"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Tuesday, November 19, 2013

Berminat nak Join Shaklee di Melaka.

Assalamualaikum wbt..

Bagi yang belum tahu..saya nak bagi tahu..yang dah tahu..nak bagi tahu lagi skali 

Saya merupakan shaklee independent distributor.. 
Bernaung di bawah syarikat Shaklee..merupakan syarikat nutrisi semulajadi yang mana bertapak lebih 50tahun.

Rangkainnya terdiri dari 8 buah negara iaitu United State, Mexico, Canada, Japan, Taiwan, China, Indonesia dan MALAYSIA.

SELAMAT, BERKESAN, SEMULAJADI

Lebih 300 juta USD dilaburkan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan. Sebelum sebarang produk Shaklee berada di tangan anda, kami telah memastikan yang ianya benar-benar seperti apa yang kami katakan.

Bagi sesiapa yang berminat ingin
- mendapatkan suplement Shaklee,
- inginkan konsultasi percuma,
- nak join keahlian shaklee untuk makan sendiri,
- nak join keahlian untuk berbisness..
anda dialu-alukan..tiada paksaan dalam memilih..anda yg tentukan!!



Info & Order:   
Noor Zawani Suhaimin (Wani)   
Shaklee ID : 866668 
Sms / Whatsapp : 019 658 1210   
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Friday, November 15, 2013

Kebaikan Alfalfa

Kebaikan Alfalfa:
- Digelar "Raja Kepada Segala Tumbuhan" kerana begitu kaya dengan vitamin dan mineral
- Berfungsi mengeluarkan toksin dari dalam badan
- Meneutralkan badan yg berasid
- Mengurangkan kesensitivian kulit
- Membantu pelawasan

Of course, my favourite part is that it can detoxify our body.

Setiap hari kita terdedah kepada 'ancaman' toksin; yg selalu datang dalam makanan, udara yg kita sedut, air yg kita minum (especially jika diambil direct dari paip kemudian dimasak), krim muka yg kita pakai, dan sebagainya.

Toksin inilah yg 'block' badan kita daripada menyerap vitamin dan mineral penting dalam makanan. Makan lah apa jenis supplemen pun, atau makan lah apa-apa buah-buahan dan sayur-sayuran (sumber asli vitamin) pun, tapi jika badan penuh dengan toksin, kesemua nutrien penting tersebut tidak dapat diserap sepenuhnya.

What a waste!

Kan?

Detox your body today with Alfalfa!

Kredit to Maria Hj Abas

-------------------------------

[Alfalfa dan Penyusuan]

Alfalfa adalah sejenis tumbuhan yang KAYA dengan PROTEIN. Di mana 18.9% kaya berbanding daging lembu, 3.3% kaya berbanding susu dan 13.1% berbanding telur.

Otot kita terdiri daripada PROTEIN. Badan kita akan menjadi lesu dan keletihan jika protein berkurang dan dengan sendirinya ianya akan mempengaruhi pengeluaran susu. Jadi, rotein adalah SANGAT PENTING untuk ibu bagi menjayakan penyusuan.

Alfalfa adalah milk booster yang telah digunakan sekian lama di benua Amerika.

Ingin mencuba alfalfa dari Shaklee?


Info & Order:  
Noor Zawani Suhaimin (Wani)  
Shaklee ID : 866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210  
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Wednesday, November 6, 2013

1001 kegunaan basic H Shaklee

Sudah 6 bulan saya perhatikan air dalam bekas pokok saya ni.. tiada 1 ekor jejentik pon.. kalau mcm ni boleh la letak pokok hidup ni byk2 dalam rumah..hehe..baru segar skit mata memandangkan?

Kalau nak tahu..saya letak air basic h je..cuma 2 titik basic h..lepas tu campur ngan air paip..hihi..dengan basic h ni juga saya mop lantai, wat mandi, basuh baju, lap perabot, cuci baju, basuh sayur, basuh pinggan mangkuk berminyak, ubat sakit gigi, kalau badan rasa panas2 nak demam..mandi air basic h je..basic h membebaskan haba 3 kali ganda daripada air biasa tau! Badan gatal2 pon boleh mandi ngan aor basic h je..

Pendek kata..ada 1001 kegunaan basic h ni..sebab tu saya panggil ianya cecair AJAIB!



Photo: Sudah 6 bulan saya perhatikan air dalam bekas pokok saya ni.. tiada 1 ekor jejentik pon.. kalau mcm ni boleh la letak pokok hidup ni byk2 dalam rumah..hehe..baru segar skit mata memandangkan?

Kalau nak tahu..saya letak air basic h je..cuma 2 titik basic h..lepas tu campur ngan air paip..hihi..dengan basic h ni juga saya mop lantai, wat mandi, basuh baju, lap perabot, cuci baju, basuh sayur, basuh pinggan mangkuk berminyak, ubat sakit gigi, kalau badan rasa panas2 nak demam..mandi air basic h je..basic h membebaskan haba 3 kali ganda daripada air biasa tau! Badan gatal2 pon boleh mandi ngan aor basic h je..

