"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Wednesday, October 24, 2012

Testimonial GLA : Cyst mengecil dari 7 cm ke 4.5 cm dalam masa sebulan

Assalamualaikum wbt...

Hari ni Wani nak share testimonial dari customer Wani ni...

Dia ada cyst..dah besar katanya..7cm..doktor decide nak operate..tapi beliau xnak..nak cuba usaha cara lain..

Beliau terjumpa di blog yang bercerita pasal GLA Shaklee yang boleh membantu mengecutkan cyst ni...dan decide nak cuba GLA...



Beliau call Wani..katanya nak cash on delivery GLA kat umah di Pasir Mas...

Bila dah sebulan consume GLA..Alhamdulillah, doktor kata cyst beliau dah mengecut..dari 7 cm ke 4.5 cm..dan beliau nak teruskan ambil cyst tu...semuanya adalah kuasa Allah taala..kita berusaha, Allah yang menentukan...

Ni adalah testimonial dari beliau yang wani share di facebook baru-baru ni...

Kalau ada sesiapa yang mengalami masalah yang sama, why not cuba GLA Shaklee ni kan..sudah ramai yang mengalami perubahan yang positif...

Yang mengalami masalah senggugut pon boleh, nak betulkan kitaran haid, cantikkan kulit..etc..

Untuk dapatkan maklumat lanjut atau berminat dengan GLA Shaklee..anda boleh contact Wani yer..jangan malu2..anggap jer Wani ingin berkongsi dengan anda tentang kebaikan Shaklee ni..;)


Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
 019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Tuesday, October 23, 2012

Testimonial Vitamin C dan Vitamin E : Hubby kata licin dan gebu...

Assalamualaikum wbt...

Hari ni Wani nak kongsi testimonial dari pengguna Shaklee ni...

Teruja sangat tengok kulitnya Yat Hayati yang LICIN dan GEBU tu..hehe..


"just nk share testimonim diri sendiri.. :-)
actly, muka sy mmg xde masalah kulit..cuma normal laa kalo ada whitehead kt idung..jerawat mmg susah nk hinggap..alhamdulillahh..
cuma tone muka sy 2, sy perasan berubah skit..gambar sebelum 2 siap make-up lg..otw nk kuar dating ngn family..yg selepas 2 plak after 2 month amik vit E n C..after balik keja n no more make-up..cz da buang masa nk solat...xde bedak..xde moisturizing..
:-)
same goes to badan..hb kate licin n gebu..lain dr sebelum ni..
sekian.. ♥ SHAKLEE "
Alhamdulillah..beliau mengambil vitamin C pada waktu pagi selepas breakfast dan vitamin E sebelum masuk tidur...best sangatkan..sememangnya vitamin Shaklee BERKESAN!
Bagi yang berminat ingin mendapatkan Vitamin C dan E ni, anda coleh contact
 
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
 019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Friday, October 19, 2012

Testimonial saya dengan ESP!

11 DAY LEFT!!!

 

PROMO ESP hanya tinggal 11 hari saja lagi..

Hari ni Wani nak kongsikan perubahan yang wani rasakan sendiri

- bangun pagi da xda rasa lemah macam dulu lagi..terus jer bangun..

- bila ambil ESP early morning..membuatkan wani lupa pada nasi lemak, roti canai etc..sarapan ngan ESP jer dah membuatkan Wani kenyang..Alhamdulillah :)

- buat kerja rumah laju jer..rasa lebih bertenaga dan cergas sepanjang hari

- STRETCH MARK!!! sudah mula pudar dan kulit lebih lembut dan licin..awww..hihi


Ni pengalaman wani sendiri...


ESP ni juga dapat kawal kolesterol dalam badan dan sesuai pada pengidap kencing manis..


Jom rasai kelainannya...x rugi kalau cuba..HARGA pula, BERBERAI-BERAI sekarang ni..hihi


HURRY UP!! Boleh book sekarang...

