"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Friday, December 27, 2013

Menyusu dan kuruskan badan

Salam..saya nak share testimoni diri sendiri, consume Set Menyusu + Omega.

Bukan sahaja berjaya full bf anak, walaupun saya bekerja...tapi dapat bonus lain iaitu dapat turunkan berat badan ..SHAKLEE mmg TERBAEKKK - Saliha Sofea




----------------------------
Alhamdulillah...set menyusu + Omega memang terbaik! Khasiat DHA yang ada dalam Omega turut disalurkan pada si manja.
Saya sendiri pun ambil Omega Guard untuk beri yang terbaik pada si kecil saya yang masih menyusu. :)



Info & Order:   
Noor Zawani Suhaimin (Wani)   
Shaklee ID : 866668 
Sms / Whatsapp : 019 658 1210   

Susu Termahal Abad Ini

Susu ibu dalah susu yang terbaik di dunia..tiada tandingan dengan susu yang ada di pasaran.walaupun harganya beribu kali MAHAL.



Tanyalah mana-mana pakar kesihatan...pasti jawapan mereka adalah dengan memberi susu ibu. Anugerah dari Allah yang tidak ternilai untuk si kecil. Adalah menjadi tangungjawab ibu untuk menyusukan anak mereka kerana susu ibu itu adalah hak anak anda.


Susu ibu yang diberikan kepada anak mempunyai banyak khasiatnya yang tidak terhitung banyaknya. Jika diberi sejak dilahirkan, kurang kemungkinan anak jatuh sakit dalam tahun pertamanya. InsyaAllah.


Jika anda ibu muda yang tiada pengalaman dalam penyusuan, cari gali lah ilmu sebanyaknya demi untuk mejayakan penyusuan pada si manja anda.


Hubungan anak dengan ibu juga lebih akrab. Wallahualam.


Info & Order:   
Noor Zawani Suhaimin (Wani)   
Shaklee ID : 866668 
Sms / Whatsapp : 019 658 1210   

Monday, December 23, 2013

Kebaikan B Complex Shaklee

Tadi jiran kat umah whatsapp bertanyakan B Complex. Katanya nak on the spot. Nasib baik saya ada ready stock untuk diberikan kepadanya. Alhamdulillah. :)

Kata beliau, nak hadiahkan kepada bapanya yang akan ke Umrah malam ni.. B Complex ku terbang ke Mekah la..untung juga jadi b complex..hihi.. InsyaAllah satu masa nanti saya pun akan ke sana jua. InsyaAllah pasti. :)

Disini saya nak berkongsi bagaimana B Complex membantu.Mari lihat ahli keluarga Vitamin B Complex- Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3 (niacin), Vitamin B5, Vitamin B6, Vitamin B9 (asid folic), Vitamin B12... Kesemua jenis vitamin B ni diperlukan oleh badan anda...

Vitamin B1~menggalakkan pertumbuhan dan merangsang fungsi otak, membantu kesihatan sistem saraf, mencegah kelesuan, meningkatkan stamina, membantu sistem pencernaan dan metabolisma

Vitamin B2~Memproses asid amino dan lemak.Juga membantu mengaktifkan vitamin B-6 dan asid folic.

Vitamin B3~Membantu mengurngkan kolestrol didalam darah dan pengaliran kolestrol dalam darah;membantu dalam kesihatan kulit yang baik,membantu sistem pencernaan.. Kajian klinikal membuktikan kadar B3 yang rendah dapat menyebabkan depresi dan seterusnya meninggikan kadar utk menjadikan seseorang psyco/sakit mental

Vitamin B5~Membantu mengurangkan stress fizikal/mental; membantu mengurangkan penuaan pramatang

Vitamin B6~Vitamin utama dalam proses asid amino. Mengawal serotonin didalam otak kerana ketidak seimbangan serotonin akan menyebabkan depressi..

Vitamin B9~Bersama2 dengan vitamin B12, vitamin B9 membantu fungsi neurotransmitter as well as aktiviti mengurangkan depresi didlm badan

Vitamin B12~Mengawal kesihatan sistem saraf dan membantu pembinaan sel darah. Kekurangan B12 akan menyebabkan depressi,tidak tenteram

B-Complex pilihan saya >>>>

B-Complex


B- Complex dari jenama Shaklee. Kenapa?
Ia mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif~Asid folik tambahan dan vitamin B penting tidak mudah diserap. Oleh itu, Shaklee berjaya menghasilkan kandungan asid folik yang unik serta boleh membuatkan zat makanan lebih mudah diserap dan teknologi berpaten ini eksklusif untuk Shaklee. ~Mudah di telan. ~Mengandungi kesemua 8 Vitamin B yang penting termasuk 100% Nilai Harian biotin.


