"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Sunday, February 24, 2013

Kenapa Omega Guard Shaklee?

Assalamualaikum wbt...

Kenapa yer Omega guard ni antara yang BEST? :) Nak tgk perbezaan tak? 


Setiap hidangan Omega Guard Shaklee mengandungi EPA + DHA lebih tinggi berbanding jenama-jenama terkemuka yang lain..Jadi kenapa kita tidak memilih Omega Guard Shaklee sahaja? :)

Buatlah penilaian bijak anda ye ;)

Sememangnya Omega Guard Shaklee adalah yang terbaik dan merupakan minyak ikan yang TERBAIK DI DUNIA.

Untuk info & Order :  
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah


DOA SITI AMINAH, amalan untuk ibu mengandung.

Assalamualaikum wbt..

Pagi ni Wani ingin berkongsi amalan yang dilakukan oleh bonda junjungan besar Nabi Muhammad saw.. dipetik dari blog Tok Uban. Boleh la sama-sama kita amalkan terutamanya dikalangan ibu-ibu yang mengandung. Insya Allah

------------------------------------------------------------------------------------------

 


Doa ini selalu di baca oleh Siti Aminah semasa mengandungkan Baginda Rasulullah saw. Bagi ibu-ibu yang sedang hamil, selain membaca surah-surah yang tertentu daripada Al-Quran untuk kandungannya, maka molek benar lah dia membaca doa ini setiap hari sebagai pelindung kepada kandungan. Agar kandungan selamat di dalam jagaan Allah Taala sehingga lahir ke dunia.

Doa ini telah diijazahkan kepada saya oleh Tok Sayyid Padang Kala hafizohullah. Dengan suka hati, saya ijazahkan pula doa ini kepada sesiapa sahaja yang suka dan gemar mengamalkan doa yang amat baik ini. Kata guru saya, doa ini jika sentiasa diwiridkan oleh si ibu, selain selamat anak dalam kandungannya insyaallah juga akan memudahkan proses bersalinnya nanti. Boleh juga di doakan untuk keselamatan anak-anak kita yang berada di kejauhan. maklumlah mereka ini bukannya sentiasa berada di depan mata kita. sebagai ibubapa sudah tentu akan ada rasa khuatir akan keselamatan anak-anak. Inilah doanya di baca 3 kali sambil tangan memegang perut :

ٲﻋﻴﺬﮦ ﺒﺎﻠﻮﺍﺤﺪ ﺍﻠﺼﻤﺪ ﻤﻦ ﺸﺮ ﻜﻞ ﺬﻱ ﺣﺎﺴﺪ

“Uu i’zuhu bilwahidisshomadi min syarri kulli zi hasidin”

ertinya: Aku melindunginya dengan Tuhan yang maha esa yang menjadi tempat tumpuan segala makhluk daripada kejahatan tiap-tiap pendengki.


 ---------------------------------------------------------------------------------------------------

Pendek je kan doanya, jadi senang sangat kita nak amalkan. Insya Allah dan selamat beramal :)

Wednesday, February 20, 2013

Ketiak pun dah tak hitam..hihi

Assalamualaikum , hi :)

Nak tergelak pun ye baca tajuk ni kan...haha..ni mmg betul2 tau bukan cobaan...jom baca testimonial di bawah:



"SHARING TESTIMONIALS:

Morning uolss…
Harinie happy walaupun ngantuk2 sket ehehe:)
Nak sharing tapi a bit rated sket so kalo nak share ngn kenkawan takyah la mention name ai ok!! Appreciate it!!

Sape DAH TRY KOLAGEN?? hehe :) best i tell u..
Saya dah selamat habiskan satu kotak yang ai perasan sesangat ialah my
ARMPIT ( bahagian ketiak bahagian gelap makin pudar). I biasa la takut perasan sesorang suruh la mak ngn ayah i check hahah hubby takde jauh so excited. My dad siap marah nie ape tunjuk2 ketiak nie… >LOL :P

Tapi finally he mengaku yes dah kurang sket.. Hoahhhh my dad sgt susah ok nak puji anak die asyik perli jer…
So ladies and hubbys out there belikan wife or treat yourself sekotak kolagen.. best i tell u nie aku excited nak pakai masker kat ketiak pulak nanti kalo jadi i ROGER k!!

Happy kolagening ladies:)
"
haa..ape tunggu lagi, jom putihkan mana yang xputih :p
 
Untuk info & Order :  
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah 

Tuesday, February 19, 2013

ESP yang marvellous :)

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera :)

ESP untuk semua...lelaki atau perempuan boleh consume tau!

 


Kenapa ESP ni HOT dan LARISSS bangat yer...
 
- untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik, halus mulus..
- untuk ibu menyusu..ibu lebih bertenaga, anak mudah kenyang, pengaliran susu yang baik..kenapa? ESP kaya dengan PROTEIN
- untuk ibu dalam pantang - mempercepatkan penyembuhan selepas proses bersalin
- untuk mereka yang ingin AWET MUDA!
- untuk mereka yang ada masalah kulit..bukan sahaja pada bahagian muka, malah seluruh badan.
- untuk wanita yang ingin hamil sebagai sumber protin asas dalam badan untuk kesuburan
- membantu bagi mereka yang ingin berdiet kerana esp mengenyangkan dan memberi tenaga sehingga berjam-jam lamanya
- sangat popular untuk kecantikan kulit dan keanjalan kulit dan seluruh badan
- sesuai untuk seisi keluarga sebagai minuman kesihatan yang kaya dengan sumber protin ASLI.



Untuk pesanan dan order
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah  

Thursday, February 14, 2013

Pesanan kesihatan dari Prof Dr Muhaya :)

Pesanan dari Prof Dr Muhaya:

"Tidur yang cukup senaman makanan yang baik - jadikan amalan. ambil vitamin, minyak ikan, tentukan vitamin D yang cukup. mereka yang kurang vitamin D besar kemungkinan untuk nyanyuk. Elok ambil supplemen yang baik. ramai orang habiskan wang untuk benda material tapi kurang perhatian untuk kesihatan"



haa..cuba teliti apa yang dipesan oleh Prof Dr Muhaya ni..Wani sangat setuju dengan beliau yang mana, ramai antara kita yang sanggup habiskan wang untuk kebendaan semata-mata dan bukan untuk tingkatkan tahap kesihatan. Kereta mewah, make up kereta kalah tuan..tapi tuannya sakit sakit pinggang. Aduss..kesian...

Jadi, marilah kita jadi seorang yang prihatin terhadap tahap kesihatan diri sendiri, keluarga, orang sekeliling :)..xrugii.. Dari apa pesanan Prf Dr Muhaya..beliau ada menyebut mengenai vitamin, minyak ikan dan vitamin D.

Untuk pengetahuan semua, Shaklee adalah pengeluar vitamin yang pertama di dunia..




- Vitamin PERTAMA yang dikeluarkan adalah VITALEA; merupakan multivitamin & multimineral - vitamin pertama di dunia.



- Minyak ikan keluaran Shaklee adalah OmegaGuard; merupakan minyak ikan yang TERBAIK di dunia.


- Vitamin D keluaran Shaklee terkandung dalam Ostematrix; merupakan pil kalsium. 1 tablet bersamaan dengan segelas susu yang tinggi kalsium atau bersamaan dengan 80 biji badam.

Usah ragu dengan pengambilan vitamin dari Shaklee kerana sebelum pengeluaran produknya, setiap vitamin akan di buat kajian klinikal terlebih dahulu. Shaklee memperuntukkan 1 trillion untuk membuat ujian-ujian klinikal sebelum sesuatu produk dipasarkan.

Oleh yang demikian, setiap produk Shaklee mempunyai kelebihan yang tersendiri berbanding produk-produk lain di pasaran. Misi yang dipegang oleh Shaklee adalah 'SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI'.

Telah ramai pengguna Shaklee yang merasakan KEBERKESANAN dan KEHEBATAN produk ini. Jadi, tunggu apa lagi, cepat GRAB peluang ni. Anda mungkin tidak akan menyesal membuat keputusan dengan menjadikan supplemen Shaklee sebagai pemakanan tambahan WAJIB keluarga anda.

Bulan February merupakan bulan yang BERTUAH kerana Shaklee mempromosikan Omega Guard iaitu minyak ikan yang terbaik di duniaa...Wani sendiri pun dah simpan siap-siap OmegaGuard untuk diri sendiri dan keluarga..hehe ;)


Untuk info & Order :  
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah 

Kebaikan Omega 3 yang terkandung dalam Omega Guard Shaklee

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera...

Terdapat banyak kebaikan Omega 3 yang PERLU kita ambil tahu dalam Omega Guard Shaklee ni..antara kebaikan-kebaikannya adalah seperti yang tersenarai di bawah:

1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan
3. Mencegah salur darah dari tersumbat
4. Omega 3 dapat mengelakkan strok
5. Mengekalkan tekanan normal darah
6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
7. Mengurangkan sakit kepala
8. Merendahkan kolestrol
9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
11. Mengawal masalah obesiti
12. Mengurangkan risiko penyakit jantung
13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak
15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
16. Membantu menyihatkan paru-paru
17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll
18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout

Selain itu, Omega 3 yang tekandung dalam Omega Guard Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak sepert:-

♥ Mencegah insomnia
♥ Mengurangkan tekanan emosi
♥ Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan
♥ Membantu memperbaiki masalah autism
♥ Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive
♥ Mengurangkan masalah schizophrenia
♥ Masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak

Haaa...banyakkan kelebihan Omega ni...Jom dapatkan Omega untuk diri kita, keluarga kita..sebab Omega Guard ni boleh diambil seawal usia 1 tahun dan ke atas..:)

p/s: Saya pun dah siap2 simpan omega guard ni untuk trimester 2, 3 dan selepas berpantang..hehe..rugi xgrab sekarang memandangkan harganya yang berbaloi-baloi..