Berminat untuk tahu lebih lanjut:


Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
 019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Monday, October 15, 2012

Testimonial osteomatrix

 Assalamualaikum dan selamat pagiiii :)



Alhamdulillah...ni adalah testimonial dari student uitm :)

Selepas ambil Ostematrix, bila bangun pagi2..badan dah xlesu lagi..

Yer la, student kan busy..nak kena stay up..kena ambil juga pemakanan kesihatan ni..

Tahniah pada adik syazwani kerana prihatin pada kesihatan anda :)




OsteMatrixTM membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi.  Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik.  Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan. (sumber)

Pengambilan yang disyorkan ialah sebanyak 4 biji sehari, di mana akan membekalkan 1000 mg kalsium/400 mg magnesium. Ini bermakna, setiap sebiji pil Cal-Mag Shaklee boleh membekalkan 250 mg kalsium/ 100 mg magnesium.

Berminat untuk tahu lebih lanjut:

Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
 019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Sunday, October 14, 2012

Family Wellness Set

The Shaklee Family Wellness  Set is aimed to provide wholesome nutrition for your family to stay vital & healty

Benefits:
- Promotes overall health and wellness
- Helps you to be more energetic
- Strengthen your immune system
- Provides nourishment for healthy skin, hair, nails,bone and muscle

Set Shaklee Family Wellness memberikan nutrien yang berkhasiat untuk anda sekeluarga supaya kekal sihat dan bertenaga.

Kebaikan:
- Membantu mempertingkatkan badan secara menyeluruh
- Membantu anda berasa lebih bertenaga
- Menguatkan sistem imun anda
- Membekalkan khasiat untuk kulit, rambut, kuku, tulang dan otot yang sihat

1. VITA-LEA IRON FORMULA
2. B-COMPLEX
3. SUSTAINED RELEASE VITA-C 500MG
4. ENERGIZING SOY PROTEIN - VANILA


Boleh menghubungi Distributor anda:

Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
 019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Saturday, October 13, 2012

Supplemen dan susu ibu

Assalamualaikum wbt...



Hari ni nak cerita tentang supplemen dan penyusuan susu ibu..

Adakah anda mengambil supplemen dan dalam masa yang sama sedang menyusukan si kecil? Jika YA, anda perlu faham bahawa vitamin bukanlah salah satu cara untuk membanyakkan susu ibu.

Tapi kita PERLU mengambil vitamin demi memastikan tubuh sentiasa sihat, bertenaga, ceria, terus bersemangat dan secara langsung mampu membekalkan susu ibu kepada si anak.

Kejayaan penyusuan sebenarnya bergantung kepada kesihatan ibu.

KONSEP ASAS PENYUSUAN perlu difahami terlebih dahulu iaitu:

LEBIH KERAP BAYI DISUSUKAN @ LEBIH KERAP SESI PERAHAN MAKA LEBIH BANYAK SUSU IBU DIHASILKAN

Pengambilan vitamin akan memberi kesan yang besar dalam dunia penyusuan sekiranya si ibu memenuhi keperluan yang akan dikongsikan nanti dengan penuh disiplin dan konsisten.

- Si ibu kerap menyusukan anak secara langsung atau membuat sesi perahan secara konsisten setiap 3 jam sehingga breast benar-benar kosong.

- Memastikan pengambilan air yang seimbang. Setiap hari tidak kurang dari 3 Liter dan tidak berdiet dalam menjayakan penyusuan yang lengkap untuk si manja.

- PERLU mendekatkan diri pada ALLAH SWT demi memastikan keseimbangan keperluan rohani dan jasmani. Bagi yang muslim, doa dan zikir sangat digalakkan bukan sahaja semasa membuat sesi perahan atau penyusuan tetapi dijadikan amalan rutin agar mudah mencapai ketenangan supaya penyusuan dapat berlangsung dengan lancar.

WALLAHUALAM...

Thursday, October 11, 2012

Testimonial ESP sempena promosi ESP bulan Oktober ni.

