"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Wednesday, May 29, 2013

Testimonial berpantang dengan Supplemen Shaklee

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera semua :)

Hari ni Wani nak share berita gembira yang dikhabarkan oleh customer Wani iaitu Shikin. Sebelum ni beliau ada mengadu kurang selera makan dan rasa seperti tidak bermaya semasa dalam pantang ni..Wani syorkan beliau untuk mengambil supplemen Shaklee dan beliau setuju.


Testimonial daripada my customer shikin..

Beliau sedang berpantang dan mengambil supplemen dari Shaklee iaitu zink, vitamin c, bcomplex dan vitalea..



Alhamdulillah, syukur..kata beliau rasa badan makin segar..sebelum ni xda selera nak makan..tapi skg dah berselera kembali..baru je 4-5 hari pengambilan dah rasa kesan yang positif..alhamdulillah 



Info & Order:  
Noor Zawani Suhaimin (Wani)  
Shaklee ID : 866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210  
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Tuesday, May 28, 2013

Testimonial Meal Shake : Jarang Demam, selera makan ok

Meal shake shaklee!!!

Ni la supplemen utk hero saya Muhammad Zafran.. kecik2 pun amik supplemen ke?

HARUSLAH!!! untuk memastikan si comel sentiasa sihat, cergas dan kuat..dan mendapat makanan yang seimbang.. sejak ambil meal shake ni Zafran dah jarang demam..sentiasa aktif..even kalo demam pun cepat recover..dlm demam2 pun selera makan ok je..alhamdulillah..

Berikan makanan terbaik untuk anak kita untuk membesar dengan lebih sihat.

INSYA ALLAH..

Anak bapak...semua gaya ayah nak ditirunya..hehe



Info & Order:    
Noor Zawani Suhaimin (Wani)    
Shaklee ID : 866668  
Sms / Whatsapp : 019 658 1210    
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Monday, May 27, 2013

Testimonial Meal Shake : Lebih bersemangat selepas pengambilannya.

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua :)

Petang ni nak kongsikan dengan anda semua pengambilan Meal Shake oleh adik Afiq kita.



BERBALOI dengan memberi anak kita minum MEAL SHAKE! - Ibu Afiq

Gambar sudah membuktikannya..tengok sebelum dan selepas pengambilan meal shake Shaklee..memang berbeza sangat!

Bagi yang mempunyai anak yang underweight, boleh la berikan meal shake pada mereka..supaya lebih SIHAT dan KUAT

Info & Order:  
Noor Zawani Suhaimin (Wani)  
Shaklee ID : 866668  
Sms / Whatsapp : 019 658 1210  
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Meal Shake..ramai anak menggemarinya

Assalamualaikum dan salam sejahtera :)

Mealshake adalah makanan yang seimbang untuk kanak-kanak seawal usia 1 tahun. Mengandungi vitamin dan mineral penting untuk anak-anak yang sedang membesar dengan kuat dan sihat.

Mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.

Testimonial dari anak sendiri:

"Sejak saya memperkenalkan mealshake pada Zafran,apa yang saya perasan perubahan ke atas dirinya...salah satunya selera makan Zafran dah ada...dulu memang susah sangat nak bagi Zafran makan nasi..risau pun ye juga sebab takut tak cukup khasiat kan..Alhamdulillah..setiap pagi je mintak nasi :)..kulit Zafran pun cantik dan licin je..anak saya ni kulitnya memang sensitif..alhamdulillah sekarang dah berkurang..syukur dipertemukan dengan pemakanan yang HEBAT ni"

Mealshake lengkap dengan vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit. Sesuai bagi mereka yang inginkan kulit yang halus mulus :)


Meal Shake perisa vanila yang mempunyai aroma yang sungguh menyelerakan membangkitkan selera anak anda. Ramai anak-anak yang menggemarinya.


Info & Order:
Noor Zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID : 866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Thursday, May 23, 2013

Fakta ringkas tentang ESP Shaklee

Energizing Soy Protein (ESP) merupakan makanan utama dalam program Shaklee.Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. 


ESP memberi tenaga yang berpanjangan dan membaik pulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

ESP mengandungi 14 gram protein soya BUKAN GMO berkualiti tinggi

ESP Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

ESP tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.

Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya.

Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet

Ini adalah sedikit fakta ringkas mengenai ESP..jom dapatkan ESP hari ini..Insya Allah anda tidak akan menyesal memilikinya.


Info & Order : 
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210
PM di FB : Noor Zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Wednesday, May 15, 2013

Testimonial selepas pengambilan set mengandung Shaklee

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera semua :)

Wani nak kongsikan dengan anda semua testimonial dari pengamal set mengandung Shaklee...Wani sendiri juga merupakan pengamal set mengandung ni sekarang! Sekarang dah 6 bulan lebih..Alhamdulillah, semuanya elok je..HB ok, berat badan pun ok..alhamdulillah :)...Sentiasa rasa bertenaga untuk menguruskan rumah dan ahli keluarga.

Di sini nak kongsikan dengan anda semua testimonial yang dikongsikan oleh mereka yang sudah mengamalkan set mengandung shaklee.



Azwa Shaari "selain boleh mengawal semula selera makan kita n menambahkan tenaga,kulit pun btambah bseri:))) ,sebelum ni rambut saya byk juga gugur,tapi alhamdulillah selepas mengamalkan set ni,dgn izin Allah rambut kembali lebat n lebih bsinar.bulan ni kndungan dh 7bln berat badan turun cikit 60.5kg,baby alhamdulillah sihat."


