"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Monday, April 29, 2013

Brilliant set


Dalam dunia yang penuh mencabar, samada yang muda mahupun yang tua berusaha untuk mencapai yang terbaik dalam hidup mereka. Dalam mencapai kejayaan, ramai yang menghadapi pelbagai masalah kesihatan, antaranya

* Tekanan
* Kelesuan dan sakit badan
* Kurang tidur
* Kurang daya tumpuan
* Sakit kepala berulang
* Lemah daya ingatan
* Kurang peka

Set brilliant shaklee memberikan anda satu set yang lengkap dalam mencapai kesihatan yang lebih baik dan hebat.

Kebaikan:
♥ Membantu melegakan tekanan
♥ Membantu mengurangkan kemurungan dan memperbaiki emosi
♥ Berasa lebih bertenaga
♥ Menggalakkan tidur yang sempurna
♥ Meningkatkan daya ingatan dan keupayaan pembelajaran



Info & Order :
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210
PM di FB : Noor Zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Thursday, April 11, 2013

Testimonial Vitamin E : Parut Jahitan Sudah Tidak Kelihatan


"Assalamualaikum...
Hye guyz just nak share testimoni diri sendiri :)
Kesan jahitan after xcident makin samar2 dengan penggunaan ESP+ Vitamin E yang konsisten. Boleh jugak sapu Vita E tuh kat parut & jerawat kalau ada. So far sangat berpuas hati. Produk sapu2 parut yang lain mmg x jalan. Makin berjerawat kat area parut tuh lagi ada. So Shaklee jugak D BEST cos dia pelihara dari dalam and gantikan sel-sel yang dah rosak. Cuma kena bersabar, kesan kat setiap orang x semestinya sama. Start Consume Jan13 till Now. Harap2 lepas ni dah ilang terus parut tuh. Malu la kat muka. Ehe!"
- Pn Bidadari Sue
Energizing Soy Protein (ESP)


Vitamin E 



Untuk info & Order: 
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668
019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com
PM di FB : Noor Zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Wednesday, April 10, 2013

Shape Up Set Shaklee

Dari kiri : Herb-Lax, Lecithin, Cinch Shake Mix, Cinch Energy Tea Mix

Setiap wanita dan lelaki mengidamkan tubuh yang SIHAT, LANGSING dan RAPI

Dengan Set Shaklee Shape-Up, anda dapat menikmati hidup baru yang hebat dengan menghilangkan lemak berlebihan.

Kebaikan:
1. Badan yang langsing dan rapi
2. Nampak lebih anggun
3. Rasa unggul
4. Rasa lebih bertenaga
5. Meningkatkan keyakinan diri
6. Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh

Untuk info & Order: 
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668
019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com
PM di FB : Noor Zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Tuesday, April 9, 2013

Demo Lecithin : Bagaimana Lecithin mengurai lemak-lemak dalam badan.

Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

Wani nak kongsi ngan anda semua tugas lecithin Shaklee ni..Bagi yang dah cuba ambil Lecithin, mesti anda terfikir, bagaimana lecithin boleh menguraikan lemak-lemak tepu dalam badan anda kan...

Nak tahu ke macam mana? Tengok demo seperti dalam gambarajah di bawah:

Demo Lecithin Shaklee. Credit

Apabila dah melepasi step 6...tugas herblax dan alfalfa pula untuk mengangkut lemak-lemak tu untuk dinyahkan daripada badan.

Selain daripada untuk kurus, lecithin juga berfungsi untuk meningkatkan daya ingatan ke tahap yang lebih baik. 

Nak mencubanya? boleh lah contact saya seperti maklumat yang tertera di bawah:

Untuk info & Order: 

Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668
019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com
PM di FB : Noor Zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah
 

Shaklee di Melaka!

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua :)

Kepada warga Melaka atau sesiapa yang menetap di Melaka yang ingin mendapatkan produk Shaklee, anda boleh berhubung dengan saya yea. Insya Allah saya akan memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada anda!

Jika anda tidak tahu produk mana yang sesuai, ceritakan kepada saya masalah kesihatan anda dan saya akan cadangkan supplemen mana yang sesuai.