Assalamualaikum wbt...

Hari ni Wani nak share testimonial-testimonial dari pengamal ESP...biar testimonial2 ni jer yang bercerita tentang kebaikan ESP yer...Wani xmo cakap banyak dah..hihi..jommm...


Lagi testimonial ESP


Lagi...


Dan lagi...

Lagi...lagi..lagi...ada banyak lagi sebenarnya..cukup lah setakat ni saja dulu yer :)

Nanti kita sambung lagii :))

Berminat untuk tahu lebih lanjut, boleh PM yer..

Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
 019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Wednesday, October 10, 2012

PENTING!!! Ibu mengandung perlu kepada makanan tambahan.

Assalamualaikum wbt..



Hari ni Wani nak share ngan kawan-kawan tentang kepentingan vitamin yang kita ambil semasa hamil..kawan-kawan tahu x apa fungsi dan kepentingan vitamin yang kita ambil tu? jom wani kongsikan :)

Biasanya kita akan dibekalkan dengan makanan tambahan oleh doktor yang merawat kitakan..seperti asid folic, vitamin b dan iron tablet.
Asid folic ni sebenarnya menolong mencegah kecacatan tiub saraf seperti spina bifida..

Spina bifida tu ape yer?

Ok, spina bifida ni adalah penyakit yang serius di mana ia berlaku apabila tiub yang melindungi sistem saraf pusat tidak menutup sepenuhnya. Bahaya tau sebab boleh mengakibatkan ketidakupayaan yang teruk.

Sebab tulah, sebelum hamil lagi or merancang untuk hamil..doktor akan bekalkan kita dengan asid folic (400mcg) dari masa pembenihan dan sepanjang tiga bulan pertama kehamilan.

Ok, jom kita tengok pula apa kepentingan zat besi ni...

Zat besi ni penting bagi mengelakkan seseorang ibu yang hamil menghidapi anemia..sebelum hamil lagi kita memerlukan sekurang-kurangnya 15 mg zat besi. Semasa hamil, sudah tentulah memerlukan lebih iaitu dua kali ganda dari dos yang disarankan iaitu 30 mg zat besi.

Kalau kurang zat besi, kita akan cepat letih, rasa tidak bermaya, pucat, berdebar-debar, sukar bernafas dan mungkin akan PENGSAN..

Ibu hamil sangat sangat sangat penting untuk mengambil zat besi bagi mengelakkan Anemia.

Vitamin C juga penting nak kena seiring dengan pengambilan iron tablet..sebab ape? vitamin c akan membantu penyerapan zat besi pada kadar yang lebih optimum dalam badan. Selain itu, bonus kepada ibu kerana boleh mengelakkan stretch mark jika diamalkan di sepanjang kehamilan.

Omega...biasa kita tidak dibekalkan dengan omegakan..sebab ape? boleh beli sendiri yer kawan-kawan..hehe..omega ni penting dalam perkembangan sistem saraf dan otak..juga untuk awal penglihatan bayi. Selain itu, omega dapat mengurangkan risiko alergi di kalangan bayi dan mencegah kelahiran pra matang. Perlu mendapatkan omega yang berkualiti di pasaran yer..macam2 jenis ada..

Kalsium.....sangat penting pada ibu hamil..kenapa? kerana kalsium akan diserap oleh bayi bagi proses perkembangan bayi tersebut..kegagalan menggantikan kalsium yang diserap oleh bayi boleh menyebabkan ibu-ibu itu kehilangan gigi pada usia yang lebih muda daripada sepatutnya. Mereka juga berisiko tinggi menghidap osteoporosis. Ibu yang kurang kalsium dalam badan akan sakit-sakit belakang, pinggang...sbb tu la, kalsium ni sangat penting pada ibu hamil..

Ok, jom kita lihat testimonial dari pengamal supplemen shaklee yang semestinya SELAMAT, BERKESAN dan SEMULA JADI...jom klik disini..

