"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Thursday, June 20, 2013

Testimonial ESP : Hilang 20kg dalam masa 4 bulan

Assalamualaikum dan selamat malam..

Wani nak share berita gembira dari seorang pengamal ESP. Beliau lost 20kg dalam masa 4 bulan...iaitu dari 68kg ke 48kg. Wowww...marvelous kan??

  
"Pas minum ESP selama 4 bln, nie lah hasilnye dr 68kg skg dh 48kg..ESP mmg best" - Pn Atikah Asmawi

Jika Pn Atikah boleh menurunkan berat badannya 20kg dalam masa 4 bulan..anda pun boleh. Insya Allah.


Info & Order:  
Noor Zawani Suhaimin (Wani)  
Shaklee ID : 866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210  
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Wednesday, June 19, 2013

Vitamin untuk anak anda!



 MEALSHAKES:
-  rasa vanila yang menjadi kegemaran kanak-kanak
-  sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas
-  sesuai untuk seisi keluarga
-  Boleh menjadi instant sahur meal/ breakfast sekeluarga
-  Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral serta kalsium yang penting  untuk tumbesaran kanak-kanak.
-  Meal Shakes memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak
-  Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan
-  Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa
-  Meningkatkan selera makan anak
-  Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa
-  Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk "tablet"
-  menangani masalah sembelit pada kanak-kanak.
-  untuk kanak2 obes


Testimonial Meal Shakes:




Info & Order:  
Noor Zawani Suhaimin (Wani)  
Shaklee ID : 866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210  
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Tuesday, June 18, 2013

Makanan paling menggemukkan yang rakyat Malaysia suka.

 


10 MAKANAN PALING MENGGEMUKKAN DI MALAYSIA.
Kita semua memang sukai makanan. Lagi-lagi makanan lazat Malaysia seperti nasi lemak and roti canai. Tapi tahukah kita kandungan setiap makanan yang dimakan – kalori, nutrisi, lemak, dan segala yang terkandung dalam makanan tersebut? Percayakah anda, ada beberapa jenis makanan yang boleh menyebabkan kita gemuk?

1. Nasi Lemak.
Kegemaran setiap rakyat Malaysia. Hidangan nasi lemak (mengandungi karbohidrat,protein,lemak) lebih kurang 390 kalori tak termasuk sambal, telur rebus, ikan bilis dan kekacang. Hidangan lengkap lebih kurang 450-500 kalori. Kalau anda makan nasi lemak bertambah dan kadang kadang ada ayam goreng (240 kalori), sambal sotong(170 kalori) atau lauk yang lain, rasa rasa menggemukkan tak?

2. Roti Canai.
Paling senang, paling cepat. Siapa yang tak suka kan? Satu keping roti canai bersamaan dengan 300 kalori. Kalau anda makan dua keping dah 600 kalori, itu baru hidangan sarapan pagi, lunch, dinner dan snek diantaranya anda nak makan apa? Bayangkan kalau berlari di treadmill atau jogging, kenalah berlari dalam 90min barulah bakar 600 kalori.

3. Nasi Goreng.
Biasanya satu pinggan dalam 630 kalori. Kerana nasi tersebut digoreng, ditambah pula dengan ayam dan telur serta sedikit sayur, menjadikan nasi goreng kurang seimbang. Nilai kalori tinggi lebih kepada lemak dan karbohidrat. Kalau nak makan, cuba jangan lebih segenggam tangan.

4. Ais krim.
Ais krim memang sedap! Siapa tak nak. Lagi-lagi dengan cuaca di Malaysia yang panas 365 hari setahun. Tetapi ingat, ais krim tinggi lemak dan gula serta kalori – dua scoop ais krim pun dah 380 kalori. Macam mana tu?