Pendek kata..ada 1001 kegunaan basic h ni..sebab tu saya panggil ianya cecair AJAIB! Hihi..

---------
Wani,
Suri rumah LUAR BIASA!


 Info & Order:  
Noor Zawani Suhaimin (Wani)  
Shaklee ID : 866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210  
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Tuesday, November 5, 2013

Vivix Oh Vivix

Assalamualaikum dan selamat petang semua!

Ok, nak share gambar vivix dengan anda semua :) 


Yang sebelah kiri tu dah abis..yg sebelah kanan tu yang baru..baru nak TOP UP.

Kenapa vivix HOT SELLER?
- Merupakan antara produk TERBAIK Shaklee
- Ramuan semulajadi 4 bahan terbaik iaitu muscadine grape, purple carrot, elder berry dan polygonum cuspidatum.

Bila tengok pengamal TEGAR vivix, mereka kelihatan lebih muda dari usia walaupun usia dah cecah 50 tahun..
- kulit tegang bersinar
- sihat bertenaga

Nanti nak hadiahkan pada my beloved mom ...mak saya dah nampak muda..lagi muda la beliau nanti..hihi..

Shaklee claim..dengan pengambilan vivix secara konsisten..'you looks 25 years younger and live 25 years longer'. Ni shaklee sendiri yang claim tau..bukan saya!

Dapatkan vivix dengan harga super berbaloi..promosi berakhir 30 Nov 2013 bermula sekarang! Siapa cepat, dia dapat..sekarang shaklee launch sistem online..stok vivix pon belum tentu terjamin ada sampi akhir nov ni..jangan nangis tak berlagu plak lepas ni yea adik kakok jika stok vivix sold out 1 Malaysia!

Info & Order:  
Noor Zawani Suhaimin (Wani)  
Shaklee ID : 866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210  
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Saturday, November 2, 2013

Promosi November 2013 : Vivix

Assalamualaikum wbt..

Pagi ni saya nak share dengan anda semua promosi pada November ni...iaitu vivix!!!



Vivix telah terbukti menyelesaikan masalah penyakit-penyakit serius, antaranya :
• Diabetes
• Kolestrol tinggi
• Penyakit Kardiovaskular (Jantung)
• Tekanan Darah Tinggi
• Alzheimer atau nyanyuk
• Arthritis, Osteoporosis, Masalah sendi dan tulang
• Gout
• Letih
• Metabolisme badan RENDAH (antara sebab sukar turun berat badan)
• Masalah kulit dan bintik penuaan (kedut)
• Kanser dan tumor
• Katarak dan masalah mata
• Masalah saraf
• Lemah imun tahan daya badan - lambat sembuh


Boleh dapatkan vivix dengan harga RUNTUH pada bulan ni..bulan ni saja tau!!!


Info & Order:  
Noor Zawani Suhaimin (Wani)  
Shaklee ID : 866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210  
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Testimonial Vivix : Mencegah lebih baik dari mengubati

Jom baca testimonial vivix yang diamalkan sejak 3-4 bulan oleh ibu kepada Master Farihah.


----------------------------

Saya Mula bagi vivix pada mak & ayah dah dlm 3-4bln. Sejak bulan lepas, saya bg ostematrix & AJT sbg tambahan untuk mak.

Tadi sembang dgn mak. Mak Bagitau dia jatuh dekat bendul masa nak bagi makanan ayam. Kata mak, Logiknya dengan usia + cara hempasan badan mak ke lantai, rasanya boleh patah tulang mak. Tapi dengan kuasa Allah, takde apa2 berlaku, cuma calar + mak dirawat sebagai pesakit luar saja. Alhamdulillah... Mak kata lagi lenguh2 bahu mak memang dah lama hilang

*******

Meyakinkan saya lagi mencegah dengan Shaklee jauh lebih murah dari mengubat. Bayangkan kalau tulang mak retak / patah (Nau'zubillah) :
# kos rawatan hospital / wad
# kos kaki disimen
# kos ayah ulang-alik ke hospital
# kos rawatan susulan
# kos kerusi roda
# kos kami kena balik segera ke kampung
# kos ubat

Lebih dari ini, yang lebih mahal kosnya ialah susah,gelisah, sakit mak, ayah & seluruh ahli keluarga

Berusaha mengekalkan kesihatan adalah tanda kesyukuran

------------------------------

Sangat bersetuju dengan beliau..Mencegah lebih baik dari mengubati..bayangkan jika kita dah sakit dan baru nak rawat, kos rawatan sudah tentulah mahal..tambah lagi sakit yang dialami...nauzubillah..

Jadi, kesimpulannya...kita stanby awal2 dan berusaha untuk cegah penyakit..insyaAllah, Allah akan memberi pertolongan. 


Info & Order:  
Noor Zawani Suhaimin (Wani)  
Shaklee ID : 866668
Sms / Whatsapp : 019 658 1210  
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...