"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Thursday, March 21, 2013

Pengalaman menyusu anak pertama

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera..

Wani nak share pengalaman Wani menyusukan anak pertama. Sebelum bersalin memang Wani dah survey cara-cara nak menyusu bayi dan study sikit-sikit mengenai susu ibu. Sesungguhnya susu ibu ni banyak kelebihannya sebab itulah ia tercatat dalam Al-quran.

Hari pertama melahirkan putera sulung; Muhammad Zafran..pada pukul 12.34 tengah hari, 10.03.2011. Wani tak dapat menyusukan Zafran secara terus sebab Zafran dipantau oleh doktor memandangkan keadaanya yang lemah semasa dilahirkan. Zafran dilahirkan secara pembedahan memandangkan posisinya songsang pada masa itu.

Lama juga Wani tunggu nak lihat wajah Zafran ni. Tengah malam barulah nurse bawa Zafran jumpa dengan ibunya. Nampak bersinar dan bercahaya je muka Zafran pada masa tu..terus hilang rasa sakit kat tempat bedah..lupa segala-galanya bila tengok wajah comel si kecik ni. SUBHANALLAH..Kata nurse, Zafran sudah kenyang diberi susu. Of course la susu tepung!..rasa kecewa pun ye juga sebab susu pertama yang masuk ke mulut Zafran bukan susu ibunya :(. Redha je lah.

Memandangkan Wani bersalin c-zer, cuba juga picit susu untuk keluar..tapi susu tak ada..aduss, mcm mana Zafran nak menyusu nanti. Puas dah Wani picit pastu df Zafran..tapi susu mcm tak keluar je. Zafran menangis kelaparan. Terpaksa juga sekali lagi bagi susu tepung :(

Hari ke dua tu mula la nampak susu keluar sikit-sikit. Zafran pula bukan main lama df. Ada dekat sejam dia df. Berhenti kejap, pastu nak lagi. Mula teringat orang cakap-cakap..baby laki ni kuat menyusu..memang betullah..hehe..Alhamdulillah.



Masa Zafran umur 1 tahun 3 bulan, Wani ambil supplemen dari Shaklee (baru kenal Shaklee masa tu) memandangkan susu kurang pada masa tu dan Zafran pun sekejap lapar dan lapar nak bf. Alhamdulillah, lepas ambil set 3M susu dah mula banyak untuk Zafran. Biasa waktu malam mesti dia terjaga sebab nak minum susu. Tapi bila wani consume supplemen dari Shaklee ni..dia lena je tido malam-malam. Kulit Zafran pun cantik bersih je :)



Wani continue ambil supplemen tu sampi sekarang dan sekarang, Wani dah mengandung anak yang ke dua dan akan terus mengambil supplemen Shaklee yang SUPER BEST ni. Wani nekad, anak ke dua ni Wani nak menyusu sepenuhnya, tak nak bagi anak minum susu tepung lagi. Insya Allah. Moga Allah permudahkan jalan ku ini. Ameen.

Sekian sahaja dulu. Nanti cerita lagi :)

Wednesday, March 20, 2013

Perbezaan Susu Formula vs Susu Ibu


Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera...

Wani nak share dengan anda semua tentang perbezaan antara susu formula dengan susu ibu. Semua orang tahu, susu terbaik di dunia adalah susu ibu. Jadi, mari kita tengok perbezaan ini.

Formula vs Breast milk

Hanya terdapat sedikit persamaan susu formula dengan susu ibu. Subhanallah, sesungguhnya ciptaan Allah taala Maha Hebat jika dibandingkan dengan susu formula buatan manusia.

Antara persamaan yang didapati adalah:
1. Air
2. Protein
3. Karbohidrat
4. DHA/ARA
5. Lemak
6. Vitamin
7. Mineral

Kelebihan lain yang tiada pada susu formula:
1. Enzim
2. Faktor tumbesaran
3. Anti parasit
4. Anti alergi
5. Anti virus
6. Hormon
7. Antibodi

Susu ibu sangat berharga, susuilah anak anda..dengan susu ibu, kita juga boleh mengeratkan hubungan ibu dengan anak. Anak kita akan lebih rasa selamat dan selesa dalam dakapan ibunya semasa kita menyusukannya. Sungguh tidak terkata nikmat yang dikurniakan oleh Allah swt kepada kita. Jangan persiakannya. Wallahualam.