Info & Order:   
Noor Zawani Suhaimin (Wani)   
Shaklee ID : 866668 
Sms / Whatsapp : 019 658 1210   

Kebaikan Omega Guard untuk ibu menyusu

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera.

Alhamdulillah berpeluang untuk curi-curi masa update blog tercinta ni..nak berkongsi dengan rakan-rakan pembaca sekalian berkenaan dengan Omega guard untuk ibu yang menyusu. :)

Ibu menyusu yang mengambil supplemen Omega adalah amat digalakkan kerana:
- DHA yang terkandung di dalam Omega akan menyingkirkan lemak berlebihan yang tidak diperlkan oleh badan.
- Jadi ibu menyusu akan kekal langsing dalam tempoh penyusuan, ditambah lagi dengan kebenaran bahawa pembakaran lemak akan menjadi aktif semasa sesi penyusuan dilakukan.
- Gabungan inilah yang akan menghasilkan badan yang sihat dan langsing kepada ibu menyusu. Ibu-ibu akan menerima 2 pakej kebaikan  iaitu badan ramping dan sihat, dapat juga menyusukan bayi.
- Bayi yang disusukan oleh ibu yang mengambil Omega Guard Shaklee juga akan mendapat kebaikan bersama, DHA akan membantu bagi mengoptimumkan fungsi otak. Otak anak akan lebih aktif dan hasilnya anak semakin pintar. 


Omega Guard Shaklee


Mengikut keputusan kajian yang membandingkan wanita mengandung yang mengambil sehingga 1100mg DHA (serta 800mg EPA) setiap hari dengan wanita mengandung yang mengambil cuma 100mg DHA setiap hari , wanita yang mengambil DHA 1100mg melahirkan anak (kanak-kanak A) yang mempunyai tahap IQ iaitu kebolehan berfikir dan memahami yang lebih tinggi (mendapat markah IQ yang lebih tinggi) sehingga kanak-kanak itu berumur empat tahun berbanding kanak-kanak yang dilahirkan oleh ibu yang hanya mengambil 100mg (kanak-kanak B). Kanak-kanak A juga mempunyai kualiti tidur yang lebih baik, immuniti yang lebih baik serta kurang risiko alergik.

Bestkan Omega Guard Shaklee. Sebagai ibu, kita semestinya ingin memberikan yang terbaik untuk si manja. :)

Info & Order:   
Noor Zawani Suhaimin (Wani)   
Shaklee ID : 866668 
Sms / Whatsapp : 019 658 1210   
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Sunday, December 22, 2013

Bagaimana mengatasi Ekzema / Eczema?

1. Apa itu EKZEMA / ECZEMA ?

Ekzema biasanya ia terjadi pada bayi/kanak kanak. Ia dikenali juga sebagai atopic dermatitis (kulit).


Keadaan radang pada kulit disertai dengan bengkak, gatal dan ruam merah yang kadang-kadang kelihatan seperti kulit melecur yang berair. Jika berpanjangan akan menyebabkan kegatalan.


Ekzema selalunya terdapat di muka, pergelangan tangan, pertengahan siku dan juga lutut. Kulit yang terlibat akan menjadi berkerak.


Biasanya kanak-kanak mendapat ekzema sebelum berumur 5 tahun. Kebanyakan kanak-kanak akan membesar tanpa masalah ini jika mereka tidak menghadapi alahan atau asma. Ianya bukanlah satu jangkitan.



2. Apa penyebab EKZEMA / ECZEMA ?


- Keturunan.

- Buka alahan tetapi mempunyai pelbagai pencetus.
- Boleh terjadi pada kulit yang kering, gatal dan sensitif pada kepanasan, kain berbulu dan permukaan yang kasar.
- Ia juga boleh terjadi akibat perkara-perkara seperti berikut:-
i. Infeksi virus.
ii. Bahan kimia/perangsang seperti sabun, pembersih atau minyak wangi.
iii. Lain lain jangkitan.
- Alahan/alergi kepada bahan makanan atau lain-lain bahan yang boleh menyebabkan alahan.


❖ 3. Apakah tanda tanda dan gejala EKZEMA / ECZEMA ?


Ekzema kelihatan seperti:


- Tompok tompok yang gatal, kekeringan kulit pada tangan, leher, muka, dan kaki.

- Kemerahan, kulit bersisik dan pertukaran warna kulit.
- Bengkak kecil yang berair.


❖ 4. Bagaimana EKZEMA / ECZEMA  boleh dirawat secara perubatan?


Minta nasihat doktor untuk menentukan diagnosa. Doktor akan membuat rawatan seperti berikut:


- Ubat pencegah gatal seperti antihistamin 

- Losyen pelembab seperti Shaklee Herbal Blend, krim untuk menahan kekeringan dan kegatalan.
- Krim Steroid digunakan untuk kes-kes yang teruk .
- Antibiotik jika terdapat jangkitan kuman.

