"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Friday, April 5, 2013

Testimonial Nutriferon : Alhamdulillah tak jadi demam semasa di tanah suci


[Vitamin Shaklee, kesihatan, Umrah & Ziarah] 

Selain dari persediaan mental, persediaan fizikal sangat penting sebelum menunaikan Haji mahupun Umrah. Semestinya kita inginkan kesihatan yang "tip top" sepanjang perjalanan & sepanjang masa beribadah & berziarah.

Syukur Alhamdulillah baru2 ni saya berpeluang menunaikan umrah & ziarah bersama suami. Selama 14 hari & dengan keiizinan Allah juga, sihat & ringan rasa badan.

Sebelum pergi saya bawa bekal vitamin2 dalam foto. Asalnya ada bawa sebotol Vivix juga yang kemudian tertinggal dalam fridge bilik hotel di Kuching. Tak sampai ke tanah suci si Vivix tu ~ WaAllahualam.

Saya amalkan omegaguard, B complex & ostematrix setiap hari untuk kekuatan fizikal & kesihatan. Carotomax untuk penjagaan mata kerana banyak membaca.

Suami memang tak tinggalkan AJHT & Ostematrix setiap hari walaupun di Malaysia.

Performance drink (dalam tumbler tupperware) saya minum sekali sekala masa di Istanbul sebelum sampai tanah suci. Semasa di tanah suci, of course, tiada yang lebih menyegarkan selain dari Air Zamzam. SubhanaAllah...

Di penghujung "trip" badan rasa macam nak demam & sakit tekak. Mungkin sebab keadaan di Mekah masih berdebu2 -" construction everywhere. Terus saya ambik nutriferon sebelum tidur. Alhamdulillah dah tak jadi demam & tinggal batuk sedikit2 saja. Teringat juga vit C Shaklee yang tertinggal (stok sedikit tinggal utk anak2 di rumah) .

Alhamdulillah vitamin2 ini sangat membantu saya & suami. Di harapkan perkongsian saya ini bermanfaat untuk anda juga.
Credits : www.facebook.com/OotehHealth&Wellness
Bila kita berusaha untuk sihat demi melakukan ibadah padaNYA..Insya Allah Allah akan tunaikannya..sebagai hamba, kita perlu meminta daripadaNYA. Kesihatan adalah anugerah yang tidak ternilai harganya. Oleh itu, kita perlu menjaga dengan sebaiknya amanah yang diberikan kepada kita ini. Bila kita sihat, cergas..insyaAllah ibadah kita akan lebih sempurna. Wallahualam.
Untuk info & Order: 
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668
019 658 1210 | 06 335 3952 | wanipc@gmail.com
PM di FB : Noor Zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah
  

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...