Tuesday, March 19, 2013

Kuantiti susu yang diperlukan bayi.


Salah Faham #1 Tentang Penyusuan Di Dalam Pantang <==

Salah FAham #1: Bayi kerap menangis, susu saya tak banyak, jadi saya terpaksa top up dengan formula..

Ibu - ibu yang dikasihi, ketahui lah, hakikat sebenar, saiz perut bayi semasa dalam pantang adalah sangat kecil. Hanya sebesar guli. Tubuh kita akan hasilkan susu berpadanan dengan size perut bayi sahaja.

Bayi kerap menangis bukan sebab kita tak cukup susu. Tapi ia menandakan susu kita sangat bagus. Susu ibu sangat mudah hadam. Bila mudah hadam, bayi akan mudah kenyang. Bila cepat kenyang, bayi akan mudah cepat lapar semula. Bila lapar semula, bayi akan meminta susu semula.

IA BUKAN BERMAKNA SUSU ANDA SEDIKIT

Semasa dalam pantang, adalah sangat bagus jika bayi kerap hisap susu. Lagi kerap bayi hisap susu, lagi bagus stimulation terhadap payudara untuk menghasilkan banyak dan banyak susu.

Pengalaman saya sendiri semasa dalam pantang, bayi saya, bayi lelaki menyusu setiap 15- 30 minit, tak kira siang atau malam. Saya tak top-up langsung dengan formula milk. Saya amalkan Shaklee supplement untuk rasa bertenaga dan segar.

Walaupun bayi nampak tak kenyang di mata kasar kebanyakan orang, tapi bila pam, susu saya sangat banyak sampai terpaksa dibuang sebab tak cukup ruang peti sejuk.

Fahami lah, bukan susu anda sedikit, tapi ia adalah kerana perut bayi kecil, maka tubuh kita akan hasilkan susu ikut size perut bayi. Kalau nak tambah kuantiti susu, kerapkan lah menyusu bayi. Lagi kerap lagi bagus. Lagi lama lagi bagus. Dan fahami lah, kalau nak tambah kuantiti susu, pastikan bayi anda hisap dengan kerap. Hisapan bayi adalah much much better dari pam yang kita beli.

Happy Breastfeeding! :)


Credits


Monday, March 18, 2013

Perbandingan pil kalsium



Tengoklah perbandingan antara dua vitamin ni...yang mana lagi umphhh!! :)

Dengan Ostematrix Shaklee, terdapatnya rumusan-rumusan yang unik, yang tiada pada produk lain di pasaran. Hanya ada di Shaklee....setiap formulasi yang dikeluarkan memang menepati keperluan tubuh badan kita..sebab tulah Ostematrix ni MANTOPP!!

Apa yang saya rasai setelah mengamalkannya?
- tidur lebih lena
- tiada lagi mimpi yang bukan-bukan
- lawas pun lawas
- sakit-sakit badan sudah tiada
- pinggang pun ok
- baby dalam kandungan pun aktif..mungkin dapat kalsium cukup ni :)
- mood pun ok je
- sakit-sakit gigi pun boleh hilang

Jom dapatkan Ostematrix sekarang...bukan sekadar pil kalsium biasa!

Harga promosi sepanjang bulan ni! Sayangi tulang anda, tulang mak anda, ayah anda..nak tgk dorang sihat, jom hadiahkan Ostematrix! memang tidak merugikan..malahan berbaloi..:)


Untuk info & Order :  
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Friday, March 15, 2013

Hargai tulang belakang anda

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera

Salam petang Jumaat. Wani nak kongsikan kisah dari Puan Zabrina Ar
yang diceritakan beliau.



"Jumaat lepas..sedang kami makan2 tiba2 datang seorang rakan yang berjalan sungguh perlahan sekali..gerak langkahnya..menghairankan kami semua..kenapa dia begitu? kebetulan dia duduk di sebelah saya selepas dia mengambil hidangannya..

Akak kenapa mcm ni? Akak slipped disc..saya yang pernah dengar tetapi tidak tau ape puncanya terus lagi bertanya..Slipped disc ni tulang belakang yang “teralih” atau “mengelongsor dari kedudukan asal sebab gel antara tulang yang berfungsi menyerap tekanan bocor seterusnya mengakibatkan alihan. Bila terjadi tulang akan tekan pula saraf-saraf yang kawal anggota badan macam kaki, tangan dan leher. sakit sangat boleh buat badan jadi kebas . Dia menjelaskan dengan panjang lebar...

