"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Friday, December 27, 2013

Menyusu dan kuruskan badan

Salam..saya nak share testimoni diri sendiri, consume Set Menyusu + Omega.

Bukan sahaja berjaya full bf anak, walaupun saya bekerja...tapi dapat bonus lain iaitu dapat turunkan berat badan ..SHAKLEE mmg TERBAEKKK - Saliha Sofea




----------------------------
Alhamdulillah...set menyusu + Omega memang terbaik! Khasiat DHA yang ada dalam Omega turut disalurkan pada si manja.
Saya sendiri pun ambil Omega Guard untuk beri yang terbaik pada si kecil saya yang masih menyusu. :)



Info & Order:   
Noor Zawani Suhaimin (Wani)   
Shaklee ID : 866668 
Sms / Whatsapp : 019 658 1210   

Susu Termahal Abad Ini

Susu ibu dalah susu yang terbaik di dunia..tiada tandingan dengan susu yang ada di pasaran.walaupun harganya beribu kali MAHAL.



Tanyalah mana-mana pakar kesihatan...pasti jawapan mereka adalah dengan memberi susu ibu. Anugerah dari Allah yang tidak ternilai untuk si kecil. Adalah menjadi tangungjawab ibu untuk menyusukan anak mereka kerana susu ibu itu adalah hak anak anda.


Susu ibu yang diberikan kepada anak mempunyai banyak khasiatnya yang tidak terhitung banyaknya. Jika diberi sejak dilahirkan, kurang kemungkinan anak jatuh sakit dalam tahun pertamanya. InsyaAllah.


Jika anda ibu muda yang tiada pengalaman dalam penyusuan, cari gali lah ilmu sebanyaknya demi untuk mejayakan penyusuan pada si manja anda.


Hubungan anak dengan ibu juga lebih akrab. Wallahualam.


Info & Order:   
Noor Zawani Suhaimin (Wani)   
Shaklee ID : 866668 
Sms / Whatsapp : 019 658 1210   

Monday, December 23, 2013

Kebaikan B Complex Shaklee

Tadi jiran kat umah whatsapp bertanyakan B Complex. Katanya nak on the spot. Nasib baik saya ada ready stock untuk diberikan kepadanya. Alhamdulillah. :)

Kata beliau, nak hadiahkan kepada bapanya yang akan ke Umrah malam ni.. B Complex ku terbang ke Mekah la..untung juga jadi b complex..hihi.. InsyaAllah satu masa nanti saya pun akan ke sana jua. InsyaAllah pasti. :)

Disini saya nak berkongsi bagaimana B Complex membantu.Mari lihat ahli keluarga Vitamin B Complex- Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3 (niacin), Vitamin B5, Vitamin B6, Vitamin B9 (asid folic), Vitamin B12... Kesemua jenis vitamin B ni diperlukan oleh badan anda...

Vitamin B1~menggalakkan pertumbuhan dan merangsang fungsi otak, membantu kesihatan sistem saraf, mencegah kelesuan, meningkatkan stamina, membantu sistem pencernaan dan metabolisma

Vitamin B2~Memproses asid amino dan lemak.Juga membantu mengaktifkan vitamin B-6 dan asid folic.

Vitamin B3~Membantu mengurngkan kolestrol didalam darah dan pengaliran kolestrol dalam darah;membantu dalam kesihatan kulit yang baik,membantu sistem pencernaan.. Kajian klinikal membuktikan kadar B3 yang rendah dapat menyebabkan depresi dan seterusnya meninggikan kadar utk menjadikan seseorang psyco/sakit mental

Vitamin B5~Membantu mengurangkan stress fizikal/mental; membantu mengurangkan penuaan pramatang

Vitamin B6~Vitamin utama dalam proses asid amino. Mengawal serotonin didalam otak kerana ketidak seimbangan serotonin akan menyebabkan depressi..