Collagen Powder


[Anti-Aging] Collagen Powder

Untuk rasa lebih sihat, kulit lebih muda menawan

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan
dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.

* Berat molekul diukur dalam unit Dalton

Kod Produk 11000 (15 paket)



Monday, October 8, 2012

Testimonial Ibu menyusu dengan Shaklee

Assalamualaikum wbt..

Jom Wani share testimonial pengguna Shaklee (Set B + Ostematrix + ESP)

"..Ni hasil mengepam sesi kedua harini. Alhamdulillah, dimurahkan rezeki buat saya dan anak. Saya consume Set B + Ostematrix + ESP sejak mula bersalin. Sekarang anak dah 9 bulan, tak pernah miss makan dan minum vitamin Shaklee. Memang best dan berbaloi. Badan yang dulunya penat-penat, sakit-sakit, semua dah hilang dah. Susu pon masih maintain dan mencukupi untuk anak saya. Kulit terasa lembut dan tapak kaki saya yang dulunya keras dan tebal, sekarang ni dah halus mulus dah. Hehehe.

Bonusnya lagi, kalau dulu saya mudah marah dan stress bila penat, sekarang ni tidak lagi. Suami pon pelik sebab saya boleh maintain tenaga dari pagi sampai malam dengan kerja, balik rumah uruskan anak-anak, kemas rumah, urus baju semua.

Memang berbaloi-baloi dengan SHAKLEE. :)"

Kawan-kawan tahu x? B complex lengkap dengan b6 yang memang berfungsi mengurangkan tekanan..insyaAllah, dengan mengambil B Complex akan membuatkan emosi kita lebih stabil. :) ibu ceria, keluarga bahagia :D

Berminat untuk tahu lebih lanjut, boleh PM yer..

Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
 019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Sunday, October 7, 2012

Nutriferon.

Salam :)

Wani nak share sedikit fakta tentang nutriferon..jom kita kenal, apa itu nutriferon?



Apa itu Nutriferon?

Nutriferon adalah suplemen yang berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh @ immune booster. Ianya merupakan supplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

Sejarah Nutriferon..siapa yang menciptanya?

Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo. Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, beliau telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi dalam badan.
    
Siapa yang perlukan Nutriferon?

Sesiapa sahaja yang selalu demam / rendah sistem imun dan sebarang penyakit yang berkaitan dengan imuniti/antibodi seperti flu, demam ,cancer, asma... tetapi harus diingat yer yang produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh sebarang jenis penyakit.    

Bagaimana ia bertindak? 

Nutriferon bekerja dalam dua cara~segera mengaktifkan sistem pertahanan imuniti dan juga menggerakkan "pasukan cari dan musnah' dalam sistem imuniti badan
credit

Berminat? boleh contact

Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
 019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Testimonial Nutriferon

Assalamualaikum wbt...

Alhamdulillah hari ni Wani nak share tentang nutriferon from shaklee..

Semalam hubby sakit kepala, so Wani suh amik NUTRIFERON 1 sachet. Alhamdulillah, sakit kepalanya berkurang..kalo x, mesti nak telan panadol..skang ni Wani nak amalkan pemakanan kesihatan dalam keluarga.. SAY NO NO NO tu PANADOL, PONSTANT..sebab boleh effect buah pinggang kit..sila google pasal kesan ke atas panadol dan ponstant ni yer..

Biar orang yang merasai kesan NUTRIFERON sahaja yang menilainya. Jom baca testimonial dari pengamal NUTRIFERON ni.



"saya rasa jatuh cinta dengan rasanya..rasa nak ratah-ratah je"

"sekarang nak bagi antibiotik pun rasa berat sebab nutriferon lagi best"

"umah kami memang wajib ada nutriferon untuk selsema, demam, batuk..memang dah xda panadol"

Alhamdulillah...nutriferon memang hebat..dengan ciptaannya menggunakan bahan-bahan semulajadi. Nak tahu lebih lanjut tentang nutriferon, bleh klik disini.