Untuk info & Order :  
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Tuesday, February 12, 2013

First and Second Pregnancy :)

Assalamualaikum wbt dan Salam sejahtera

Wani nak share pengalaman mengandung anak pertama dan anak kedua dengan kalian semua :)

Masa mengandung kat Zafran hubby cakap..balik keje je ibu terbaring..pening2..masa tu mmg amik supplemen dari klinik swasta + klinik kerajaan... kalau kat Klinik Swasta dia kasi Obiminz daah siap plus DHA untuk perkembangan otak baby. Kalau kat klinik kesihatan dorang kasi bcomplex, asid folic dan iron tablet.

HB selalu je rendah masa mengandung kat Zafran..tapi xdelah kritikal sangat..nurse selalu tanya makan iron tablet x?hehe..Wani makan juga, tapi kadang skip jugak..haha..tapi bila rajin makan pun result sama je..tu yang jadi malas sikit..hehe..makan pun macam-macam..ikot je nasihat nurse suh makan makanan yang boleh tingkatkan HB seperti bayam, ikan, daging, ayam..ponn sama juga..hati memang wani tolak tepi..wani xmakan hati..hehe..xsedapp..


Alhamdulillah, sejak jadi SID, wani amik supplemen Shaklee je masa pregnant ni...Alahan mengandung pun xda la teruk sangat, boleh je wat kerja rumah, makan macam biasa, bertenaga je...cuma kuat makan skit kot..dan ngidam macam-macam..hehe..tapi nasib baik mengidam benda yang senang nak dapat :)

Apa supplemen yang Wani amik sekarang?
- BComplex
- Chew Vita C
- Vitalea
- Ostematrix
- ESP

Now, wani baru 1st trimester..nanti masuk 2nd trimester wani nak tambah amik Omega Guard Shaklee..dah simpan siap-siap Omega Guard ni..hehe..sebab sekarang kan tengah PROMO Omega..so, bleh la dapat dengan harga yang lebih murah tau. Omega ni bagus untuk perkembangan otak baby dalam kandungan. InsyaAllah dengan pengambilan Omega guard ni, akan lahirlah anak yang cerdas dan pintar disamping kena rajin dan selalu sedekahkan ayat Al-Quran pada baby kita tu.

Sekian sahaja perkongsian dari Wani :)

Untuk info & Order : Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Friday, February 8, 2013

Carotomax : Masalah rabun makin berkurangan

Assalamualaikum dan selamat pagi semua :)

Pagi ni nak share vitamin caratomax..Alhamdulillah selepas pengambilan beberapa minggu je, penglihatan mata Pn Norliza Ibrahim more clear...ikuti pengalaman dan kisah beliau ;)

 "Pg td bgun tdo tgk jam dinding..eh2 asal senang je tgk jam nmpk clear je..sllu nye samar2..
Mule2 igtkn terlupa buka lens sblm tdo smlm..
Tgk2 lens ada dlm bkas..
Then bru trigt..CARATOMAX..!!
Yes...die punye keje kot..
Bru smggu lbh ambil tu pun kdg2 skip sbb trlupa..

Pastu g kt tv tgk tgk dr jarak yg sllu sy tgk...yes..more clear!!

Ya Allah bestnye...xsbr nk check thap rabunku ini...hrap2 boleh trs improve n klau blh dh xnk pkai lens.

Alhmdulillah..saya mmg brusaha nk baiki rabun..thats y sya ambil vitamin caratomax ni...

Jom sapa nk cuba baiki mslh mata jom la amlkn caratomax ni..

#saya tak nak pakai lens selamanya# " - Pn Norliza Ibrahim


----------------------------------------------------------

CarotoMax ialah Vitamin A shaklee dalam bentuk Beta-Carotena. Ia hanya akan ditukar menjadi vitamin A bila diperlukan sahaja. Ia terdiri daripada ENAM daripada karotenoid penting yang dipilih daripada gabungan tumbuhan fitokimia. Anda tidak akan mendapat perlindungan gabungan ini daripada sumber makanan sahaja.

