"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Tuesday, November 20, 2012

Hubungan suami isteri makin HANGAT..Apa rahsianya?

Assalamualaikum wbt...

Tergerak hati ini ingin berkongsi testimonial yang sangat-sangat best...

"berita panas...berita panas.... Mari berkongsi dgn ifa rahsia terbaru testimoni myself. ahaks.....jgn ketawa ya..... Perkongsian berilmu utk manfaat semua.
Mumy: pa, papa rasakan mcmn performance mumy lps bersalin mia?
Papa: best.....lg best dari dulu ms lps bersalin isya.
Mumy: (dlm nada tersenyum n buat2 x fhm) emmmm....best knp ek... apa yg best nye..... mumy rasa sama jerk....
Papa: lain, lain sgt drpd dulu. rs best, tu yg hr2 nak tu. heheheh.... (mumy dh tersenyum lebar nih....) rs ketat sgt. ms lps bersalin isya dulu rs longgar lh sket, lps mia nie, lain betul. mantap, abis la mumy lps nih..... tiap2 mlm 'seround' yer....
Mumy: ape la papa nih....hehehehe (suka giler ifa.....suka tahap gaban sbb dipuji sebegini....) penat la mumy. mane boleh hari2. pengsan la mumy cam nih.....
Papa: ahhhh....x kira, ape guna implanon kalu x di digunakan....hehehehe..... mumy cergas aje lps amik shaklee. semua benda mumy blh buat. pagi2 dh bangun awal, buat keje sampai mlm, masak utk papa, siapkan anak, kemas umh, melayan papa lagi. alhamdulillah, mkn shaklee ade perubahan.
Mumy: alamak...menyesal lah cam nih mumy amik implanon.....kalu papa nak men hari2 ngan mumy....sbnrnyakan, papa nak tahu x mcmn blh jd camtu...
Papa: mumy mkn ape......
Mumy: hahahah.....rahsia lah..... (sambil berbisik pada suami).
hahahahhahahahahahahahahahahahahahaha............

Itu lah rahsia ifa skrg nih. Perkara yg x pernah ifa fikir n mimipikan pun (pujian dr hubby tentang nikmatnya hubungan suami isteri) mendapat pujian selama ini.
Nak tahu rahsianya.............ALFALFA LAH...... betul, ifa mkn mmg niat utk tambahkan susu ibu, sbnrnya ifa dpt tahu alfalfa ni juga utk eratkan hubungan suami isteri, tp x lh sampai tergerak hati nak niat ke arah itu. tapi, pujian suami 3 hari lepas benar2 memeranjatkan ifa. x sangka.

selama 4 bulan pengambilan set 3M Platinum sejak dari dalam pantang lagi secara konsisten n disiplin, ini lah hasilnya.... pertambahan susu ibu sekaligus memberikan kenikmatan dalam hubungan suami isteri yg menjadi faktor kebahagiaan rumah tangga kami. Benar, setiap usaha yg istiqamah pasti akan dapat hasilnya. dan sekarang, ALFALFA benar2 menjadi produk kepercayaan n semestinya ada dlm list kehidupan ifa. x sia2 melaburkan RM466 pada ketika itu (sblm bersalin, walaupun waktu itu mengalami masalah kewangan), kerana hasilnya sangat2 menakjubkan dan merasai perasaan yang x pernah dirasai ketika dipuji oleh hubby.


Jutaan Terima kasih Iffah Anuar kerana memperkenalkan shaklee kpd ifa n mempercayai ifa dalam menjalankan bisnesnya. Ifa xnk dh bertukar pada mana2 supplement yg lain. shaklee adlh penghujung bg segala percubaan ifa selama ini. ifa benar2 jatuh cinta dgn shaklee.

Bagi kaum ibu diluar sana, jika anda telah mangamalkan alfalfa secara istiqamah n berdisiplin, nantikan hasilnya....tidak perlu kita mencuba produk yg memberi kesan sampingan, cukup dgn hanya alfalfa dan tambahan supplement lain. Terima kasih Ya Allah kerana telah memakbulkan doa ifa selama ini." - Mazlifah Mohtar
Memang tidak dapat dinafikan, Alfalfa SUPER DOOPER BEST!! hihi..kalau xpercaya, anda mesti cuba..saya sendiri sudah mencubanya...dan hasilnya...anda sendiri jawab yer..bila dah cuba nanti :)
Jom GRAB Alfalfa sekarang!!! Sementara PROMOTION masih ada!!
boleh contact :
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
 019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah
 

Monday, November 19, 2012

Anak sering demam, kurang selera makan, sembelit..penyelesaiannya...

Adakah anak anda mengalami masalah seperti yang dinyatakan?

- ANAK SERING DEMAM, SEMBELIT, KURANG SELERA MAKAN, ASTHMA

Jika YA, anda MESTI cuba MEAL SHAKE..


Kenapa?