Kak..tanye lagi..nape leh jadi mcm ni..apa puncanya..rakan ini menyambung lagi...

Dulu akak mcm awak..myusu anak.. perah2 jugak sampai anak umur 4 tahun..pastu dukung anak 2 orang sekali naik tangga..masa tu umah tingkat 2...ada satu hari tu akak bersin..bunyi 'crak'..serta merta badan kejang..bawa gi hospital..then doktor bagi tau tulang teralih..dia menyambung lagi...akak dulu tak amik kalsium..susu pun tak minum..vitamin apatah lagi..sempat juga dia memberi nasihat kepada saya..anak ambil kalsium kita..jadi awak makan lah kalsium..minumlah susu..saya pun mengiyakannya..akak sekarang penggil orang buta untuk urut n buat acupuncher...

Apa yang saya nak hi-lite kat sini..pentingnya kalsium untuk tulang kita..marilah kita cegah sebelum parah..hanya orang yang mengalami slipped disc ni rasa kesakitannya...jangan kata makan vitamin tak penting..tak penting jika kita semua boleh makan ikut PIRAMID MAKANAN. ye..baru kata vitamin or suppliment or ubat (kebanyakan orang panggil..tetapi vitamin n ubat BEZA!)"
Jadi, anda perlu mengambil ikhtibar dari kisah ni...masa kita sihat ni kita tak rasa apa-apa dan kurang ambil berat tentang pengambilan kalsium. Saya sendiri pun kurang gemar minum susu. Tapi sebagai langkah alternatif, saya amalkan Ostematrix (cal-mag). Kalau nak harapkan pemakanan harian kita, memang tak balance.
Untuk info & Order :  
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah
 

Thursday, March 14, 2013

Bagaimana nak join Shaklee?

Assalamualaikum dan salam sejahtera :)
Bagaimana nak generate side income with Shaklee? Dengan Shaklee, alhamdulillah saya mampu menambah pendapatan sendiri dengan hanya berada di rumah.

Insya Allah, jika anda bernaung dibawah rangkaian saya..saya akan guide anda kerana anda adalah tanggungjawab saya..cuma usaha untuk berjaya bergantung pada diri anda sendiri...Jalan untuk berjaya telah tersedia cuma nak atau tak nak je.. :)

Q: Bagaimana nak jadi distributor Shaklee ?
A: Registration fee is RM65 + RM10 (WM) / RM20 (EM) untuk postage member kit. Ataupun anda boleh beli barangan bernilai RM680, anda boleh dapat FREE membership. :)

Q: Berapa modal yang diperlukan ?
A: Tak perlu modal pun sebab dengan Shaklee ini kita boleh buat ala-ala dropship - bila customer order dan bayar barulah kita bayar kat Shaklee. Shaklee pula akan poskan barang tu kepada customer kita. Senang kan ? :)
Unless nak simpan stok kat rumah, suka hati lah invest berapa pun. Hehe.

Q: Berapa sales/belian kena maintain setiap bulan ?
A: Tak perlu maintain sales/points unless anda sudah jadi leader. Tiada jumlah minimum yang anda perlu beli setiap bulan kecuali anda memang target nak mendapatkan cash bonus. Nak beli untuk sendiri & keluarga sahaja pun boleh. Tak rugi pun jadi ahli. :)

Q: Berapa keuntungan boleh dapat setiap bulan ?
A: Bergantung kepada sales/purchase kita pada bulan tersebut. Minimum 150 points untuk layak dapat cashback/rebate/bonus. Bonus bermula dari 5% sehingga 21%, depending on berapa points kita dapat. :)

Q: Kena cari orang ke ? Kena head hunting ke ?

A: Tak perlu ! Saya pun tak suka nak cari-cari orang paksa-paksa join/beli. :)

Q: Tapiii saya tak tahu macam mana nak mula berbusiness...
A: InshaAllah saya akan guide & coach anda sebab once anda dah register dengan saya, anda dah jadi tanggungjawab saya, 'anak' saya. :) Cuma usaha untuk berjaya itu terletak pada diri anda sendiri. InshaAllah. :)

Q: Saya nak register jadi ahli but tak nak jual-jual ni, boleh ke ?