Vitamin B9~Bersama2 dengan vitamin B12, vitamin B9 membantu fungsi neurotransmitter as well as aktiviti mengurangkan depresi didlm badan

Vitamin B12~Mengawal kesihatan sistem saraf dan membantu pembinaan sel darah. Kekurangan B12 akan menyebabkan depressi,tidak tenteram

B-Complex pilihan saya >>>>

B-Complex


B- Complex dari jenama Shaklee. Kenapa?
Ia mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif~Asid folik tambahan dan vitamin B penting tidak mudah diserap. Oleh itu, Shaklee berjaya menghasilkan kandungan asid folik yang unik serta boleh membuatkan zat makanan lebih mudah diserap dan teknologi berpaten ini eksklusif untuk Shaklee. ~Mudah di telan. ~Mengandungi kesemua 8 Vitamin B yang penting termasuk 100% Nilai Harian biotin.


Info & Order:   
Noor Zawani Suhaimin (Wani)   
Shaklee ID : 866668 
Sms / Whatsapp : 019 658 1210   

Kebaikan Omega Guard untuk ibu menyusu

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera.

Alhamdulillah berpeluang untuk curi-curi masa update blog tercinta ni..nak berkongsi dengan rakan-rakan pembaca sekalian berkenaan dengan Omega guard untuk ibu yang menyusu. :)

Ibu menyusu yang mengambil supplemen Omega adalah amat digalakkan kerana:
- DHA yang terkandung di dalam Omega akan menyingkirkan lemak berlebihan yang tidak diperlkan oleh badan.
- Jadi ibu menyusu akan kekal langsing dalam tempoh penyusuan, ditambah lagi dengan kebenaran bahawa pembakaran lemak akan menjadi aktif semasa sesi penyusuan dilakukan.
- Gabungan inilah yang akan menghasilkan badan yang sihat dan langsing kepada ibu menyusu. Ibu-ibu akan menerima 2 pakej kebaikan  iaitu badan ramping dan sihat, dapat juga menyusukan bayi.
- Bayi yang disusukan oleh ibu yang mengambil Omega Guard Shaklee juga akan mendapat kebaikan bersama, DHA akan membantu bagi mengoptimumkan fungsi otak. Otak anak akan lebih aktif dan hasilnya anak semakin pintar. 


Omega Guard Shaklee


Mengikut keputusan kajian yang membandingkan wanita mengandung yang mengambil sehingga 1100mg DHA (serta 800mg EPA) setiap hari dengan wanita mengandung yang mengambil cuma 100mg DHA setiap hari , wanita yang mengambil DHA 1100mg melahirkan anak (kanak-kanak A) yang mempunyai tahap IQ iaitu kebolehan berfikir dan memahami yang lebih tinggi (mendapat markah IQ yang lebih tinggi) sehingga kanak-kanak itu berumur empat tahun berbanding kanak-kanak yang dilahirkan oleh ibu yang hanya mengambil 100mg (kanak-kanak B). Kanak-kanak A juga mempunyai kualiti tidur yang lebih baik, immuniti yang lebih baik serta kurang risiko alergik.

Bestkan Omega Guard Shaklee. Sebagai ibu, kita semestinya ingin memberikan yang terbaik untuk si manja. :)

Info & Order:   
Noor Zawani Suhaimin (Wani)   
Shaklee ID : 866668 
Sms / Whatsapp : 019 658 1210   
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Sunday, December 22, 2013

Bagaimana mengatasi Ekzema / Eczema?

1. Apa itu EKZEMA / ECZEMA ?

Ekzema biasanya ia terjadi pada bayi/kanak kanak. Ia dikenali juga sebagai atopic dermatitis (kulit).


Keadaan radang pada kulit disertai dengan bengkak, gatal dan ruam merah yang kadang-kadang kelihatan seperti kulit melecur yang berair. Jika berpanjangan akan menyebabkan kegatalan.


Ekzema selalunya terdapat di muka, pergelangan tangan, pertengahan siku dan juga lutut. Kulit yang terlibat akan menjadi berkerak.


Biasanya kanak-kanak mendapat ekzema sebelum berumur 5 tahun. Kebanyakan kanak-kanak akan membesar tanpa masalah ini jika mereka tidak menghadapi alahan atau asma. Ianya bukanlah satu jangkitan.



2. Apa penyebab EKZEMA / ECZEMA ?


- Keturunan.

- Buka alahan tetapi mempunyai pelbagai pencetus.
- Boleh terjadi pada kulit yang kering, gatal dan sensitif pada kepanasan, kain berbulu dan permukaan yang kasar.
- Ia juga boleh terjadi akibat perkara-perkara seperti berikut:-
i. Infeksi virus.
ii. Bahan kimia/perangsang seperti sabun, pembersih atau minyak wangi.
iii. Lain lain jangkitan.
- Alahan/alergi kepada bahan makanan atau lain-lain bahan yang boleh menyebabkan alahan.