CAROTOMAX menawarkan karotenoid semulajadi yang berasal daripada buah-buahan pokok kelapa sawit dan alga dunaliellasalina untuk:
•    Memelihara kesihatan yang baik. *
•    Membantu mengekalkan tumbesaran, penglihatan dan
pertumbuhan tisu. *
•    Membantu dalam memelihara kesihatan kulit dan selaput
lendir. *

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.





Untuk info & Order :
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah    


Wednesday, February 6, 2013

Berpantang dengan supplemen Shaklee

Assalamualaikum wbt :)

"Berpantang dengan Shaklee

Selama ni baca testi orang je, kali ni rasai sendiri bestnye berpantang ngn set shaklee. Saya br 8 hari berpantang, tp dah rasa sihat mcm sebulan dah..
- segar n cergas
- luka mmg dah baik
- tiada sakit urat or lenguh tulang (rasa nk melompat je)
- perut kempis (yg ni paling best)
- no sembelit!
- susu lancar je

Saya amik vitalea, bcomplex, vit c, zinc, ostematrix, ESP, performance drink n lecithin..kawan2 yg nk berpantang bleh la cuba set ni..add on la mana2 yg perlu..berpantang kali ni lebih mudah dari 2 anak yg sebelum ni :) - wanie suhaimi
"


Inilah dia perasaan dan rasa yang dialami oleh ibu berpantang yang mengamalkan supplemen dari Shaklee...Alhamdulillah, baru je 8 hari dah rasa macam sebulan berpantang :)

Untuk pesanan & Order:
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah   

Tuesday, February 5, 2013

Kemunculan Chewable Vita C 100mg untuk 300 biji :)

Assalamualaikum wbt dan Selamat pagi...

Hari ni Shaklee dah umumkan penjualan balik vitamin c chewable...seronokk sangat :)
Dah lama orang tercari-cari chewable vita C ni memandangkan Vitamin C 500mg belum lagi ada di pasaran Malaysia...Sabar naa..Insya Allah April ni ada yang 500mg tu...


Apa istimewanya Chewable Vita C ni?
- sesiapa pun bleh consume..anak, ibu, ayah, adik, kakak, abang, nenek, datuk, oyang..semua boleh :) haa..untungkan beli vita c ni...sebotol ada 300biji..mmg berbaloi la...
- Kelebihan Vitamin C ni sama je dengan yang 500mg tu...cuma bagi dewasa, kita ambil la 3 biji sehari..tapi jangan ambil sekali gus yer..nanti rugi jer..sbb dalam 1 jam..badan kita hanya akan menerima 100mg vitamin c saje..selebihnya akan dibuang melalui air kencing...jadi kita bleh ambil 1 biji pagi, 1 biji petang dan 1 biji malam..bagi kanak-kanak pula..memadai dengan mengambil 1 biji sehari.
- 1 biji chew vita c bersamaan 1 1/2 biji oranges

Untuk pesanan & Order:
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah  


Monday, February 4, 2013

Promosi Februari 2013 : Omega Guard

Assalamualaikum wbt dan Selamat Petang semua :)

Bulan ni Shaklee mengadakan promosi Omega Guard. Memang promosi yang ditunggu-tunggu oleh semua...sebab Omega Guard ni mempunyai banyak manfaat dan kelebihannya. Seluruh ahli keluarga boleh ambil Omega ni dari umur 1 tahun dan ke atas. Jadi, bila Shaklee buat promosi Omega, ramai la yang berebut-rebut grab peluang keemasan ni..dan jangan terkejut sekiranya Omega licin kat branch nanti. Mereka rebut peluang ni kerana mereka tahu khasiat dan kelebihan Omega Guard Shaklee.

Omega dari Shaklee ni adalah minyak ikan yang terbaik di dunia. Kenapa saya katakan terbaik?

  • Diesktrak dari ikan laut air sejuk )sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara Jepun. 
  • Merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yg mengandungi rangkaian 7 JENIS Asid Lemak Omega 3 semulajadi : EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.
  • Dihasilkan melalui proses penyulingan proprietari 3 molekul utk mengekstrak asid lemak omega-3 yg paling tulen dan paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan berbahaya dan bertoksik seperti : Plumbum, merkuri,arsenik,kadmium,dioksin,dan PCB.
1 Sajian OMEGA GUARD (3 kapsul x 330mg) => 1000mg asid lemak Omega-3 EPA dan DHA. 
 
Inilah dia rupa paras Omega Guard Shaklee tu..ada 90 capsule for each bottle..memang berbaloi mendapatkannya. InsyaAllah.

Next N3 akan diceritakan tentang siapa yang memerlukan Omega Guard ni..stay tune!


Untuk pesanan dan order :

Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah  


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...