A: Suka hati lah haha. Boleh je. Beli untuk kegunaan sendiri pun boleh. Saya takkan paksa anda jual, tanya lah mana-mana 'anak' saya, saya tak pernah paksa. Semua yang nak berbusiness semua atas inisiatif sendiri. If you need guidance saya akan tolong. :)

Q: Ok, cool ! So bagaimana nak register?
A: Saya boleh tolong registerkan. Anda cuma perlu bagi details yang diperlukan+registration fees. Selepas itu,anda tunggu kat rumah, nanti member kit sampai ye. :)
 

Jika ada sebarang pertanyaan dan berminat nak join Shaklee..sila contact seperti maklumat di bawah :)

Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Kepentingan kalsium kepada ibu mengandung

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera.

Hari ni wani nak kongsi ngan anda semua tentang pentingnya pengambilan kalsium bagi ibu yang hamil. Wani sendiri sebenarnya susah nak minum susu ni..jenis perut yang tak boleh terima susu. Bila minum susu je, mula la perut memulas dan terasa nak muntah. Masa mengandung anak pertama dulu kena paksa juga minum susu ni. Wani beli susu HL perisa strawberry..hehe..Doktor tanya awak minum susu tak? "saya minum...susu HL perisa strawberry"..haha dengar pun dah nak tergelakkan?hihi..doktor pun senyum-senyum je masa tu.

Sebenarnya, bayi dalam kandungan kita ni memerlukan kalsium yang banyak untuk proses pembesaran. Daripada mana bayi ni nak dapatkan kalsium yang mencukupi kalau bukan berkongsi dari ibunya kan. Jadi, ibu yang hamil memerlukan kalsium yang tinggi berbanding orang biasa.

Kekurangan kalsium bagi ibu yang hamil boleh menyebabkan komplikasi semasa meneran saat-saat melahirkan anak. Ibu hamil juga akan kekurangan kalsium pada jumlah yang besar khususnya diakhir tempoh kehamilan. Oleh yang demikian, ibu-ibu hamil memerlukan 1200 hingga 1300 mg kalsium sehari.

Selepas melahirkan, kalsium juga diperlukan dalam kuantiti yang banyak untuk disalurkan pada bayi melalui susu ibu. Jika kalsium tidak mencukupi dalam badan, ia mula menyerapnya dari tulang dan gigi. Kerapuhan tulang mungkin akan berlaku.

Selain itu, kekurangan kalsium juga boleh menyebabkan tekanan darah tinggi meningkat. Masalah kekejangan dan kesejukan pada bahagian kaki mungkin berlaku akibat dari kekurangan kalsium.

Jadi, kalsium ni amat penting..jangan kita pandang remeh tentang kekurangan kalsium dalam badan.


Ostematrix ( kalsium + magnesium + vitamin D )

Ostematrix adalah formulasi terbaik dari Shaklee dengan fungsi penyerapan yang maksimum. 

1 biji Ostematrix membekalkan 250mg kalsium untuk tubuh dan tulang anda. Sama seperti segelas susu tinggi kalsium. Sehari kita diperuntukkan untuk minum 4 gelas susu yang mana bersamaan dengan 1000mg kalsium. Tapi dengan Ostematrix, anda hanya perlu mengambil 4 biji sahaja. Mudahkan?

Untuk info & Order :  
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Tuesday, March 12, 2013

Lecithin



Kolina merupakan satu komponen asetilkolina neurotransmiter yang terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf. Soya lecithin merupakan sumber utama kolina.

Lecithin Shaklee diperolehi secara semulajadi daripada kacang soya. Setiap kapsul gel lembut menyumbang 530mg lecithin.


Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Kod Produk 10163 (180 kapsul)

Sunday, March 10, 2013

Siapa yang perlukan Ostematrix?

Assalamualaikum dan selamat petang :)

Sempena promosi Ostematrix sepanjang March ni..saya asyik bagi info tentang Ostematrix je kan..hehe..yerlah bukan apee..nak semua tahu kelebihan Ostematrix ni dan grab dengan secepat kilat sebab bulan ni Promosi tau..harga memang KAW-KAW murahh...:)

Ok, siapa sebenarnya yang perlukan Ostematrix ni ye? adakah saya? awak? dia? kamu? mereka? Jom kita tengok...

Siapa yang perlukan Ostematrix ?
 
