"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Sunday, October 20, 2013

Info susu ibu

Mengepam sambil menyusu adalah teknik yang baik dalam melancarkan penghasilan dan pengeluaran susu. Selalunya bila sebelah payudara disusui bayi, sebelah lagi akan mengeluarkan susu juga.

Teknik ini elok diamalkan seawal berpantang untuk membantu ibu menyimpan stok susu.
Jadi, untuk menjimatkan masa..mommies boleh mengepam sambil menyusu!


Happy breastfeeding & happy pumping!  

Info & Order:  
Noor Zawani Suhaimin (Wani)  
Shaklee ID : 866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210  
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Sunday, October 13, 2013

Kebaikan dan kepentingan kolagen Shaklee

Sila tengok gambarajah di bawah ni...tu diaa antara KEBAIKAN kolagen:
- Menegang
- Menyubur
- Mencerah
- Mengembalikan keanjalan
- Meningkatkan pergerakan
- Melembap
- Anti penuaan


Wowwii..banyak bukan? Kalau rasa berminat dengan Shaklee Collagen Powder..Silalah contact saya..jangan malu, jangan segan ;)

I love it!


Info & Order:  
Noor Zawani Suhaimin (Wani)  
Shaklee ID : 866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210  
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Friday, October 11, 2013

Keistimewaan Shaklee Collagen Powder

Bulan ni adalah bulan promosi Shaklee Collagen Powder (SCP)...rata-rata rakan bisnes Shaklee, ramai yang mempromote SCP ni..ye la, kami tak nak anda semua terlepas dari PROMOSI yang Shaklee buat ni..BUY 6 FREE 1..FREE 1 botol CoQHealth, Free delivery, dapat cash back dari Shaklee, free membership...siapa yang berminat nak join Shaklee, rebutla peluang ni...banyak untung dan berbaloi-baloi..

Di FB pon ramai yang duk promot kolagen..kolagen..kolagen...macam zikir pulak..Sebab tu saya nak share tentang keistimewaan kolagen shaklee..kolagen shaklee memang berbeza dengan kolagen lain yang berada di pasaran.

Apa yang membezakan SCP dengan produk lain?
- dihasilkan dengan 7 ramuan yang aktif (ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B)
- Collagen Shaklee SANGAT SPECIAL..dihasilkan dari sisik ikan merah. Ye..IKAN MERAH! Kenapa? Ikan merah hidup secara bebas dalam lautan 5000m. Ikan biasa tidak mampu nak hidup dalam laut yang bertekanan tinggi. Jadi ikan merah ni antara ikan yang boleh menahan tekanan sehinggan 20paun, bertelur dan hidup bebas dalam lautan dalam. Ini menjadikan ikan merah sumber kolagen yang tahan lasak.Ia menjadikan ikan merah sumber kolagen yang baik
- Sangat lasak dan elastik
- Kepaduan sel yang sangat tinggi
- Tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan
- Jisim molekul yang sangat rendah


Bagaimana SCP membantu dalam kecantikan dan kesihatan?
Meningkatkan kelembapan kulit ~ 90%
Mengurangkan kekasaran & kekeringan ~ 75%
Meningkatkan dalam penampilan keseluruhan ~ 71%
Meningkatkan kelembutan & kelicinan ~ 69%
Meningkatkan pemakaian kekal mekap ~ 60%
Meningkatkan keanjalan, ketegangan & elastisiti ~ 55%
Meningkatkan ketebalan rambut ~ 54%
Meningkatkan keserian, tona & warna kulit ~ 50%
Mengurangkan garis-garis halus & kedut-kedutan


Dengan Shaklee Collagen Powder (SCP) anda bukan sahaja mendapat mengekalkan kulit yang SIHAT dan BERSERI, malah anda akan dapat penjagaan kesihatan seluruh badan , kesihatan sendi, rawan.. rambut.. dll lagi

Dapatkan SCP pada bulan ni..kerana PENJIMATAN yang BERBALOI.
Jangan lepaskan peluang KEEMASAN ini.

Info & Order:  
Noor Zawani Suhaimin (Wani)  
Shaklee ID : 866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210  
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Wednesday, October 9, 2013

Kelebihan kolagen Shaklee

Assalamualaikum dan selamat petang semua...

Petang ni saya BERSEMANGAT WAJA nak kongsikan tentang kolagen..kalo boleh hari-hari nak cerita tentang kolagen..



Apa itu kolagen?

Kolagen adalah sejenis protein utama tisu sokongan dalam badan kita. Untuk keanjalan dan kekenyalan kulit. Ianya merangkumi 30% daripada keseluruhan protin dalam badan kita.

Tips memilih kolagen.