Sejak 4 bulan mengamalkan meal shake untuk anak sendiri, dah banyak PERUBAHAN POSITIF yang saya nampak. Tahap kesihatannya SEMAKIN BAIK!

- Dulu anak saya KERAP DEMAM...dalam sebulan ada 2 @ 3 kali demam..Alhamdulillah, nasib baik saya suri rumah, lau tak memang berjela la cuti manjang jer..tapi lepas ambil meal shake, saya perhatikan..Zafran dah TAK MUDAH DEMAM..kalau demam pun, CEPAT RECOVER..tak berlarutan..
 
 


- SELERA MAKAN SEMAKIN BERTAMBAH. Alhamdulillah..suka sangat bila ada yang tegur Zafran dah chubby skg ni..hehe..

- MASALAH SEMBELIT! tak da lagi dah...memang kesian lau anak sembelit ni..siap pegang2 kaki lagi..sakit nak meneran..Syukur sgt Zafran dah tak sembelit lagi..Zafran ni memang tak leh bagi koko atau choclate..pasti akan sembelit..tapi sekarang RILEX jer..hehe

- Asthma..mmg dah jarang sangat...sbb biasa Zafran akan dapat asthma ni skali ngan demam..kira pakej ler...skg, NO MORE ASTHMA! Alhamdulillah..dah ada jalan penyelesaiannya..

Alhamdulillah, syukur sangat-sangat kerana telah menemui supplemen yang terbaik untuk anak. Saya suka berkongsi dengan anda semua bukan semata-mata sebab ingin menjual barangan ini yer..itu terserah kepada pilihan anda..tapi untuk share jika anak-anak anda mengalami masalah yang sama, boleh lah mencuba meal shake ni..

Duit BUKAN UKURAN jika nak dibandingkan dengan KESIHATAN KESAYANGAN kita..betul tak? :)
 
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
 019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah
 

Sunday, November 18, 2012

Testimonial Alfalfa

Assalamualaikum wbt..

Hari ni Wani nak compile testimonial Alfalfa...nanti korang boleh review tentang kelebihan alfalfa ni yer...memang terasa kelainannya bila consume Alfalfa ni..wani pon dah rasa..anda bila lagi?? Jom kita tengok apa kata orang-orang yang sudah menggunakan alfalfa ni yer :))

  Masalah allergic dengan makanan laut dah dapat di atasi dan sekarang boleh amik seafood..alhamdulillah..Allah telah mengembalikan nikmat makan :)

Alhamdulillah..susu makin banyak dan pekat, keputihan sudah berkurang..walaupun dah bersalin, tapi masih macam anak dara..woww..alhamdulillah dan tahniah :))

hmm..tiap malam mcm malam pertama..walla :)

Susu sangat-sangat meriah..Alhamdulillah..

Antara testimonial yang boleh dijadikan panduan...Alhamdulillah..Wani pun ada mengamalkan alfalfa..kulit yang gatal-gatal pada jari dah tiada kini..syukur :))

Sesiapa yang berminat nak dapatkan alfalfa sempena harga promosi pada bulan November ni, boleh contact wani yer..

Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
 019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Thursday, November 8, 2012

PROMOSI ALFALFA ~

Assalamualaikum wbt...

Sempena bulan promosi Alfalfa ni..wani nak share lah skit kelebihan Alfalfa...


Alfafa Shaklee diperbuat daripada tanaman organik di California dan menggunakan bahan baja bebas kima. Daun alfafa dari Shaklee hanya dituai bila telah mencapai tahap kematangan mutlak. Bila daun alfafa dah matang, lagi banyak klorofil yang dihasilkan..Lepas tu daun-daun alfafa ni akan dikeringkan secara semulajadi utk mengekalkan nutrisi yang ada.

Daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum diproses dalam bentuk tablet. Semua proses ni dalam kawalan ketat & di bawah pengawasan Shaklee. Setiap tablet mengandungi 300 mg alfalfa.

Antara kelebihan alfafa ialah:

♥ Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian
♥ Melegakan sakit sendi dan belakang.
♥ Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
♥ Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
♥ Merawat arthitis
♥ Bagus untuk elergi, eczema dan resdung
♥ Merawat athma
♥ Mencuci usus bagi membuang toksik
♥ Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
♥ Meneutralkan asid dalam badan
♥ Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
♥ Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
♥ Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita). (auwwww)
♥ Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
♥ Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
♥ Meningkatkan stamina seorang suami
♥ Melegakan sembelit
♥ Membuang angin dalam badan
♥ Melawan alahan (hidung sensitif, kurap, bau badan, ulat air)
♥ Memperbaiki masalah penghadaman seperti kembung, ulser, gastrik, hepatitis
♥ MILK BOOSTER untuk ibu2 yg menyusu

Bagi yang berminat nak dapatkan Alfalfa, anda boleh contact wani dengan cara seperti dinyatakan :)

Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
 019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...