 
1. Ibu yang mengandung, ibu yang menyusukan anaknya.
2. Mereka yg allergy pengambilan bahan2 tenusu seperti susu.
3. Mereka yang selalu mengalami sakit2 kaki, sakit2 sendi, sakit di bahagian tulang belakang, sejuk2 badan, rasa bisa di tapak kaki, kebas atau terasa seperti kaki dicucuk2 dengan jarum.
4. Mereka yang mudah keletihan dan tidur yang kurang membuatkan golongan ini mudah letih dan sukar untuk bangun tidur.
5. Sakit kepala yang teruk dan berhari-hari. 
6. Mereka yang sedang menjalani fisioterapi.
7. Mereka yang mempunyai masalah rekahan di tumit kaki.
8. Mereka yang mengalami PMS yang sangat teruk sehingga terpaksa mengambil pil penahan sakit setiap kali datang bulan.
9. Mereka yang mempunyai masalah kesihatan yang berkaitan dengan darah.
 
Jika anda tergolong dalam golongan yang dinyatakan...jom dapatkan Ostematrix anda daripada saya...harga memang berbaloi..macam mana nak dapatkan? Boleh contact seperti maklumat di bawah. ;)
 
Untuk info & Order :  
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah
 

Saturday, March 9, 2013

Mengatasi sindrom pra-haid

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera semua :)

Hari ni wani nak share tentang sindrom pra haid..ada sesetengah wanita masa period tiada rasa apa-apa pun..tengok-tengok dah keluar dakwat merah..hihi..tapi sesetengah pula, macam-maca yang rasa..sakit perut, sakit kepala, mood swing dan sebagainya.

Wani pun tidak terlepas..hihi...tapi bagaimana kita nak atasi permasalahan ni, takkan nak biarkan saje kan...ada sesetengah tu untuk legakan sakit perut masa period, dorang amik ponstan...pil tahan sakit..hmm..elok kah? jika ingin mengambilnya, harus dapatkan nasihat daripada doktor..tapi lebih baik kita mencegah daripada mengubati.

http://drzubaidi.com/blog/wp-content/uploads/2012/07/Ponstan.png
Ponstan

Ok, nak berceritanya mengenai sindrom pra-haid :)
Sindrom pra-haid atau lebih dikenali sebagai PMS (Premenstrual Syndrome) adalah situasi perasaan dan rasa tidak selesa yang dialami oleh wanita menjelang haid. Ada banyak perkara yang boleh menjadi faktor atau penyebab berlakunya gejala PMS ini. Antaranya ialah ketidakseimbangan estrogen dan progesteron dalam tubuh, kadar gula yang menurun kerana pengeluaran insulin yang meningkat dengan tiba-tiba dan kekurangan vitamin B.
Pemakanan seharian kita juga mempengaruhi PMS ni..kita perlu mengambil pemakanan seimbang dan memerlukan makanan tambahan.
Sejak wani amalkan ambil mengambilan kalsium, alhamdulillah tiada lagi sakit-sakit perut masa period. Tapi kalsium yang bagaimana? Pastikan kalsium yang kita ambil tu mengandungi vitamin D dan magnesium.
kalsium + vitamin D + magnesium

Kalsium akan memberi penyerapan yang maksimum jika diambil bersama vitamin D. Sekiranya pengambilan kaslium banyak tetapi pengambilan magnesium tidak dipertingkatkan selari dengan pengambilan kalsium, kalsium akan mula berkumpul di bahagian-bahagian otot, jantung dan buah pinggang, membentuk batu karang.

Jadi, adalah amat penting bagi anda untuk memilih pil kalsium yang mempunyai vitamin D dan Magnesium.

Untuk mendapatkan pil kalsium yang SUPER lengkap ini, anda boleh menghubungi wani seperti maklumat di bawah :)

Untuk info & Order :  
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Friday, March 8, 2013

Keperluan kalsium harian anda


Tahukah anda?

Orang dewasa memerlukan 1000mg hingga 1200mg kalsium dalam keperluan harian. Keperluan meningkat bagi golongan tertentu seperti wanita mengandung, ibu menyusu serta warga tua.




1 biji OSTEMATRIK = 1 gelas susu TINGGI KALSIUM = 80 BIJI BADAM

1 gelas susu membekalkan ~ 300mg kalsium. Jadi, kita perlu ambil lebih kurang 4 gelas susu dalam sehari.