❖ 3. Apakah tanda tanda dan gejala EKZEMA / ECZEMA ?


Ekzema kelihatan seperti:


- Tompok tompok yang gatal, kekeringan kulit pada tangan, leher, muka, dan kaki.

- Kemerahan, kulit bersisik dan pertukaran warna kulit.
- Bengkak kecil yang berair.


❖ 4. Bagaimana EKZEMA / ECZEMA  boleh dirawat secara perubatan?


Minta nasihat doktor untuk menentukan diagnosa. Doktor akan membuat rawatan seperti berikut:


- Ubat pencegah gatal seperti antihistamin 

- Losyen pelembab seperti Shaklee Herbal Blend, krim untuk menahan kekeringan dan kegatalan.
- Krim Steroid digunakan untuk kes-kes yang teruk .
- Antibiotik jika terdapat jangkitan kuman.

Rawatan di atas hanya untuk mengawal, mengurangkan gejala dan tanda tetapi bukan untuk penyembuhan.



❖ 5. Bagaimana cara saya boleh menolong anak saya?


- Amalkan vitamin suplemen dan krim pelembab secara teratur

- Letakkan anak di bilik yang selesa dan nyaman.
- Elakkan mandi air panas/suam.
- Elakkan memakai baju berlapis-lapis.
- Gunakan pakaian jenis kapas dan nipis.
- Elakkan dari fabrik yang kasar.
- Jangan gunakan sabun apabila mandi.
- Gunakan krim pelembab selepas mengelap anak anda.
- Awasi makanan yang menyebabkan alahan dan dapatkan nasihat doktor.


Apa supplemen yang disarankan untuk EKZEMA / ECZEMA ?


Saranan


✿ Herbal Blend® Multi-Purpose Cream



• Herbal Blend baik untuk melegakan gatal, pedih-pedih. First aid utk pesakit eczema. Bila pakai tu kulit rasa sejuk, gatal dan pedih pun hilang.

• Krim yang menenangkan ini telah diuji secara klinikal di mana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki.
• Dingin, bermentol dan tidak berminyak.
• Diperbuat daripada estrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary.


✿ ESP




• ESP ni fungsi dia sangat penting sebab ESP ni membantu menghasilkan sel kulit yang sihat. Bila Eczema melanda, sel kulit akan rosak. Jadi ESP ni bantu cepatkan hasilkan sel kulit baru yang cantik dan sihat .

• ESP juga membantu melembabkan kulit.



✿ GLA Complex 




• Keistimewaan GLA Complex Shaklee ia mengandungi kombinasi minyak borage. Ia kaya dgn asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.
• Ia membantu menghasilkan kulit lebih sekata, lebih lembab dan memperbaiki hormon.

TESTIMONIAL




Info & Order:   
Noor Zawani Suhaimin (Wani)   
Shaklee ID : 866668 
Sms / Whatsapp : 019 658 1210   
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Wednesday, December 11, 2013

Pengedar Shaklee

Ramai yang bertanya..apa kelebihan jika saya mendaftar sebagai pengedar Shaklee?

Meh nak habaq mai 

Kelebihan Mendaftar Pengedar Shaklee

- Boleh membeli produk pada harga ahli (penjimatan sehingga 25%)
- Jana pendapatan sambil mendapat kesihatan yg baik seisi keluarga
- Boleh mengumpul point dan ianya akan ditukarkan kepada bonus tunai setiap bulan
- Sebarang pesanan dari pelanggan anda boleh terus key in melalui sistem online & ianya akan dihantar terus ke alamat pelanggan
- Shaklee menawarkan CASH (bonus & incentive), CAR (insentif kereta) & CONVENTION (percutian antarabangsa bertaraf lima bintang serta peluang mengerjakan umrah untuk Muslim)
- Bisness yg sangat sesuai untuk mereka yg pemalu & sibuk berkerja serta mempunyai anak-anak kecil juga...

Jom jana pendapatan dengan Shaklee.. Bonus 2, 3, 4, 5 & 6 angka anda sendiri yang tentukan!!! 