Rawatan di atas hanya untuk mengawal, mengurangkan gejala dan tanda tetapi bukan untuk penyembuhan.



❖ 5. Bagaimana cara saya boleh menolong anak saya?


- Amalkan vitamin suplemen dan krim pelembab secara teratur

- Letakkan anak di bilik yang selesa dan nyaman.
- Elakkan mandi air panas/suam.
- Elakkan memakai baju berlapis-lapis.
- Gunakan pakaian jenis kapas dan nipis.
- Elakkan dari fabrik yang kasar.
- Jangan gunakan sabun apabila mandi.
- Gunakan krim pelembab selepas mengelap anak anda.
- Awasi makanan yang menyebabkan alahan dan dapatkan nasihat doktor.


Apa supplemen yang disarankan untuk EKZEMA / ECZEMA ?


Saranan


✿ Herbal Blend® Multi-Purpose Cream



• Herbal Blend baik untuk melegakan gatal, pedih-pedih. First aid utk pesakit eczema. Bila pakai tu kulit rasa sejuk, gatal dan pedih pun hilang.

• Krim yang menenangkan ini telah diuji secara klinikal di mana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki.
• Dingin, bermentol dan tidak berminyak.
• Diperbuat daripada estrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary.


✿ ESP




• ESP ni fungsi dia sangat penting sebab ESP ni membantu menghasilkan sel kulit yang sihat. Bila Eczema melanda, sel kulit akan rosak. Jadi ESP ni bantu cepatkan hasilkan sel kulit baru yang cantik dan sihat .

• ESP juga membantu melembabkan kulit.



✿ GLA Complex 




• Keistimewaan GLA Complex Shaklee ia mengandungi kombinasi minyak borage. Ia kaya dgn asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.
• Ia membantu menghasilkan kulit lebih sekata, lebih lembab dan memperbaiki hormon.

TESTIMONIAL




Info & Order:   
Noor Zawani Suhaimin (Wani)   
Shaklee ID : 866668 
Sms / Whatsapp : 019 658 1210   
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Wednesday, December 11, 2013

Pengedar Shaklee

Ramai yang bertanya..apa kelebihan jika saya mendaftar sebagai pengedar Shaklee?

Meh nak habaq mai 

Kelebihan Mendaftar Pengedar Shaklee

- Boleh membeli produk pada harga ahli (penjimatan sehingga 25%)
- Jana pendapatan sambil mendapat kesihatan yg baik seisi keluarga
- Boleh mengumpul point dan ianya akan ditukarkan kepada bonus tunai setiap bulan
- Sebarang pesanan dari pelanggan anda boleh terus key in melalui sistem online & ianya akan dihantar terus ke alamat pelanggan
- Shaklee menawarkan CASH (bonus & incentive), CAR (insentif kereta) & CONVENTION (percutian antarabangsa bertaraf lima bintang serta peluang mengerjakan umrah untuk Muslim)
- Bisness yg sangat sesuai untuk mereka yg pemalu & sibuk berkerja serta mempunyai anak-anak kecil juga...

Jom jana pendapatan dengan Shaklee.. Bonus 2, 3, 4, 5 & 6 angka anda sendiri yang tentukan!!! 

Tiada LOAN diperlukan kerana MODAL SERENDAH RM65!!


Info & Order:   
Noor Zawani Suhaimin (Wani)   
Shaklee ID : 866668 
Sms / Whatsapp : 019 658 1210   
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Meningkatkan daya penumpuan anak

Kepada yang mempunyai anak kurang daya menumpuan..elok tengok video ni.. 

- daripada suka tengok tv kepada rajin membaca buku.

Kata Eliot, 'tempat terbaik di dunia adalah perpustakaan'

Amazing! 

Omega guard Shaklee terbaik! Penyulingan hingga ke 3 peringkat..
 

Promosi berakhir hujung bulan December 2013.



Info & Order:   
Noor Zawani Suhaimin (Wani)   
Shaklee ID : 866668 
Sms / Whatsapp : 019 658 1210   
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah

Anak bijak dan genius

Assalamualaikum semua  Selamat pagi..

Lega setiap kali tengok zafran minum susu yang dicampur dengan Omega guard..habis diminumnya 

Omega guard membantu meningkatkan prestasi penumpuan anak2..

Semoga zafran menjadi anak yang bijak dan genius..aamiin..salah satu usaha saya adalah dengan memberinya Omega guard.


 Info & Order:   
Noor Zawani Suhaimin (Wani)   
Shaklee ID : 866668 
Sms / Whatsapp : 019 658 1210   
Pm di FB :Noor Zawani Suhaimin 
FB Fan Page : Kesihatan Adalah Anugerah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...