Jom dapatkan produk Shaklee anda hari ini. Semestinya SELAMAT, SEMULAJADI dan BERKESAN. Hanya di Shaklee.

Yang berminat nak buat side income dengan Shaklee bersama saya, jangan malu, jangan segan..anda dialu-alukan...Saya akan guide anda untuk sama-sama berjaya melalui secret group yang saya tubuhkan di FB!


Saya, Noor Zawani Suhaimin, adalah pengedar Shaklee yang bertauliah anda! :)

Soalan dan Jawapan bagi yang berminat nak buat side income klik sini
Untuk info: 
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668
019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com
PM di FB : Noor Zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah
 

Friday, April 5, 2013

Krisis Pemulihan (Healing Crisis)

Assalamualaikum semua :)
Hari ni Wani nak kongsikan tentang apa yang orang selalu sebut sebagai healing crisis atau krisis pemulihan. Kadang-kadang bila kita makan supplement, kita tak rasa lebih sihat malah rasa lebih teruk dari sebelumnya. Sebenarnya kita sedang mengalami healing crisis. Jom baca tentang healing crisis oleh Dr. Mary Ruth Swope dari Columbia Unversity ni.




Apakah Krisis Pemulihan (Healing Crisis)?
Krisis pemulihan ialah suatu proses di mana badan seseorang melalui jangkamasa pembersihan dan pembinaan semula. Sebagai sebahagian daripada proses pemulihan, badan seseorang akan mula menyingkirkan sisa toksik yang telah lama terkumpul di dalam badan selama bertahun-tahun.

Semasa proses penyingkiran toksik, badan anda akan mengalami tanda-tanda dan gejala tidak selesa, dan ini diiktiraf sebagai krisis pemulihan. Dalam falsafah Perubatan Cina, pemulihan yang sebenar perlu sentiasa didahului dengan krisis pemulihan.


Mengapa Terjadi Krisis Pemulihan (Healing Crisis) Setelah Mengambil Supplement?
Menurut Profesor Yoshio Niwa, seorang pakar dalam nutrisi molekul, apabila seseorang mengambil supplement ke dalam diet, nutrien akan bertindakbalas dengan oksigen di dalam tubuh. Tindakbalas ini sebenarnya menggalakkan dan merangsang organ badan supaya bekerja lebih kuat untuk melakukan pembersihan, penghapusan, menggantikan tisu yang lama dengan tisu baru, pengimbangan, dan sebagainya.

Sebagai contoh, anda mungkin mengalami ruam kulit, lebih banyak pergerakan usus. Ini adalah tanda-tanda badan sedang melalui detoksifikasi.

Bayangkan jika badan anda adalah seperti paip besi berkarat, dan apabila anda masukkan ke dalam beberapa ejen karat atau pembersih paip. Pada permulanya, lebih karat akan keluar dari dinding paip (toksik). Ia akan nampak lebih teruk kerana kotoran telah membanjiri paip. Tetapi apabila semua karat telah dibersihakn, paip akan menjadi cantik dan bersih semula.

Adakah Krisis Pemulihan (Healing Crisis) Suatu Petanda Yang Baik?
Ya. Krisis pemulihan adalah satu petanda yang menunjukkan bahawa rawatan atau supplement yang anda ambil, sememangnya berkesan.

Sesetengah orang mungkin fikir bahawa kesihatan mereka semakin teruk, tetapi sebaliknya ia adalah satu proses penyembuhan semulajadi dan ia sememangnya satu petanda yang baik untuk bergerak ke arah kepada proses penyembuhan yang sebenar.

Umumnya, krisis pemulihan hanya berlaku kepada orang yang sihat kerana ia menunjukkan bahawa kesihatan anda masih di tahap yang tinggi untuk membuat respons kepada perubahan biologi semasa proses penyembuhan. Walaubagaimanapun, apabila tidak ada krisis pemulihan berlaku, ia mungkin kerana sama ada tubuh anda sememangnya tiada toksin dan kesihatan anda di tahap yang paling optimum, atau badan anda terlalu lemah dan tidak dapat melalui proses penyembuhan.