Tapi dengan Ostematrix, kita hanya perlu menelan 4 biji sahaja. Mudahkan? :)


Sebotol Ostematrix membekalkan 120 biji. Bermakna bersamaan dengan 120 gelas susu tinggi kalsium dan juga 9600 biji badam...wahhhh, banyak tu...mana nak cari?

Carilah Ostematrix....;)

Hahhh..tunggu apa lagi, jom dapatkan Ostematrix anda dengan harga yang KAW-KAW murah pada bulan ni...nak 2, 3, 6 percuma 1 pun boleh...Buat pilihan bijak anda hari ini! ;)

Untuk info & Order :  
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Sakit kepala, stress, migrain


Stress, Migrain, Sakit kepala,  (3 adik-beradik yang akrab)



Siapa yang pernah mengalami ketiga-tiga situasi ini atau salah satu daripadanya, anda perlu meneruskan pembacaan.

Sakit kepala berpunca daripada migrain, salah tidur, dehidrasi, stress dan kurang tidur.

Tips menangani migrain
- hindari makanan berminyak dan bergoreng
- jaga jadual pemakanan dengan gizi yang seimbang. Jangan hentam sembarangan saje, banyakkan makan buah-buahan dan sayur-sayuran.
- biasakan tidur san istirehat di tempat gelap. Hindari tidur dengan lampu bilik terbuka.
- letak kain yang direndam dengan air sejuk di kepala sekiranya migrain menyerang secara tiba-tiba. Tujuannya adalah untuk menyempitkan pembuluh darah.

Stress
- lakukan rengangan terutama di bahagian bahu dan belakang badan bagi mengendurkan ketegangan.
- rendam kaki dan tangan dalam air halia suam selama 15 minit. Sangat efektif untuk melancarkan perjalanan darah.

Untuk menangani ketiga-tiga penyakit ini untuk jangka masa panjang, anda perlu mendapatkan nutrisi yang mencukupi bagi keperluan tubuh badan anda.

Anda perlu mendapatkan vitamin B2 dan vitamin B6 kerana telah terbukti nutrien ini boleh membantu mengurangkan kesakitan akibat migrain.





- kesan sampingan dari pengambilan bcomplex; dapat mencegah penyakit lain seperti depresi, strok, stress, meroyan, mood swing dsbg.

Selain itu, kalsium adalah sangat penting dalam membantu mengelak pembuluh darah menjadi kejang. Ini adalah punca kepada seseorang itu didapati migrain dan sakit kepada.


magnesium yang terkandung dalam Ostematrix didapati mengurangkan sakit kepala dan mengurangkan frekuensi kesakitannya.

Vitamin D adalah sumber yang terpenting dalam penyerapan kalsium secara optimum.


Jika anda mengalami masalah kesihatan yang dinyatakan, anda perlu kepada supplemen-supplemen seperti vitamin b dan juga kalsium.


Untuk info & Order :  
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Thursday, March 7, 2013

Siapa yang memerlukan Ostematrix?

Assalamualaikum wbt...

Hari ni saya nak share siapa yang perlu kepada Ostematrix / pil kalsium ni... Kalsium penting kepada tubuh badan kita kerana badan kita tidak menghasilkan kalsium dengan sendirinya. leh itu kita perlu ambil susu atau supplemen untuk kuatkan tulang dan gigi.

Sumber kalsium dari tubuh kita sendiri melalui 2 cara iaitu:
1. Dari makanan yang kita makan
2. Dari dalam tubuh kita sendiri jika kita tidak memenuhi cara 1 tadi.

Bayangkan, kalsium dalam badan kita berkurangan dan hanya bergantung kepada cara 2 sahaja...masalah kebas, kejang otot, kulit kering, sesak nafas, insomnia, paras kolesterol tinggi, gigi reput, sakit sendi, dan macam-macam lagi. Banyakkan? Adakah anda mengalami tanda-tanda sebegini? Jika YA, anda perlu kepada pemakanan tambahan seperti Ostematrix.