5. Burger Ramly.
Sebenarnya bukanlah burger Ramly semata-mata. Burger memang tinggi kalori. Daging kisar tinggi nilai lemak. Satu hidangan burger biasanya lebih 475 kalori. Biasanya makan ada keju, sos cili, mayonis, kadang kadang special sikit ada telur. Agak agak berapa kalori?

6. Mee kari.
Hidangan mee dengan sup kari,santan. Menyelerakan! Kalori lebih kurang 500. Kalau teringin juga, apa salahnya ganti dengan mee sup, baru 380 kalori.

7. Makanan bergoreng.
Rata-rata kebanyakan makanan bergoreng. Sekeping pisang goreng pun dah 170 kalori. Makanan seperti ini tak sesuai sebab digoreng mengunakan minyak (1g fat : 9 kalori) dan lagi-lagi kalau dipakai minyak yang sama. Jadi kalau boleh kurangkan makanan bergoreng, cari alternatif lain(rebus, panggang dll)

8. Susu Pekat Manis.
Susu penuh krim ini sememangnya kurang elok untuk anda! Kandungan lemak tinggi dan walaupun ia ada sumber kalsium, dinasihatkan menggantikannya dengan kurang kandungan lemak atau rendah lemak. Satu sudu susu pekat manis biasa mengandungi dalam 60kcal.

9. Roti Manis dan Donut.
Kadang kadang orang salah sangka roti tidak memberi kesan kegemukan apa apa. Tetapi roti manis seperti roti krim dan coklat memang tinggi dengan kandungan lemak dan karbohidrat. kalori. Boleh cuba roti wholemeal.

10. Mayonis.
Suku cawan mayonis mengandungi 360 kalori (40g lemak). Memang kurang sihat jika anda penggemar mayonis yang tegar. Jadi kurangkan!

Sebenarnya makanan yang disenaraikan ini tak menggemukkan pun, cuma bergantung kepada anda berapa banyak anda makan dan kuantiti yang diambil. Jika anda makan tanpa mengambil kira kalori, lemak lemak yang terkandung dalamnya, maka itu boleh consider makanan yang anda ambil itu menggemukkan diri anda sendiri.

Jadi anda harus kawal pemakanan dan tahu bagai mana sukatan kalori setiap hari. Semoga berjaya!

Info dari Kevin Zahri

Friday, June 14, 2013

Testimonial bayi pramatang dan Shaklee

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera :)

"Penangan Set Berpantang & 3M Shaklee

Salam... Saya baru sahaja lps melahirkan bayi yang pra matang 32 minggu pada 6hb 10 2012... sy mengalami masalah PIH dan terpaksa di bedah... Ank saya lahir dgn berat 1.85kg tetapi disebabkan bby dimasukkan ke NICU berat bby jatuh ke 1.6kg.. Sgt sedeh tp stelah di perkenalkan set berpantang & set 3M alhmdulilah berat bby naik ke 2.6kg lps 2 minggu pngambilan.. Hope sy boleh teruskan penyusuan sehingga 2thn utk ank sy secara ekslusif." - Qaseh Iffat Chenytha Lee




Alhamdulillah syukur..memang berbeza kalau dilihat semasa di lahirkan pada minggu ke 32 dan selepas 2 minggu dilahirkan. Banyak perubahan.

Tiada yang lebih mengembirakan bila setiap hari melihat cahaya mata semakin sihat dan kuat.

Apa yang puan ini ambil? Set menyusu 3m..

Jom lihat secara detail apa yang ada dalam set ini.

Set penyusuan. klik disini.


Info & Order:  
Noor Zawani Suhaimin (Wani)  
Shaklee ID : 866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210  
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Tuesday, June 4, 2013

Promosi June 2013 : Meal Shakes

Assalamualaikum wbt dan selamat pagi!!!

Alhamdulillah..bulan ni adalah bulan yang penuh MAGIC..Kenapa saya kata bulan magic? Sebab saya jangkakan yang magic-magic akan berlaku nanti..hihi..Di luar jangkaan dan batasan pemikiran..