Adakah Semua Orang Mengalami Tanda-tanda dan Gejala yang Sama Semasa Krisis Pemulihan (Healing Crisis)?
Semua orang adalah berbeza. Sesetengah orang mengalami krisis penyembuhan sejurus selepas pengambilan supplement, sementara yang lain hanya akan berlaku selepas satu atau dua bulan. Tahap keseriusan juga berbeza. Jika sistem badan lebih toksik, maka dia akan mengalami krisis pemulihan yang lebih berat.

Secara Umumnya, Berapa Lamakah Proses Pemulihan (Healing Crisis) Akan Berlangsung?
Ia bergantung kepada keadaan kesihatan individu. Ia boleh berlaku selama 2-3 hari atau 2-3 bulan.


Kebanyakan Orang Berasa Lebih Baik Selepas Mengambil Supplement, Tetapi Saya Telah Mengamalkan Pengambilan Supplement untuk Seketika, dan Saya Tidak Perasan sebarang Perbezaan. Mengapa Ini Terjadi?
Secara umumnya, selepas 1-2 bulan selepas pengambilan supplement, anda akan merasa beberapa perubahan (seperti semakin bertenaga, pergerakan usus yang lebih baik, dll.) Jika anda tidak sedar akan peningkatan apa-apa, penjelasan yang mungkin adalah:

1. Anda tidak mengambil dengan konsisten

2. Anda tidak mengamalkan seperti dos yang disyorkan

3. Takut melalui krisis pemulihan yang teruk, jadi anda berhenti mengambil semuanya sekali gus

4. Gaya pemakanan dan gaya hidup yang tidak seimbang

5. Penyakit kronik - memerlukan tempoh yang lebih lama untuk pulih

6. Keadaan tubuh yang kronik


Tanda Krisis Penyembuhan (Healing Crisisdan Kemungkinan Punca

Tanda Krisis PenyembuhanKemungkinan Punca
Keletihan, berasa mengantukTubuh berasid, fungsi hati yang lemah, terlalu letih, memerlukan rehat yang lebih
Sakit kepala, kepala terasa beratTekanan darah yang tinggi, tanda-tanda detoksifikasi
Demam, demam sedikit, keresahanMetabolisma meningkat, merangsang fungsi imun badan
Cirit-birit, kerap membuang air besar, najis berwarna gelap dan berbau, air kencing berbau busukTanda detoksifikasi, sisa-sisa toksin terkumpul di dalam kolon
Kembung, perut bergasSistem penghadaman yang lemah
Ruam, gatal kulit, peluh berbau busuk, rembesan mukus, kelemumurFungsi hati yang lemah, kesihatan kolon dan sistem penghapusan yang lemah
Pengeluaran lendir seperti kahak, hidung berairFungsi paru-paru lemah, mengeluarkan kahak, tanda detoksifikasi
Hidung berdarahMungkin tanda anemia (tidak cukup darah merah)
Sakit di bahagian otot dan sendiTubuh berasid, toksin terkumpul di tempat yang sakit
Merasa lebih sakit di bahagian yang terjejasProses penyembuhan semakin cepat
Insomnia or atau hiperaktifSistem saraf yang lemah
Haid tidak teratur, perubahan pada kitaran haid, gatal di punggung, semakin banyak mengeluarkan lendirKetidakseimbangan hormon, sedang memperbetulkan hormon
Pendarahan ketika membuang air besarMungkin buasir
Pening, laparHipoglisemia (paras gula dalam darah yang rendah), anemia (tidak cukup darah merah)
Loya, sembelit, seduSistem penghadaman lemah, masalah hati
Slight Edema (bengkak)

Masalah buah pinggang



Bagaimanakah Melalui Krisis Pemulihan (Healing Crisis)?

Pada waktu jangkamasa krisis pemulihan ini, minumlah banyak air bersih, rehat secukupnya, dan makanlah lebih sayuran dan buah-buahan. Selagi kita memahami ini adalah simptom pemulihan, kita akan mudah melalui fasa ini. InsyaAlah. 


Credits : Sihat Comel Ceria

Testimonial Nutriferon : Alhamdulillah tak jadi demam semasa di tanah suci


[Vitamin Shaklee, kesihatan, Umrah & Ziarah] 

Selain dari persediaan mental, persediaan fizikal sangat penting sebelum menunaikan Haji mahupun Umrah. Semestinya kita inginkan kesihatan yang "tip top" sepanjang perjalanan & sepanjang masa beribadah & berziarah.

