"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Wednesday, October 9, 2013

Kelebihan kolagen Shaklee

Assalamualaikum dan selamat petang semua...

Petang ni saya BERSEMANGAT WAJA nak kongsikan tentang kolagen..kalo boleh hari-hari nak cerita tentang kolagen..Apa itu kolagen?

Kolagen adalah sejenis protein utama tisu sokongan dalam badan kita. Untuk keanjalan dan kekenyalan kulit. Ianya merangkumi 30% daripada keseluruhan protin dalam badan kita.

Tips memilih kolagen.

- Kolagen bersumberkan ikan laut dalam. Kenapa ikan laut dalam? kerana kolagen bersumberkan ikan laut dalam ni strukturnya mirip dengan kolagen manusia dan molekulnya lebih kecil, mudah diserap oleh tubuh manusia dan tahan lasak.

Kolagen pilihan saya?

Saya memilih Shaklee Collagen Powder (SCP) kerana ia bersumberkan sisik ikan merah (4000mg), size kolagennya yang sangat kecil iaitu 1000 dalton (untuk penyerapan unggul dan efek yang segera), dilengkapi dengan klinikal study, diperbuat dari 7 ramuan khas iaitu:
Kolagen ikan: Memberikan kesan elastin, mengekalkan kulit lebih anjal

Ekstrak kulit kerangan: mengandungi glukosamina sbg pelincir sendi, menghidrat mata, & melegakan ketidakselesaan mata

Lactobacillus acidophilus: Meningkatkan penyerapan kolagen

Ekstrak biji Camellia Japonica
: Mengandungi acid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan

Ekstrak Pfaffia: Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga.

Vitamin C: Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.

Vitamin B2,B6: membekalkan tenaga penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh.

Pendek kata, ia pilihan tepat bagi saya kerana Shaklee Collagen Powder memberikan keanjalan, penghidratan dan antioksidan.

Info tambahan:

SCP dilengkapi dengan asid hidraulik untuk mengekalkan kelembapan kulit. 1 gram asid ini boleh menahan 6 liter air sehari.

Jika ada sesiapa yang nak kulit lembap sentiasa, amalkan masker kolagen dan minum segelas sehari..kesannya sangat cepat dan menakjubkan!

Semakin kita berusia, semakin berkurang kolagen dalam badan..semua orang dah tahukan..


Info: Penghasilan kolagen berkurangan dgn kadar 1.5% setiap tahun selepas usia 25tahun. Tapi kita hanya akan sedar akan kekurangan kolagen selepas 10tahun

Jadi kalau kita berusia 25-30 tahun mungkin takkan perasan akan kekurangan kolagen dalam badan.

Mengikut ujian klinikal yang dilakukan oleh pihak Shaklee, kesan yang mengujakan selepas penggunaan SCP adalah seawal 8 minggu. Ianya terbukti bila customer2 semua repeat order berkotak2 dan ada sahaja feedback dan testimoni yang mengujakan dari mereka.

Well the product speak itself! :)Info & Order:  
Noor Zawani Suhaimin (Wani)  
Shaklee ID : 866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210  
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...