Berminat nak order? bleh contact Wani yer:

Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
 019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Saturday, October 6, 2012

PROMOSI ESP SHAKLEE

Assalamualaikum semua..hehe

Weekend ni x gi mano2 ko? Ni nak promot skit..Shaklee ado wat PROMOSI sekarang..ESP bleh dapat harga MURAH dari biasa..ok, wani terang skit pasal ESP ni..



ESP ni adalah singakatan pada Energizing Soy Protein. Soya la senang cite. Fungsinya adalah untuk membina sel-sel baru dan menggantikan tisu-tisu badan kita yang dah lama, tua atau rosak dengan tisu yang baru. Protein ni penting sebab sebahagian sel dalam tubuh kita ni terbina daripada protein, jadi kalau kita kekurangan protein..badan kita akan terasa lesu, xbermaya, kulit kusam..hari-hari yang dilalui xseceria orang lain :)..kalo badan kita kekurangan protein pada tahap yang kritikal, kita berisiko mendapat penyakit seperti anemia, penyakit hati, kolesterol tinggi, tekanan darah rendah, ulser perut, usus..mcm2 lagi la..nauzubillah..xmo dah sebut..

Kita juga boleh dapatkan protein dari sumber-sumber yang lain selain ESP ni seperti telur, daging, ikan, susu dll..tapi kalo nak senang, minum je ESP ni..mudah jer..bancuh mcm tu jer..or nak sedap lagi, ada yang bancuh dengan bliss nestle..pilih je perasa apa nak..lagi fresh..hehe..tapi jangan plak bancuh ngan air panas sbb boleh merosakkan zat yang ada dalam ESP ni.

Biasanya ramai ibu menyusu ambil ESP ni sebab katanya nak tambah susu..ESP pun salah satu milk booster..sbb ianya kaya dengan protein. Kalau jumpa doktor tanya mcm mana nak tambah susu, mesti doktor suh banyakkan ambil makanan yang berprotein..haa ESP la senang, semudah 123..selain tu, sesuai untuk ibu mengandung, berpantang, selepas pembedahan..baik untuk renew sel2 baru, gastrik dll.

ESP ni sangatlah berbeza dengan soya yang lain..sbb utamanya adalah ianya diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat2 komprehensif dan memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan. Satu2 nya dalam pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Mempunyai index glisemik yang rendah (39) menjadikan ia sesuai juga kepada pengidap kencing manis.

rendah glisemik tu apeke bende?

indeks glisemik tu adalah ukuran kecepatan makanan yang kita makan menjadi gula dalam darah. Semakin tinggi indek glisemik sesuatu makanan, semakin cepat kesannya terhadap kenaikan gula dalam darah.

ooo xbagus ke kalau cpt masuk dlm darah?

Xbagus..kita sepatutnya kekalkan paras gula dlm darah yg rendah utk kurangkan berat badan dan pnjagaan kesihatan dlm jgka ms panjang..haa, sbb tu la ESP ni juga bonus utk weight management..selain memberi tenaga yang berpanjangan juga.

ESP juga perlu dalam pengambilan vitamin-vitamin Shaklee yang lain..kenapa ye? sebab bagi memudahkan penyerapan vitamin lain dengan lebih baik. (mudah serap ke badan). Sebab tu, kalo kita lihat, kesan ke atas penyerapan vitamin badan seseorang adalah berbeza..bila mudah serap, kesannya akan lebih cepat.

Kalau tak amik ESP, boleh ambil sumber-sumber makanan yang lain mcm wani cakap tadi seperti ikan, telur, ayam, daging, etc. Tapi nak senang ambil ESP la..hehe..Selain tu, produk Shaklee juga ada alfalfa..juga kaya dengan protin, asid amino, klorofil etc..10 biji alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu.

Kalo berminat, nak tahu lebih lagi..boleh PM yer..okies..semoga perkongsian ini bermanfaat untuk kita semua :)

Happy Sharing!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...