Syukur Alhamdulillah baru2 ni saya berpeluang menunaikan umrah & ziarah bersama suami. Selama 14 hari & dengan keiizinan Allah juga, sihat & ringan rasa badan.

Sebelum pergi saya bawa bekal vitamin2 dalam foto. Asalnya ada bawa sebotol Vivix juga yang kemudian tertinggal dalam fridge bilik hotel di Kuching. Tak sampai ke tanah suci si Vivix tu ~ WaAllahualam.

Saya amalkan omegaguard, B complex & ostematrix setiap hari untuk kekuatan fizikal & kesihatan. Carotomax untuk penjagaan mata kerana banyak membaca.

Suami memang tak tinggalkan AJHT & Ostematrix setiap hari walaupun di Malaysia.

Performance drink (dalam tumbler tupperware) saya minum sekali sekala masa di Istanbul sebelum sampai tanah suci. Semasa di tanah suci, of course, tiada yang lebih menyegarkan selain dari Air Zamzam. SubhanaAllah...

Di penghujung "trip" badan rasa macam nak demam & sakit tekak. Mungkin sebab keadaan di Mekah masih berdebu2 -" construction everywhere. Terus saya ambik nutriferon sebelum tidur. Alhamdulillah dah tak jadi demam & tinggal batuk sedikit2 saja. Teringat juga vit C Shaklee yang tertinggal (stok sedikit tinggal utk anak2 di rumah) .

Alhamdulillah vitamin2 ini sangat membantu saya & suami. Di harapkan perkongsian saya ini bermanfaat untuk anda juga.
Credits : www.facebook.com/OotehHealth&Wellness
Bila kita berusaha untuk sihat demi melakukan ibadah padaNYA..Insya Allah Allah akan tunaikannya..sebagai hamba, kita perlu meminta daripadaNYA. Kesihatan adalah anugerah yang tidak ternilai harganya. Oleh itu, kita perlu menjaga dengan sebaiknya amanah yang diberikan kepada kita ini. Bila kita sihat, cergas..insyaAllah ibadah kita akan lebih sempurna. Wallahualam.
Untuk info & Order: 
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668
019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com
PM di FB : Noor Zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah
  

Wednesday, April 3, 2013

Bulan Immune Booster!

Assalamualaikum dan selamat pagi semua :)

Bulan ni saya panggil bulan 'Immune Booster' nak tahu kenapa? Sebab Shaklee mempromosikan produk eksklusifnya iaitu NUTRIFERON!





Nutriferon tak ada dijual di mana-mana farmasi atau kedai ye! Hanya di Shaklee dan dipatenkan khas untuk keluaran Shaklee. 40 tahun ianya dikaji untuk dikeluarkan oleh Dr. Yasuhiko Kojima yang merupakan individu pertama menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo.

Alhamdulillah, nutriferon dapat membantu sekiranya mengalami sakit kepala, demam, sakit gigi, selsema, batuk dll. Kami sekeluarga menjadikan nutriferon ni sebagi first aid keluarga. Pergi travel mana-mana pun senang, hanya bawa beberapa sachet kecil ini sahaja.

Masa menyusukan Zafran dulu, kalau dia selsema, demam atau batuk..saya ambil nutriferon sahaja untuk tingkatkan immune dalam badannya. Saya jenis tak suka bagi anak antibiotik, sebab kita kena habiskan satu botol antibiotik jika dah bagi dia minum. Jadi saya ambil langkah untuk tingkatkan immunenya dengan memberikan nutriferon melalui susu ibu..lebih selamat. InsyaAllah. Alhamdulillah selsema dan demam Zafran pada masa tu tak berlarutan. 2 hari je dah hilang.

Jika anda berminat nak dapatkan Nutriferon ni dengan harga promosi bulan ni untuk diri sendiri, anak-anak, suami, isteri, saudara-mara, keluarga...boleh la contact saya as your SID.

Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668
019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com
PM di FB : Noor Zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...