"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Tuesday, January 22, 2013

Tekanan Darah tinggi dah Normal :)

Assalamualaikum wbt..

Nak citer mengenai tekanan darah tinggi...tapi lebih kepada testimonial nenek sendiri..hehe..

Nenek Wani ada tekanan darah tinggi...makan memang berpantang la..xleh makan daging banyak sangat, petai pun xleh makan sangat..sbb bila makan katanya akan pening-pening..tu menandakan darah dah naikk..budu pun xle masin..kena makan budu masam..budu yang diperah asam limau nipis :)

 Memang nenek amik ubat dari hospital je..katanya xleh amal sangat makan ubat hospital sbb nanti xleh nak benti makan..kalo benti je, darah naik balik...nenek Wani bahagi dua kalo makan ubat hospital..sbb xmo dos yang banyak kot..huhu...

Hari tu mama Wani ada bagi OmegaGuard dan Alfalfa...Alhamdulillah, lepas bape minggu makan, nenek rasa badan dia ok je...dah mula berani makan petaii..hihi..her favorite tu...pas makan, xda pening-pening...bila gi cek kat klinik, doc cakap tekanan darah normal, cantik je bacaan...ok ler tu..Alhamdulillah...Seisi keluarga dapat manfaat dengan Shaklee :)

                                     Omega Guard                                               Alfalfa

Alhamdulillah, dua benda ni je la yang nenek Wani amik...tahap kesihatan makin baik..lebih baik kita amalkan pemakanan tambahan dari ambil ubat-ubatan kan...Mencegah lebih baik dari mengubati...

Lagi pun, supplemen dari Shaklee ni sememangnya SELAMAT, BERKESAN dan SEMULA JADI...So, xragu-ragu lagi untuk menggunakannya..BEBAS DARI BAHAN KIMIA...

Jika anda ingin mendapatkannya atau nak hadiah pada yang tersayang, jangan segan silu untuk contact Wani ye :)

Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Sunday, January 20, 2013

Testimonial GLA dari Mama Sendiri :)

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera :)

Testimonial ni adalah dari mama saya sendiri :)

Sebelum ni mama ada ngadu ada biji-biji kat lengan, tapak kaki..nak berpijak pun sakit yang kat tapak kaki tu..dan yang kat lengan tu kalo ditekan-tekan sakit juga...dah gi jumpa doc, katanya takda pape, check juga kolestrol..cantek je, xda masalah...


Biji-biji tu kata doc xmerbahaya..tapi ye la, takut jgk kan sbb mcm dia merebak ke seluruh tubuh..dah lama mama wani ngadu pasal ni..tapi xyau nak wat cane..kata doc mcm ada lendir2..dan kalo nak operate buang pun boleh..tapi xnak la kan operate2 ni..
 
Ari tu mama datang rumah, Wani bagi GLA Complex..suh mama ambil setiap hari, sebab GLA Complex ni memang elok untuk orang perempuan...boleh betulkan hormon, mengeluarkan virus kalo ada dalam badan, meringankan kebas urat saraf..

dan ALHAMDULILLAH, selepas sebulan..mama cakap biji kat tapak kaki dah MENGECIL, LEMBUT, TAK SAKIT dan SENANG nak BERPIJAK...Happy sangat-sangat!! Bertahun juga rasanya biji-biji tu ada...dan hanya dapat dirawat dengan GLA Complex saje!!! Syukur Alhamdulillah..

Mama masih teruskan ambil GLA Complex tu sampi sekarang..



SYUKUR!!! :)




Ini la rupa GLA Complex tu :)..lau ada sesiapa yang nak dapatkan GLA ni, jangan segan silu untuk contact saya ye :)

Noor zawani Suhaimin (Wani)

Shaklee ID :866668 

019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   

PM di FB : Noor zawani Suhaimin

FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Wednesday, January 16, 2013

AJHT : Menyokong Kesihatan Sendi Berpanjangan

Advanced Joint Health Tablet  
 

Menyokong Kesihatan Sendi Berpanjangan



Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi-sendi.


Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.


(60 Pil)

Source : Shaklee

Thursday, January 10, 2013

PROMO JAN 2013 : Advance Joint Health Tablet (AJHT)

Assalamualaikum wbt :))

Hari ni baru ada kesempatan nak update blog...dah lama xterupdate..hehe..

ok, sempena bulan Januari 2013 ni...Shaklee wat promosi AJHT...
AJHT berfungsi meningkatkan keselesaan sendi. Ujian klinikal adalah seawal 5 hari. 100% daripada tumbuh-tumbuhan. Sesuai bagi yang selalu sakit lutut, pinggang, pergelangan tangan, kaki yang mana melibatkan sendi-sendi :)
Hubby Wani pun dah try..dia selalu sakit2 bahagian lutut..satu malam amik, alhamdulillah ada perubahan..sakit pada bahagian lutut dah berkurangan..jalan pun dah elok..xda la terhencut-hencut..sian plak..susah hati tau :(
 Ok, meh nak cite sikit kandungan yang ada dalam AJHT ni...
Ekstrak Boswellia - Menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. Jadi Ekstrak Boswellia iaitu gum resin yang mengandungi asid Boswellia AKBA yang pekat (sumber: pokok Boswellia serrate) dapat menyokong keselesaan sendi-sendi anda. Asid Boswellia berfungsi sebagai anti-radang semulajadi dan contohnya, dapat mengatasi radang sendi lutut, sendi bahu dan sebagainya

Ekstrak Jagung - Ekstrak jagung membekalkan sumber pekat glukosamina yang berfungsi meningkatkan sokongan kusyen sendi dan pemeliharaan tulang rawan dalam jangka masa panjang. Glukosamina yang dihasilkan oleh tubuh akan semakin berkurang seiring dengan pertambahan usia. Jadi Joint Health Tablet membantu meningkatkan glukosamina dalam tubuh. Ekstrak jagung juga menggalakkan kelenturan, pergerakan bebas yang menjadikan sendi lebih fleksibel. Jadi berita baik bagi penggemar jagung.

Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C - Merupakan nutrien penting dalam membekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung yang memberikan kekuatan struktur terhadap sendi. 100% Nilai Harian Vitamin C dalam Advanced Joint Health Tablet (AJHT) disediakan sebagai nutrien penting untuk sintesis kolagen. Kolagen merupakan salah satu komponen dalam pembentukan tulang rawan dan tisu-tisu penghubung yang lain dalam tubuh. Manakala sebanyak 10% Nilai Harian mineral surih zink, tembaga dan mangan yang terdapat dalam setiap biji kapsul (AJHT) membantu enzim-enzim membina kolagen dan glikosaminoglikan dalam tubuh. Jadi mineral-mineral dan vitamin C memelihara tisu penyambung yang sihat untuk sendi yang kuat dan sihat

Dapatkan AJHT sekarang sementara harga murah dan berbaloi-baloi...
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
 019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...