Lyana Mansor "best kan.. yana pun peknen kali ni naik sikit jek. baru 4kg.. walaupun perut membesar ngan jayanya.. berbeza sgt ngan peknen sebelum2 ni..."


Nur Anakku "omega ni mengandungi DHA,yg mana kita sedia maklum sgt bagus untuk perkemabangan minda.. jadi bagi ibu mengandung,ianya amat membantu bg perkembgn pesat otak janin... kiranya dr dlm perut lg, kita dah beri sesuatu untuk kecerdasan minda dia.."


Idayu Arsat Azwa Shaari, "mmg x rugi kiter ambik shaklee ni, now dah habis berpantang pun still ambik lg, hubby pun tkg habiskan my esp tu.. W/pun mmg dia yg bg duit .. Saper x sayang isterikan.. Berpantang nanti jgn lupa add alfafa + zink tau... & vit e tu. ?. Ha3"


Azwa Shaari "Sebelum amalkan set ni,berat bdn naik 3 kilo tiap2 bln sejak awl mengandung,sebulan selepas mkn,berat bdn bln 4&5 stabil tk naik,Dan pkembangan baby doc kata bagus..."

Haa..ini dia antara testimonial dari para pengguna set mengandung Shaklee..telah ramai yang sudah merasai keberkesanannya. Anda bila lagi? Jom sihat bersama Shaklee!!! Pasti berbaloi! :)

Vitamin yang disyorkan semasa mengandung. Klik disini.


 

Info & Order :

Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210
PM di FB : Noor Zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Mabuk Ketika Hamil


Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera :)

Mabuk hamil ni biasanya berlaku dalam minggu ke 4 dan berakhir sehingga minggu ke 12 atau 13. Namun ianya terpulang pada individu itu sendiri..kadangkala ianya berlarutan. Ianya mungkin berlaku disebabkan meningkatnya sensitiviti terhadap hormon yang bertambah semasa hamil.

Loya mengandung cenderung berlaku disebabkan perut kosong. Untuk mengelakkan keadaan ini..makanlah lebih kerap tapi dengan kuantiti yang sedikit-sedikit. Elakkan dari makan makanan yang berlemak dan berempah. Pastikan pengaliran udara di rumah atau tempat kerja dalam keadaan baik.

Bila mengandung, keperluan nutrisi seorang ibu makin bertambah. Janin yang membesar di dalam kandungan mendapat segala nutrisi dari ibunya melalui tali pusat. Oleh itu, pemakanan si ibu adalah sangat penting.

Vitamin atau nutrisi yang diperlukan oleh ibu hamil adalah seperti:

  1. Zat besi
  2. Asid folic
  3. Kalsium
  4. Vitamin C
  5. Protein
  6. Minyak ikan
Di Shaklee, keperluan nutrisi untuk ibu hamil telah disediakan seperti yang dinyatakan di atas.

  1. Shaklee Vitalea Iron Formula (multivitamin & multimineral)
  2. Shaklee B Complex with Folic asid
  3. Shaklee Vita-C
  4. Shaklee Ostematrix (kalsium)
  5. Shaklee Omega Guard (untuk kandungan 4 bulan ke atas) – Minyak Ikan
  6. Energizing Soy Protein/Shaklee Meal Shake - Protein
Kombinasi vitamin yang dinyatakan mampu untuk menghilangkan rasa loya ibu mengandung. Insya Allah.



Info & Order :
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210
PM di FB : Noor Zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Tuesday, May 14, 2013

Stok Shaklee untuk warga Melaka :)

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera semua :)

Kepada warga Melaka yang ingin dapatkan produk kesihatan dari Shaklee boleh dapatkannya daripada saya...anda boleh terus COD dari saya..tiada masalah..Insya Allah saya akan memberikan konsultasi kepada anda secara PERCUMA.

Pelbagai set kesihatan yang disediakan. Antaranya set penyusuan, set berpantang, set mengandung, set kecantikan kulit, dan bermacam-macam lagi. Jika anda tidak tahu supplemen apa yang sesuai untuk anda...anda boleh menceritakan kepada saya apa permasalahan kesihatan anda dan Insya Allah saya akan memberikan konsultasi yang terbaik untuk anda.


Info & Order :
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210
PM di FB : Noor Zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Thursday, May 2, 2013

Promo Mei 2013 : Vivix


This May'13 Promo, we offer you with the World's Best Natural Anti-Aging Supplement to make you Feel 25 Years Younger and 25 Years Longer...

Jom grab vivix dengan harga yang lebih murah dari biasa...nak cantik dan kelihatan muda dari usia sebenar? jom la cuba vivix ;)

[Testimonial Vivix]

1. Dari suami sendiri

Alhamdulillah lebih senang nak tidur..dan bangun tidur dengan lebih bersemangat. Apa yang saya perhatikan, hubby saya makin HENSYEMM..haha..nampak berseri-seri gitu..bukan orang perempuan je nak berseri-seri u oll..hihi..

2. Dari kak ipar:

Katanya anak murid kat sekolah tegur "cikgu ni..bersih je kulit dan comel"..hehe..

Haa..sape yang xnak berseri-seri, comel, cantik dan menawankan? Sambil jaga kesihatan dalaman...bonus dapat kulit cantik dan berseri-seri...anti-aging yang HEBAT!

Berminat, boleh PM..Harga HEBAT bulan ni. :)


Info & Order :
Noor zawani Suhaimin (Wani)
Shaklee ID :866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210
PM di FB : Noor Zawani Suhaimin
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...