Tiada LOAN diperlukan kerana MODAL SERENDAH RM65!!


Info & Order:   
Noor Zawani Suhaimin (Wani)   
Shaklee ID : 866668 
Sms / Whatsapp : 019 658 1210   
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Meningkatkan daya penumpuan anak

Kepada yang mempunyai anak kurang daya menumpuan..elok tengok video ni.. 

- daripada suka tengok tv kepada rajin membaca buku.

Kata Eliot, 'tempat terbaik di dunia adalah perpustakaan'

Amazing! 

Omega guard Shaklee terbaik! Penyulingan hingga ke 3 peringkat..
 

Promosi berakhir hujung bulan December 2013.



Info & Order:   
Noor Zawani Suhaimin (Wani)   
Shaklee ID : 866668 
Sms / Whatsapp : 019 658 1210   
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Anak bijak dan genius

Assalamualaikum semua  Selamat pagi..

Lega setiap kali tengok zafran minum susu yang dicampur dengan Omega guard..habis diminumnya 

Omega guard membantu meningkatkan prestasi penumpuan anak2..

Semoga zafran menjadi anak yang bijak dan genius..aamiin..salah satu usaha saya adalah dengan memberinya Omega guard.


 Info & Order:   
Noor Zawani Suhaimin (Wani)   
Shaklee ID : 866668 
Sms / Whatsapp : 019 658 1210   
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Tuesday, November 19, 2013

Berminat nak Join Shaklee di Melaka.

Assalamualaikum wbt..

Bagi yang belum tahu..saya nak bagi tahu..yang dah tahu..nak bagi tahu lagi skali 

Saya merupakan shaklee independent distributor.. 
Bernaung di bawah syarikat Shaklee..merupakan syarikat nutrisi semulajadi yang mana bertapak lebih 50tahun.

Rangkainnya terdiri dari 8 buah negara iaitu United State, Mexico, Canada, Japan, Taiwan, China, Indonesia dan MALAYSIA.

SELAMAT, BERKESAN, SEMULAJADI

Lebih 300 juta USD dilaburkan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan. Sebelum sebarang produk Shaklee berada di tangan anda, kami telah memastikan yang ianya benar-benar seperti apa yang kami katakan.

Bagi sesiapa yang berminat ingin
- mendapatkan suplement Shaklee,
- inginkan konsultasi percuma,
- nak join keahlian shaklee untuk makan sendiri,
- nak join keahlian untuk berbisness..
anda dialu-alukan..tiada paksaan dalam memilih..anda yg tentukan!!



Info & Order:   
Noor Zawani Suhaimin (Wani)   
Shaklee ID : 866668 
Sms / Whatsapp : 019 658 1210   
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Friday, November 15, 2013

Kebaikan Alfalfa

Kebaikan Alfalfa:
- Digelar "Raja Kepada Segala Tumbuhan" kerana begitu kaya dengan vitamin dan mineral
- Berfungsi mengeluarkan toksin dari dalam badan
- Meneutralkan badan yg berasid
- Mengurangkan kesensitivian kulit
- Membantu pelawasan

Of course, my favourite part is that it can detoxify our body.

Setiap hari kita terdedah kepada 'ancaman' toksin; yg selalu datang dalam makanan, udara yg kita sedut, air yg kita minum (especially jika diambil direct dari paip kemudian dimasak), krim muka yg kita pakai, dan sebagainya.

Toksin inilah yg 'block' badan kita daripada menyerap vitamin dan mineral penting dalam makanan. Makan lah apa jenis supplemen pun, atau makan lah apa-apa buah-buahan dan sayur-sayuran (sumber asli vitamin) pun, tapi jika badan penuh dengan toksin, kesemua nutrien penting tersebut tidak dapat diserap sepenuhnya.

What a waste!

Kan?

Detox your body today with Alfalfa!

Kredit to Maria Hj Abas

-------------------------------

[Alfalfa dan Penyusuan]

Alfalfa adalah sejenis tumbuhan yang KAYA dengan PROTEIN. Di mana 18.9% kaya berbanding daging lembu, 3.3% kaya berbanding susu dan 13.1% berbanding telur.

