"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Thursday, June 19, 2014

Bahaya Vitamin Sintetik

Entry harini semua berkisar tentang sintetik. kenapa vitamin natural lagi bagus berbanding vitamin sintetik...
Mengapa semulajadi/natural?
 
  1. Enzim tidak alami perubahan melampau dalam pemprosesan oleh haba yang tinggi dan pelarut kimia yang keras.
  2. Tidak menggunakan pengisi dan pengikat yang keras yang menghalang penyerapan nutrien.
  3. Penyediaan bahan mentah dari sumber semujadi yang berkualiti.
  4. Imbangan semulajadi dikekalkan sebaik mungkin.
  5. Semulajadi adalah bio-kedapatan dan disimpan dalam tisu badan lebih lama berbanding sintetik..
  6. Semulajadi lebih mudah ditukarkan oleh badan bagi menjalankan kepelbagaian fungsinya.
Mengapa elakkan sintetik?
  1. Tidak digunakan sepenuhnya oleh tubuh-struktur enzim tubuh kita adalah untuk semulajadi bukannya makmal.
  2. Percubaan untuk memadankan (match) enzim tubuh badan kita dengan vitamin sintetik ialah seumpama memadankan tangan kanan kita dengan sarung tangan kiri.
  3. Semulajadi lebih aktif dari segi biologi berbanding sintetik-42% lebih berkesan dari sentetik.
Bagaimana mengenal SEMULAJADI atau SINTETIK?
  1. Melalui pembacaan label - huruf "I" bagi tiruan dan "d" bagi semulajadi.
  2. Melalui perkataan "ko-faktor" seperti "bioflavinoids" atau "biogradable",
  3. Melalui kehadiran pek "silika gel" dalam bekas- menandakan ianya sintetik.(jadi pastikan botol2 vitamin yg anda beli tiada silika gel)
  4. Rujuk Shaklee Food Supplement -A consumer Reports by Editors of Research Institute of Preventive Health Care
Bagaimana dengan Shaklee?Semestinya Shaklee unik.. Shaklee adalah asli, tanpa pewarna tambahan, pengawet, perasa dan tanpa silika gel. Pilihan di tangan kita semua...


Info & Order:   
Noor Zawani Suhaimin (Wani)   
Shaklee ID : 866668 
Sms / Whatsapp : 019 658 1210   

Kekal bertenaga di bulan puasa


Waktu Sahur:

(1) Makan nasi atau apa jua juadah sahur.
(2) Makanlah sekurang-kurangnya 3 biji kurma.
(3) Tambahkan minuman Mealshake, Performance Drink dan ESP (gabungan terbaik).
(4) Makan 3 biji Alfalfa.
(5) Makan 3 biji Lecithin (untuk yang nak kurus).


Gabungan ESP + Meal Shakes + Performance Drink adalah yang TERBAIK!

Info & Order:   
Noor Zawani Suhaimin (Wani)   
Shaklee ID : 866668 
Sms / Whatsapp : 019 658 1210   

Wednesday, June 18, 2014

Shaklee sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI

Sungguhpun telah 55thn berada di pasaran.. tetapi masih ada yang tak tahu tentang jenama ini...ada yang tanya,jenama baru ke.. almaklumlah sekarang ni produk kesihatan dah membanjiri pasaran.. mcm cendawan tumbuh selepas hujan. Tetapi, saya tak menyesal memilih jenama ini. Tahukah anda, pada 1915, Dr Shaklee telah mencipta multivitamin pertama didunia dan pencuci terbaik hasil daripada gabungan ciptaan sains dan alam semulajadi.. Bagi saya ada 3 perkara yang anda perlu yakini apabila memilih jenama tertua ini... Ia sentiasa selamat, berkesan dan semulajadi (mesra alam)...Mari baca apa yang dimaksudkan dgn 3 perkara ini (credit to laman web shaklee.com.my)