Baiklah..

Buy 6 Free 1

Beruntung kerana kali ni Shaklee mengadakan promosi Meal Shakes..sememangnya promosi yang ditunggu-tunggu oleh semua. Siapakah golongan yang memerlukan Meal Shakes ni? jom kita lihat:

- Mealshakes sangat sesuai untuk semua golongan. dari suami, isteri, orang tua, anak-anak. Ianya bertindak sebagai nutrisi lengkap untuk badan. sebab Mealshakes ni mempunyai 24 jenis vitamin. siapa-siaa yang xleh telan pil tapi nak ambil makanan tambahan eloklah ambil Meal Shakes ni.

- Dapat meningkatkan sistem imune kanak-kanak. Sesuai untuk kanak-kanak yang mempunyai kurang berat badan / obes, kurang selera makan, eczema dan untuk kesihatan menyeluruh mereka.

- Bagi mereka yang nak ambil supplement protein, tapi xleh nak telan rasa soya ESP..boleh la tukar kepada Mealshakes, sebab rasa dia memang sedap..Vanila. Bau pun mengancam.

- Siapa-siapa yang nak tambah berat badan leh gabungkan dengan Bcomplex dan vitalea

- Boleh dijadikan sebagai sarapan untuk mereka yang sibuk tak sempat nak buat sarapan. Senang shake je Mealshakes ni...dah dapat nutrisi untuk pagi tu.

Promosi Beli 6 Percuma 1 akan berakhir pada 30 Jun 2013. Tapi saya tak jamin sehingga tarikh tersebut. Dikhuatiri stok akan habis sebelum tiba masanya. Very fast selling. Jadi kalau nak selamat, rembatlah awal-awal ye :)

Info & Order:    
Noor Zawani Suhaimin (Wani)    
Shaklee ID : 866668  
Sms / Whatsapp : 019 658 1210    
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Monday, June 3, 2013

Kombinasi yang MANTAP dan MELETOP!!!

Assalamualaikum dan selamat pagi semua :)

Bagi yang mementingkan kesihatan tubuh dan ingin kelihatan sentiasa cantik dan menawan, apa kata anda mencuba VIVIX dan Collagen...

Dua supplemen ni adalah kombinasi yang cukup HEBAT yang mana VIVIX adalah tonik anti penuaan HEBAT..mempunyai anti oksidan yang tinggi dan menjadikan anda 25 tahun lebih muda! :) Vivix diperbuat daripada anggur yang berkualiti tinggi iaitu anggur muskat yang size nya adalah sebesar bola golf. Susah untuk di dapati kerana ianya tidak ditanam dan tumbuh meliar. Tidak seperti anggur biasa yang hanya mempunyai 19 pasang kromosom sahaja. Tetap anggur muskat mempunyai 20 pasang kromosom. Shaklee sentiasa mengeluarkan produk yang berkualiti tinggi dan lain daripada yang lain.

Shaklee Collagen Powder. Penggunaan dalam masa 8 minggu menjanjikan kulit anda kelihatan cantik, sihat dan licin. 8 minggu yang diperkatakan adalah berdasarkan ujian dan uji kaji daripada pihak Shaklee sendiri. Shaklee yang claim 8 minggu dan bukan suka suki saya untuk mengatakannya. Sudah ramai yang merasai keberkesanan menggunakan Collagen Powder ni. Parut, jeragat pudar, jerawat hilang..wajah berseri! Tak nak ke? Siapa yang tak nak cantik dan menawankan?

 +


Untuk kombinasi yang HEBAT ini, anda boleh mendapatkannya daripada saya sebagai Shaklee Distributor anda. Jangan lepaskan peluang keemasan ini. Jom contact saya seperti maklumat yang tertera di bawah.

Info & Order:    
Noor Zawani Suhaimin (Wani)    
Shaklee ID : 866668  
Sms / Whatsapp : 019 658 1210    
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...