Otot kita terdiri daripada PROTEIN. Badan kita akan menjadi lesu dan keletihan jika protein berkurang dan dengan sendirinya ianya akan mempengaruhi pengeluaran susu. Jadi, rotein adalah SANGAT PENTING untuk ibu bagi menjayakan penyusuan.

Alfalfa adalah milk booster yang telah digunakan sekian lama di benua Amerika.

Ingin mencuba alfalfa dari Shaklee?


Info & Order:  
Noor Zawani Suhaimin (Wani)  
Shaklee ID : 866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210  
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Wednesday, November 6, 2013

1001 kegunaan basic H Shaklee

Sudah 6 bulan saya perhatikan air dalam bekas pokok saya ni.. tiada 1 ekor jejentik pon.. kalau mcm ni boleh la letak pokok hidup ni byk2 dalam rumah..hehe..baru segar skit mata memandangkan?

Kalau nak tahu..saya letak air basic h je..cuma 2 titik basic h..lepas tu campur ngan air paip..hihi..dengan basic h ni juga saya mop lantai, wat mandi, basuh baju, lap perabot, cuci baju, basuh sayur, basuh pinggan mangkuk berminyak, ubat sakit gigi, kalau badan rasa panas2 nak demam..mandi air basic h je..basic h membebaskan haba 3 kali ganda daripada air biasa tau! Badan gatal2 pon boleh mandi ngan aor basic h je..

Pendek kata..ada 1001 kegunaan basic h ni..sebab tu saya panggil ianya cecair AJAIB!



Photo: Sudah 6 bulan saya perhatikan air dalam bekas pokok saya ni.. tiada 1 ekor jejentik pon.. kalau mcm ni boleh la letak pokok hidup ni byk2 dalam rumah..hehe..baru segar skit mata memandangkan?

Kalau nak tahu..saya letak air basic h je..cuma 2 titik basic h..lepas tu campur ngan air paip..hihi..dengan basic h ni juga saya mop lantai, wat mandi, basuh baju, lap perabot, cuci baju, basuh sayur, basuh pinggan mangkuk berminyak, ubat sakit gigi, kalau badan rasa panas2 nak demam..mandi air basic h je..basic h membebaskan haba 3 kali ganda daripada air biasa tau! Badan gatal2 pon boleh mandi ngan aor basic h je..

Pendek kata..ada 1001 kegunaan basic h ni..sebab tu saya panggil ianya cecair AJAIB! Hihi..

---------
Wani,
Suri rumah LUAR BIASA!


 Info & Order:  
Noor Zawani Suhaimin (Wani)  
Shaklee ID : 866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210  
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Tuesday, November 5, 2013

Vivix Oh Vivix

Assalamualaikum dan selamat petang semua!

Ok, nak share gambar vivix dengan anda semua :) 


Yang sebelah kiri tu dah abis..yg sebelah kanan tu yang baru..baru nak TOP UP.

Kenapa vivix HOT SELLER?
- Merupakan antara produk TERBAIK Shaklee
- Ramuan semulajadi 4 bahan terbaik iaitu muscadine grape, purple carrot, elder berry dan polygonum cuspidatum.

Bila tengok pengamal TEGAR vivix, mereka kelihatan lebih muda dari usia walaupun usia dah cecah 50 tahun..
- kulit tegang bersinar
- sihat bertenaga

Nanti nak hadiahkan pada my beloved mom ...mak saya dah nampak muda..lagi muda la beliau nanti..hihi..

Shaklee claim..dengan pengambilan vivix secara konsisten..'you looks 25 years younger and live 25 years longer'. Ni shaklee sendiri yang claim tau..bukan saya!

Dapatkan vivix dengan harga super berbaloi..promosi berakhir 30 Nov 2013 bermula sekarang! Siapa cepat, dia dapat..sekarang shaklee launch sistem online..stok vivix pon belum tentu terjamin ada sampi akhir nov ni..jangan nangis tak berlagu plak lepas ni yea adik kakok jika stok vivix sold out 1 Malaysia!

Info & Order:  
Noor Zawani Suhaimin (Wani)  
Shaklee ID : 866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210  
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Saturday, November 2, 2013

Promosi November 2013 : Vivix

Assalamualaikum wbt..

Pagi ni saya nak share dengan anda semua promosi pada November ni...iaitu vivix!!!