SENTIASA SELAMAT



Ahli-ahli saintis Shaklee telah membuat kajian di pelusuk dunia bagi mencari sumber ramuan asli semulajadi. Kemudian kami menjalankan lebih 350 kajian ke atas setiap ramuan baru kami, terutamanya bahan logam, racun serangga dan bermacam-macam bahan pencemaran yang lain. Dan kami meneruskan kajian ke atas lebih 80,000 ujian berkualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk. Secara keseluruhannya, semua produk Shaklee tidak mempunyai parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS), natrium lauryl eter sulfat (SLES), 1,4 dioksana, atau propilena glikol. Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tidak sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa


SENTIASA BERKESAN


Lebih daripada $250 juta dilaburkan di dalam kajian, pembangunan produk dan ujikaji
Terdapat lebih daripada 100 bahan rujukan saintifik, 90 daripadanya dicetak di dalam jurnal bagi rujukan pihak ketiga
7 daripada 25 Pengembara Handal di dalam buku Time Life of All Time telah diperkasa oleh Shaklee
Produk Shaklee telah memperkasa Pengembara bertaraf Elit Dunia, Will Steger dalam 4
Ekpedisi Artik Antarabangsa
54 pingat emas Olimpik dimenangi oleh para atlit yang diperkasa oleh Shaklee
Shaklee juga memperkasa atlit termasuk kumpulan peluncur ais, acara pentatelon Eli Bremer, Darin Shapiro, peluncur air Michelle Simpson, perenang Carly Piper, pemain GolfLPGA Reilley Rankin dan pemain softball Jessica Mendoza yang mana mereka mengambil produk Shaklee secara harian untuk prestasi yang optimum.

SENTIASA MESRA ALAM 


Kami merupakan syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar.

Shaklee telah menanam hampir 800,000 pokok bagi kempen A Million Trees. A Million DreamsTM dengan kerjasama pemegang The Green Belt Movement yang diasaskan pada tahun 2004 dan pemenang Nobel Peace Laureate Dr. Wangari Maathai

Pada tahun lepas sahaja, Shaklee telah berjaya:
Mengitar semula lebih 1,000,000 pauns kertas kadbod
Menghapuskan 10,200,000 pauns sampah pembungkusan
Menghapuskan 23,000,000 pauns gas rumah hijau

Shaklee merupakan penerima anugerah alam sekitar yang berprestij bagi anugerah-anugerah berikut:

2008: Anugerah Stevie bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar Terbaik
2007: Anugerah Rekabentuk Organisasi Hijau Global Amerika
2003: Anugerah Kecemerlangan Alam Sekitar Kebangsaan daripada Persatuan Alam Sekitar Professional Kebangsaan
2002: Anugerah Agensi Melindungi Alam Sekitar bagi Perlindungan Climate
2001: Anugerah Kepimpinan Gabenor Ekonomi dan Alam Sekitar- Sijil Penghargaan daripada Agensi Perlindungan Alam Sekitar California



Apabila anda memilih Shaklee, yakinlah dengan tiga perkara – ia sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI



* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
 

Meraikan Kejayaan di National Conference Shaklee 2013/2014

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera :)

Pagi ni wani nak bercerita mengenai National Conference (NC) Shaklee pada 7 & 8 Jun 2014 tempohari. NC diadakan bertujuan untuk meraikan mereka yang berjaya dalam bisnes Shaklee sepanjang cycle. Ramai yang menerima anugerah pada hari tersebut.

Wani juga tidak ketinggalan untuk menerima anugerah daripada Shaklee. Alhamdulillah, sebannyak 6 award yang berjaya dikumpul.

 
 Anugerah yang diterima

 Pada hari pertama NC, Wani bertolak dari Melaka terus ke Sunway Resort..alhamdulillah kami suami isteri mendapat penginapan PERCUMA tajaan Shaklee selama 3 hai 2 malam. Seronk sanggat dapat bermalam di hotel 5 bintang ni dan yang PALING PENTING. PERCUMA.hehe..tq Shaklee.

