"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Wednesday, May 21, 2014

Susu Ibu : Bukan sekadar makanan biasa

Susu ibu bukan sekadar makanan, ia lebih dari itu. Susu ibu mengandungi antibodi penting untuk melawan jangkitan dan mempunyai kesan psikologi dan perubatan yang penting kepada kedua-dua ibu dan bayi.

Jika kita bandingkan anak yang menyusu badan dan anak yang minum susu formula..tahap kesihatan mereka tidak sama.


Tanyalah mana mana pakar pun mereka akan mengatakan susu ibu adalah yang TERBAIK.

Kajian mengatakan anak-anak yang disusu ibu sepenuhnya kurang jatuh sakit dalam tahun pertama. Susu badan membantu untuk mengelak dari penyakit ekzema, jangkitan telinga, jangkitan salur kencing,pneumonia dan bronkolitis

Tidak terhad kepada bayi sahaja, ibu juga turut mendapat manfaatnya di mana membantu lindungi dari kanser payu dara, kanser ovari, osteoporosis ketika lanjut usia.

Tahukah anda? terdapat 400 jenis nutrien dalam susu ibu yang tidak dapat dijumpai di dalam susu formula. Malah kandungan nutriennya berubah mengikut keperluan bayi semasa ia membesar. Subhanallah.

Berikan yang terbaik untuk si manja anda.


Testimonial mengamalkan supplemen Shaklee 

Anak pertama tak dapat menyusu sepenuhnya kerana kekurangan ilmu dalam dunia penyusuan.

Alhamdulillah anak kedua dapat menyusu dengan sepenuhnya cuma masa pergi umrah hari tu terpaksa campur. Ini yang terjadi pada diriku.

Dalam gambar memaparkan testimonial dari Pn Wahidah yang dapat menyusukan anaknya secara eksklusif!

Alhamdulillah. 

Sharing is caring!Info & Order:   

Noor Zawani Suhaimin (Wani)   

Shaklee ID : 866668 

Sms / Whatsapp : 019 658 1210   


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...