Vivix telah terbukti menyelesaikan masalah penyakit-penyakit serius, antaranya :
• Diabetes
• Kolestrol tinggi
• Penyakit Kardiovaskular (Jantung)
• Tekanan Darah Tinggi
• Alzheimer atau nyanyuk
• Arthritis, Osteoporosis, Masalah sendi dan tulang
• Gout
• Letih
• Metabolisme badan RENDAH (antara sebab sukar turun berat badan)
• Masalah kulit dan bintik penuaan (kedut)
• Kanser dan tumor
• Katarak dan masalah mata
• Masalah saraf
• Lemah imun tahan daya badan - lambat sembuh


Boleh dapatkan vivix dengan harga RUNTUH pada bulan ni..bulan ni saja tau!!!


Info & Order:  
Noor Zawani Suhaimin (Wani)  
Shaklee ID : 866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210  
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Testimonial Vivix : Mencegah lebih baik dari mengubati

Jom baca testimonial vivix yang diamalkan sejak 3-4 bulan oleh ibu kepada Master Farihah.


----------------------------

Saya Mula bagi vivix pada mak & ayah dah dlm 3-4bln. Sejak bulan lepas, saya bg ostematrix & AJT sbg tambahan untuk mak.

Tadi sembang dgn mak. Mak Bagitau dia jatuh dekat bendul masa nak bagi makanan ayam. Kata mak, Logiknya dengan usia + cara hempasan badan mak ke lantai, rasanya boleh patah tulang mak. Tapi dengan kuasa Allah, takde apa2 berlaku, cuma calar + mak dirawat sebagai pesakit luar saja. Alhamdulillah... Mak kata lagi lenguh2 bahu mak memang dah lama hilang

*******

Meyakinkan saya lagi mencegah dengan Shaklee jauh lebih murah dari mengubat. Bayangkan kalau tulang mak retak / patah (Nau'zubillah) :
# kos rawatan hospital / wad
# kos kaki disimen
# kos ayah ulang-alik ke hospital
# kos rawatan susulan
# kos kerusi roda
# kos kami kena balik segera ke kampung
# kos ubat

Lebih dari ini, yang lebih mahal kosnya ialah susah,gelisah, sakit mak, ayah & seluruh ahli keluarga

Berusaha mengekalkan kesihatan adalah tanda kesyukuran

------------------------------

Sangat bersetuju dengan beliau..Mencegah lebih baik dari mengubati..bayangkan jika kita dah sakit dan baru nak rawat, kos rawatan sudah tentulah mahal..tambah lagi sakit yang dialami...nauzubillah..

Jadi, kesimpulannya...kita stanby awal2 dan berusaha untuk cegah penyakit..insyaAllah, Allah akan memberi pertolongan. 


Info & Order:  
Noor Zawani Suhaimin (Wani)  
Shaklee ID : 866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210  
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Sunday, October 20, 2013

Info susu ibu

Mengepam sambil menyusu adalah teknik yang baik dalam melancarkan penghasilan dan pengeluaran susu. Selalunya bila sebelah payudara disusui bayi, sebelah lagi akan mengeluarkan susu juga.

Teknik ini elok diamalkan seawal berpantang untuk membantu ibu menyimpan stok susu.
Jadi, untuk menjimatkan masa..mommies boleh mengepam sambil menyusu!


Happy breastfeeding & happy pumping!  

Info & Order:  
Noor Zawani Suhaimin (Wani)  
Shaklee ID : 866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210  
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Sunday, October 13, 2013

Kebaikan dan kepentingan kolagen Shaklee

Sila tengok gambarajah di bawah ni...tu diaa antara KEBAIKAN kolagen:
- Menegang
- Menyubur
- Mencerah
- Mengembalikan keanjalan
- Meningkatkan pergerakan
- Melembap
- Anti penuaan


Wowwii..banyak bukan? Kalau rasa berminat dengan Shaklee Collagen Powder..Silalah contact saya..jangan malu, jangan segan ;)

I love it!


Info & Order:  
Noor Zawani Suhaimin (Wani)  
Shaklee ID : 866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210  
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Friday, October 11, 2013

Keistimewaan Shaklee Collagen Powder

Bulan ni adalah bulan promosi Shaklee Collagen Powder (SCP)...rata-rata rakan bisnes Shaklee, ramai yang mempromote SCP ni..ye la, kami tak nak anda semua terlepas dari PROMOSI yang Shaklee buat ni..BUY 6 FREE 1..FREE 1 botol CoQHealth, Free delivery, dapat cash back dari Shaklee, free membership...siapa yang berminat nak join Shaklee, rebutla peluang ni...banyak untung dan berbaloi-baloi..