Anugerah yang Wani terima pada hari pertama adalah New Car Bonus Achiever dan Personal Group Volume Growth. Alhamdulillah. :)

 
Gambar sekitar hari pertama.
 =)

Hari pertama kami group S2U Families berpakat untuk mengenakan pakaian berwarna emerald green. Wani hanya mengenakan tudung emerald green je..baju hitam..hehe.. Masa ni Zafran la paling seronok sebab dapat naik pentas dan pegang kunci besar. Ke hulu ke hilir Zafran bawa..tak bagi orang lain sentuh pun kunci besar dia tu.. :p

Anugerah yang kami dapat pada hari kedua pula adalah Leadership Consistency 21% Achiever, Business Growth New Rank Achievement, Business Growth Business Leader Development dan Busiess Volume Growth.

 
Anugerah yang diterima.

Sempat juga kami posing-posing pada NC kali ni. Jom layanzzz. :)

 
Ber'selfie' dengan Mr Right. =D

Group MSE kami. Hari ke dua kami pakai pakaian warna Silver. Nampak ada warna silver tak?hehe

 
Kami bersama MIA dan MD. Terima kasih pada MIA dan MD kerana belanja kami makan di Atrium Cafe.

 
Gambar semasa habis dinner. Posing kat product baru launch. :)

InsyaAllah tahun depan ramai lagi warga I'm Rich yang naik pentas kutip award. Dengan Shaklee, satu persatu impian saya terlaksana..sangat bersyukur kerana dipertemukan dengan bisnes ni dan group yang sangat sangat sangat supportive.

 Anda ada impian?

Adakah apa yang anda lakukan sekarang akan mencapai apa yang anda impikan?

Jika tidak, apa kata anda bersama kami untuk merealisasikan apa yang anda impikan itu. InsyaAllah..jika anda mempunyai hati yang CEKAL dan jiwa yang KENTAL..andalah salah seorang yang BERJAYA dalam Shaklee. Tak percaya? TTak percaya tak pe...BUAT JE!

=)


Noor Zawani Suhaimin (Wani)   
Shaklee ID : 866668 
Sms / Whatsapp : 019 658 1210   

Monday, June 16, 2014

Phytocol-st : Menurun Kolestrol Secara Semulajadi

 


Memperkenalkan...

Produk terbaru iaitu phytocol-st yang berfungsi untuk MENURUNKAN kadar KOLESTROL secara SEMULAJADI.

Baru je launch masa NC hari tu..sudah mendapat tempat dan hangat di pasaran sekarang.

HOT PRODUCT!!


Kelebihan Phytocol St

Rumusan daripada beberapa jenis fitosterol asli yang aktif daripada tumbuhan, buahan, sayuran dan bijirin
Membekalkan 2,000 mg fitosterol tumbuhan setiap hari.


Fitosterol tumbuhan telah terbukti secara klinikal mampu mengurangkan paras kolesterol dalam lebih 80 kajian


Membekalkan 100% nilai fitosterol harian sepertimana disyorkan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH).
Tiada pengawet, pewarna, perisa atau pemanis tambahan.

Bagaimana Fitosterol bertindak

Dengan struktur yang sama seperti kolesterol, Fitosterol bersaing dan akan mengalahkan kolesterol dalam penyerapan di dalam Usus. Ini bermaksud apabila anda mengambil banyak fitosterol maka semakin kurang kolesterol yang akan di serap di dalam tubuh anda dan semakin tinggi untuk anda merendahkan paras kolesterol LDL anda



Info & Order:   
Noor Zawani Suhaimin (Wani)   
Shaklee ID : 866668 
Sms / Whatsapp : 019 658 1210   

Sunday, June 8, 2014

Vitamin C Pembaik luka

Vitamin C Bukan sahaja untuk daya tahan badan kepada penyakit, ia diperlukan untuk bina kolagen, struktur protein penting dalam tisu penyambung. Vitamin C yang di makan boleh bantu cepat baik luka, ia juga boleh lindungi kulit dari dirosakkan oleh radikal bebas dan gelombang ultra ungu.

