap gabungan mempunyai kelebihan yang tersendiri :)

Kurma membantu mencegah daripada sembelit, lemah otot, sengal-sengal badan, lesu dan barah usus besar, merangsangkan selera makan, menguatkan ingatan dan melawaskan

Kandungan Mineral Selenium yang kaya dalam susu kambing bertindak sebagai bahan bagi membantu sistem ketahanan sel badan manusia dan bahan anti oksida. Selain itu ianya melawan virus secara semulajadi dan mencegahnya dari membiak.

ESP. Protein adalah kunci asas imun melawan jangkitan. Dimana ianya juga memberi tenaga, membantu mencantikkan, menegangkan dan menganjalkan kulit

Setiap pagi saya mesti ambil ketiga-tiga ni ketika bersahur. Kurma direndam ke dalam susu kambing semalaman dan diletakkan dalam peti sejuk. ESP dicampur 1 sudu ketika dihidangkan. Best diminum sejuk-sejuk :)

Hasilnya sangat memuaskan. Alhamdulillah sentiasa bertenaga dalam melakukan tugas-tugas harian. Maklumla suri rumah katakan, banyak kerja yang perlu dibereskan sehingga kerja-kerja tu semua dirasakan tidak akan habis! :)

Cubalah!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...