Di FB pon ramai yang duk promot kolagen..kolagen..kolagen...macam zikir pulak..Sebab tu saya nak share tentang keistimewaan kolagen shaklee..kolagen shaklee memang berbeza dengan kolagen lain yang berada di pasaran.

Apa yang membezakan SCP dengan produk lain?
- dihasilkan dengan 7 ramuan yang aktif (ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B)
- Collagen Shaklee SANGAT SPECIAL..dihasilkan dari sisik ikan merah. Ye..IKAN MERAH! Kenapa? Ikan merah hidup secara bebas dalam lautan 5000m. Ikan biasa tidak mampu nak hidup dalam laut yang bertekanan tinggi. Jadi ikan merah ni antara ikan yang boleh menahan tekanan sehinggan 20paun, bertelur dan hidup bebas dalam lautan dalam. Ini menjadikan ikan merah sumber kolagen yang tahan lasak.Ia menjadikan ikan merah sumber kolagen yang baik
- Sangat lasak dan elastik
- Kepaduan sel yang sangat tinggi
- Tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan
- Jisim molekul yang sangat rendah


Bagaimana SCP membantu dalam kecantikan dan kesihatan?
Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%
Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan


Dengan Shaklee Collagen Powder (SCP) anda bukan sahaja mendapat mengekalkan kulit yang SIHAT dan BERSERI, malah anda akan dapat penjagaan kesihatan seluruh badan , kesihatan sendi, rawan.. rambut.. dll lagi

Dapatkan SCP pada bulan ni..kerana PENJIMATAN yang BERBALOI.
Jangan lepaskan peluang KEEMASAN ini.

Info & Order:  
Noor Zawani Suhaimin (Wani)  
Shaklee ID : 866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210  
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Wednesday, October 9, 2013

Kelebihan kolagen Shaklee

Assalamualaikum dan selamat petang semua...

Petang ni saya BERSEMANGAT WAJA nak kongsikan tentang kolagen..kalo boleh hari-hari nak cerita tentang kolagen..



Apa itu kolagen?

Kolagen adalah sejenis protein utama tisu sokongan dalam badan kita. Untuk keanjalan dan kekenyalan kulit. Ianya merangkumi 30% daripada keseluruhan protin dalam badan kita.

Tips memilih kolagen.

- Kolagen bersumberkan ikan laut dalam. Kenapa ikan laut dalam? kerana kolagen bersumberkan ikan laut dalam ni strukturnya mirip dengan kolagen manusia dan molekulnya lebih kecil, mudah diserap oleh tubuh manusia dan tahan lasak.

Kolagen pilihan saya?

Saya memilih Shaklee Collagen Powder (SCP) kerana ia bersumberkan sisik ikan merah (4000mg), size kolagennya yang sangat kecil iaitu 1000 dalton (untuk penyerapan unggul dan efek yang segera), dilengkapi dengan klinikal study, diperbuat dari 7 ramuan khas iaitu:
Kolagen ikan: Memberikan kesan elastin, mengekalkan kulit lebih anjal

Ekstrak kulit kerangan: mengandungi glukosamina sbg pelincir sendi, menghidrat mata, & melegakan ketidakselesaan mata

Lactobacillus acidophilus: Meningkatkan penyerapan kolagen

Ekstrak biji Camellia Japonica
: Mengandungi acid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan

Ekstrak Pfaffia: Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga.

Vitamin C: Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.

Vitamin B2,B6: membekalkan tenaga penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh.

Pendek kata, ia pilihan tepat bagi saya kerana Shaklee Collagen Powder memberikan keanjalan, penghidratan dan antioksidan.

Info tambahan:

SCP dilengkapi dengan asid hidraulik untuk mengekalkan kelembapan kulit. 1 gram asid ini boleh menahan 6 liter air sehari.

Jika ada sesiapa yang nak kulit lembap sentiasa, amalkan masker kolagen dan minum segelas sehari..kesannya sangat cepat dan menakjubkan!

