"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Tuesday, February 12, 2013

First and Second Pregnancy :)

Assalamualaikum wbt dan Salam sejahtera

Wani nak share pengalaman mengandung anak pertama dan anak kedua dengan kalian semua :)

Masa mengandung kat Zafran hubby cakap..balik keje je ibu terbaring..pening2..masa tu mmg amik supplemen dari klinik swasta + klinik kerajaan... kalau kat Klinik Swasta dia kasi Obiminz daah siap plus DHA untuk perkembangan otak baby. Kalau kat klinik kesihatan dorang kasi bcomplex, asid folic dan iron tablet.

HB selalu je rendah masa mengandung kat Zafran..tapi xdelah kritikal sangat..nurse selalu tanya makan iron tablet x?hehe..Wani makan juga, tapi kadang skip jugak..haha..tapi bila rajin makan pun result sama je..tu yang jadi malas sikit..hehe..makan pun macam-macam..ikot je nasihat nurse suh makan makanan yang boleh tingkatkan HB seperti bayam, ikan, daging, ayam..ponn sama juga..hati memang wani tolak tepi..wani xmakan hati..hehe..xsedapp..


Alhamdulillah, sejak jadi SID, wani amik supplemen Shaklee je masa pregnant ni...Alahan mengandung pun xda la teruk sangat, boleh je wat kerja rumah, makan macam biasa, bertenaga je...cuma kuat makan skit kot..dan ngidam macam-macam..hehe..tapi nasib baik mengidam benda yang senang nak dapat :)

Apa supplemen yang Wani amik sekarang?
- BComplex
- Chew Vita C
- Vitalea
- Ostematrix
- ESP

Now, wani baru 1st trimester..nanti masuk 2nd trimester wani nak tambah amik Omega Guard Shaklee..dah simpan siap-siap Omega Guard ni..hehe..sebab sekarang kan tengah PROMO Omega..so, bleh la dapat dengan harga yang lebih murah tau. Omega ni bagus untuk perkembangan otak baby dalam kandungan. InsyaAllah dengan pengambilan Omega guard ni, akan lahirlah anak yang cerdas dan pintar disamping kena rajin dan selalu sedekahkan ayat Al-Quran pada baby kita tu.

Sekian sahaja perkongsian dari Wani :)

Untuk info & Order : Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...