- Kolagen bersumberkan ikan laut dalam. Kenapa ikan laut dalam? kerana kolagen bersumberkan ikan laut dalam ni strukturnya mirip dengan kolagen manusia dan molekulnya lebih kecil, mudah diserap oleh tubuh manusia dan tahan lasak.

Kolagen pilihan saya?

Saya memilih Shaklee Collagen Powder (SCP) kerana ia bersumberkan sisik ikan merah (4000mg), size kolagennya yang sangat kecil iaitu 1000 dalton (untuk penyerapan unggul dan efek yang segera), dilengkapi dengan klinikal study, diperbuat dari 7 ramuan khas iaitu:
Kolagen ikan: Memberikan kesan elastin, mengekalkan kulit lebih anjal

Ekstrak kulit kerangan: mengandungi glukosamina sbg pelincir sendi, menghidrat mata, & melegakan ketidakselesaan mata

Lactobacillus acidophilus: Meningkatkan penyerapan kolagen

Ekstrak biji Camellia Japonica
: Mengandungi acid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan

Ekstrak Pfaffia: Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga.

Vitamin C: Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.

Vitamin B2,B6: membekalkan tenaga penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh.

Pendek kata, ia pilihan tepat bagi saya kerana Shaklee Collagen Powder memberikan keanjalan, penghidratan dan antioksidan.

Info tambahan:

SCP dilengkapi dengan asid hidraulik untuk mengekalkan kelembapan kulit. 1 gram asid ini boleh menahan 6 liter air sehari.

Jika ada sesiapa yang nak kulit lembap sentiasa, amalkan masker kolagen dan minum segelas sehari..kesannya sangat cepat dan menakjubkan!

Semakin kita berusia, semakin berkurang kolagen dalam badan..semua orang dah tahukan..


Info: Penghasilan kolagen berkurangan dgn kadar 1.5% setiap tahun selepas usia 25tahun. Tapi kita hanya akan sedar akan kekurangan kolagen selepas 10tahun

Jadi kalau kita berusia 25-30 tahun mungkin takkan perasan akan kekurangan kolagen dalam badan.

Mengikut ujian klinikal yang dilakukan oleh pihak Shaklee, kesan yang mengujakan selepas penggunaan SCP adalah seawal 8 minggu. Ianya terbukti bila customer2 semua repeat order berkotak2 dan ada sahaja feedback dan testimoni yang mengujakan dari mereka.

Well the product speak itself! :)



Info & Order:  
Noor Zawani Suhaimin (Wani)  
Shaklee ID : 866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210  
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Tuesday, October 8, 2013

Masker yang SUPERB!!!

Assalamualaikum dan selamat pagi..

Hari ni dah masuk hari ke 3 saya bermasker dengan collagen + plain yogurt..memang TERASA sangat perbezaannya.

- kulit muka terasa halus dan lembut
- parut jerawat yang kemerah merahan pada wajah dah makin hilang
- pori-pori dah semakin mengecil
- bintik-bintik hitam pada hidung dah tiada

Alhamdulillah :)...akan teruskan bermasker sehingga 40hari berturut-turut..hehe..

Siapa yang belum bermasker collagen + yogurt ni..WAJIB buat tau! Anda akan rasa kelainannya..tak cuba xtahu :)


Info & Order:  
Noor Zawani Suhaimin (Wani)  
Shaklee ID : 866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210  
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah
 

Monday, October 7, 2013

Sustained Release Vita-C Plus Kembali!


GREAT NEWS!!!

Ya!!! Berita yang ditunggu-tunggu oleh ramai orang dan peminat TEGAR SR Vita-C.

Insya Allah SR Vita-C akan berada dipasaran Malaysia pada PENGHUJUNG Oktober 2013. Sesiapa yang ingin PRE-ORDER, bolehlah contact saya seperti maklumat yang tertera di bawah.

Akhirnya, penantian selama hampir SETAHUN membuahkan hasil! :)


Info & Order:  
Noor Zawani Suhaimin (Wani)  
Shaklee ID : 866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210  
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Masker Collagen

Kombinasi yang MANTAP!!!

Shaklee Collagen Powder + Plain Yogurt (buat masker)

Kenapa saya katakan ianya kombinasi yang cukup MANTAP?

Antara kelebihannya adalah:
- Memberikan awet muda pada wajah.
- Membantu menghaluskan kulit kering.
- Mencegah penuaan
- Membantu menutup pori-pori besar pada kulit
- Kulit lebih muda
- Melawan jerawat
- Membantu menyembuh bekas jerawat
- Memutihkan kulit
- Membunuh bakteria yang menyebabkan jerawat

Ingin dapatkan Shaklee Collagen powder? PROMOSI sepanjang OKTOBER 2013..Cepat dapatkan sebelum anda menggigit jari!!! Heee





Info & Order:  
Noor Zawani Suhaimin (Wani)  
Shaklee ID : 866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210  
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...