Semakin kita berusia, semakin berkurang kolagen dalam badan..semua orang dah tahukan..


Info: Penghasilan kolagen berkurangan dgn kadar 1.5% setiap tahun selepas usia 25tahun. Tapi kita hanya akan sedar akan kekurangan kolagen selepas 10tahun

Jadi kalau kita berusia 25-30 tahun mungkin takkan perasan akan kekurangan kolagen dalam badan.

Mengikut ujian klinikal yang dilakukan oleh pihak Shaklee, kesan yang mengujakan selepas penggunaan SCP adalah seawal 8 minggu. Ianya terbukti bila customer2 semua repeat order berkotak2 dan ada sahaja feedback dan testimoni yang mengujakan dari mereka.

Well the product speak itself! :)



Info & Order:  
Noor Zawani Suhaimin (Wani)  
Shaklee ID : 866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210  
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Tuesday, October 8, 2013

Masker yang SUPERB!!!

Assalamualaikum dan selamat pagi..

Hari ni dah masuk hari ke 3 saya bermasker dengan collagen + plain yogurt..memang TERASA sangat perbezaannya.

- kulit muka terasa halus dan lembut
- parut jerawat yang kemerah merahan pada wajah dah makin hilang
- pori-pori dah semakin mengecil
- bintik-bintik hitam pada hidung dah tiada

Alhamdulillah :)...akan teruskan bermasker sehingga 40hari berturut-turut..hehe..

Siapa yang belum bermasker collagen + yogurt ni..WAJIB buat tau! Anda akan rasa kelainannya..tak cuba xtahu :)


Info & Order:  
Noor Zawani Suhaimin (Wani)  
Shaklee ID : 866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210  
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah
 

Monday, October 7, 2013

Sustained Release Vita-C Plus Kembali!


GREAT NEWS!!!

Ya!!! Berita yang ditunggu-tunggu oleh ramai orang dan peminat TEGAR SR Vita-C.

Insya Allah SR Vita-C akan berada dipasaran Malaysia pada PENGHUJUNG Oktober 2013. Sesiapa yang ingin PRE-ORDER, bolehlah contact saya seperti maklumat yang tertera di bawah.

Akhirnya, penantian selama hampir SETAHUN membuahkan hasil! :)


Info & Order:  
Noor Zawani Suhaimin (Wani)  
Shaklee ID : 866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210  
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Masker Collagen

Kombinasi yang MANTAP!!!

Shaklee Collagen Powder + Plain Yogurt (buat masker)

Kenapa saya katakan ianya kombinasi yang cukup MANTAP?

Antara kelebihannya adalah:
- Memberikan awet muda pada wajah.
- Membantu menghaluskan kulit kering.
- Mencegah penuaan
- Membantu menutup pori-pori besar pada kulit
- Kulit lebih muda
- Melawan jerawat
- Membantu menyembuh bekas jerawat
- Memutihkan kulit
- Membunuh bakteria yang menyebabkan jerawat

Ingin dapatkan Shaklee Collagen powder? PROMOSI sepanjang OKTOBER 2013..Cepat dapatkan sebelum anda menggigit jari!!! Heee





Info & Order:  
Noor Zawani Suhaimin (Wani)  
Shaklee ID : 866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210  
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Monday, September 30, 2013

Masalah keputihan sejak dari bangku sekolah


Masalah keputihan yang dialami oleh beliau sejak dari bangku sekolah lagi sehinggalah beliau  mencuba set B yang ada mengandungi ALFALFA.
- Alhamdulillah keputihan dah tiada. Kalau sebelumnya beliau memakai pantyliner dari pagi, tengahari mesti dah penuh dengan kesan keputihan.
-Kalau dulu nak tidur pun kena pakai pantyliner, tapi sekarang tidak lagi.
-Dulu ada, sekarang tidak lagi :)

Alhamdulillah..tak dapat nak digambarkan perasaan beliau apabila keputihan yang dialami sejak dari bangku sekolah hilang begitu saja setelah mengamalkan ALFALFA.

Jika anda salah seorang yang mengalami masalah yang sama, apa kata anda mencuba ALFALFA. Tak cuba, tak tahu kan? Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi saya seperti maklumat di bawah:

Info & Order:  
Noor Zawani Suhaimin (Wani)  
Shaklee ID : 866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210  
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...