Siapa yang Perlukan Ostematrix 
  • Ibu hamil - penting untuk menyokong tumbesaran tulang bayi dalam kandungan 
  • Mengatasi masalah kaki cramp (simpul biawak) 
  • Mengelakkan kesakitan gigi semasa hamil 
  • Membantu mengatasi masalah sembelit ketika hamil dan di dalam pantang 
  • Membantu dalam penghasilan susu ketika si ibu yang masih menyusu datang period (susu lazimnya akan merundum ketika period)
  • Mereka yg allergy pengambilan bahan-bahan tenusu seperti susu. 
  • Mereka yang selalu mengalami sakit-sakit kaki, sakit-sakit sendi, sakit di bahagian tulang belakang, sejuk-sejuk badan, rasa bisa di tapak kaki, kebas atau terasa seperti kaki dicucuk-cucuk dengan jarum. 
  • Mereka yang mudah keletihan dan tidur yang kurang membuatkan golongan ini mudah letih dan sukar untuk bangun tidur. 
  • Sakit kepala yang teruk dan berhari-hari. 
  • Mereka yang sedang menjalani fisioterapi. 
  • Mereka yang mempunyai masalah rekahan di tumit kaki. 
  • Mereka yang mengalami PMS yang sangat teruk sehingga terpaksa mengambil pil penahan sakit setiap kali datang bulan. 
Jom dapatkan OSTEMATRIX hari ni...PROMOSI berlangsung sepanjang FEBRUARI 2013..Jadi, jangan lepaskan peluang keemasan ini. Lepas ni harga dah macam biasa ye..rugi kalo x grab sekarang :)

Untuk info & Order :  
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah




Tuesday, March 5, 2013

kekurangan kalsium boleh menyebabkan kita pendek

[paling-tinggi-dan-paling-pendek-rendah.jpg] 

Gambar ni adalah lelaki paling pendek dan paling tinggi di dunia :)

Macam mana nak lagi tinggi ye? macam orang dalam gambar tu....ahakss..

Ari tu gi product workshop..kata nutritionist tu kalau nak tinggi, kena ambil kalsium yang secukupnya...

Bagi orang lelaki, pertumbuhannya adalah sekata..tapi orang perempuan ni ada kacau sikit..hehe..maksudnya lepas jadi 'anak dara'...pertumbuhannya akan berterusan sehingga 3 tahun dari hari masa anak dara tu...(kalo xfaham, bleh tanye ye..hehe..)

Selepas 3 tahun, ketinggian akan stop..dalam masa 3 tahun tu la kita kena ambil kalsium yang secukupnya...tapi kalo ikut umur daku sekarang dah xbleh nak tinggi lampai dah..hohoho...so, kita boleh apply kat anak kita laa..;)

Nak dapat ketinggian yang normal, ambillah kalsium secukupnya ye..SANGAT PENTING ni...

Saya pilih Ostematrix...pil kasium yang terbaik pada masa kini...dapatkan sekarang pada harga promosi bulan ini..

Untuk info & Order :  
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Monday, March 4, 2013

Promosi March 2013 : Ostematrix


Alhamdulillah..bulan March 2013, Shaklee adakan PROMOSI Ostematrix...YES! OSTEMATRIX!

Ostematrix bukan sekadar pil kalsium. Kombinasi nutrien yang ada dalam pil Ostematrix mampu memberi serapan yang OPTIMUM kepada tulang anda.

Kekurangan Kalsium dalam tubuh boleh menyebabkan:
- kekejangan otot
- insomnia (susah nak tidur waktu malam)
- gigi cepat rosak
- Osteoporosis
- pertumbuhan terbantut

Jadi, untuk mencegahnya..tingkatkan pengambilan kalsium seharian anda.

1 gelas susu tinggi kalsium bersamaan 1 biji Ostematrix.


Untuk info & Order :  
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

OsteMatrix™

Tulang merupakan struktur penting di dalam tubuh manusia. Ia merupakan kerangka yang menyokong berat badan dan organ utama seperti paru-paru, jantung, hati dan ginjal serta membolehkan kita menggerakkan otot-otot dan tubuh secara bebas. Mengekalkan kesihatan tulang secara optima adalah penting bagi mendapatkan kesihatan optima menyeluruh. 
 

Lebih daripada Sekadar Kalsium
OsteMatrixTM membekalkan nutrien-nutrien harian termasuk kalsium yang dapat membantu dalam pembentukan dan penjagaan tulang dan gigi. Ia juga mengandungi magnesium, vitamin D dan mineral zink, tembaga dan manganese untuk membantu dalam memelihara kesihatan yang baik. Kaplet yang bersaiz kecil dan disalut licin ini juga mudah ditelan.

Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


Kod Produk 10128 (120 kaplet) 


Untuk info & Order :  
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668 
019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com   
PM di FB : Noor zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...