Ramai ibu selepas bersalin yang mengambil vitamin C untuk mempercepatlan penyembuhan luka luar dan dalam. Dalam berpantang, doktor ada menasihati kita untuk mengambil buah oren. Buah oren kaya dengan vitamin C.

Nak cuba sr vitamin C shaklee pon boleh!

1 botol mengandungi 180 biji

Tahan sehingga 6 bulan.




JIMAT! BERBALOI!

Organik lagi.


Info & Order:   
Noor Zawani Suhaimin (Wani)   
Shaklee ID : 866668 
Sms / Whatsapp : 019 658 1210   

Saturday, June 7, 2014

Tip kebahagiaan anak

Jom amalkan 10 tip dibawah ini bermula dari hari ini juga.

 
  Sebenarnya diuji dalam nikmat ini amat memerlukan pertolongan Allah. Takut pula timbul sifat sombong, bangga diri, rasa hebat dan lain2. Hanya padaNya kita berserah setelah berdoa dan berusaha. Beberapa tip yang boleh kongsi bersama.


1. Kalau tiba-tiba teringatkan anak kirimkan bacaan Al Fatihah. Sampai ke ayat "iyyakanakbudu waiyyakanastain" - yang ertinya "Hanya kepada Mu kami sembah dan hanya padaMU pohon pertolongan..", mintalah apa-apa hajat masa itu yang ada hubung kait dengan anak yang Kita ingat tu, habiskan bacaan surah Al Fatihah doakan semuga anak kita diberi kefahaman yang sebenarnya dalam urusan agamanya, memiliki ilmu yang bermanafaat Dan serahkan urusan anak kepada Allah untuk menjaganya.

2. Pandang wajahnya semasa dia tidur ucapkan bahawa, ibu nak (nama anak) jadi anak yang soleh sayang!. Cubalah amalkan ( ustaz kata ini makna kita bercakap dengan rohnya ) Dan ucapan ini adalah DOA Dan Allah Maha mendengar lagi maha melihat.

3. Masa bangun solat malam, solatlah hajat disisinya. Maksudnya Kita solat dalam bilik dia Dan dekat dengan dia. Jika Kita selalu buat Dan Kita juga selalu beritahu dia yang Kita sering doakan dia, dia akan rasa satu ikatan kasih sayang yang hakiki yang Kita amat sayangkan dia dan nak dia jadi anak soleh.Dia akan tahu Kita selalu solat hajat untuknya.

4. Minta dikasihani. Ucapkan setiap masa bahawa kita ni sedang menunggu panggilan Allah. Jika Dia tak jadi anak soleh bermakna dia tak sayangkan kita dan tentunya kita akan merana di Alam Barzah nanti.

5. Peluklah anak selalu walaupun dia sudah besar, sebagaimana Kita tatang dia masa kecilnya. Aura ciuman dan belaian ibu sambil bisikkan padanya yang kita bangga mempunyai anak sepertinya.

6. Maafkan anak Kita setiap masa walaupun perbuatannya amat melukakan hati Kita.Muhasabbah diri mungkin kesilapan yang anak lakukan itu adalah kerana dosa-dosa kita dimasa lampau.

7. Yang paling penting jaga tutur kata Kita, jangan sekali-kali ucapkan perkataan yang boleh melukakan hatinya. Jika ini berlaku juga kerana kita TER.. kata, cepat-cepat cari masa yang sesuai untuk Kita minta maaf padanya. Mengakulah padanya itu kelemahan Kita, Kita marah kerana dia buat salah,bukan bermaksud membenci.Ceritalah buat macam dramapun boleh .

8. Amalkan membaca ayat 40 surah Ibrahim supaya Kita,anak Dan zuriat keturunan Kita termasuk dalam golongan orang2 yang tetap mendirikan Solat. [Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.]

9. Selalu ingatkan anak bahawa tak guna ada pangkat, belajar tinggi, hatta hafal Quran sekalipun jika tidak mempunyai peribadi yang mulia.Allah tak pandang wajah yang cantik tapi pandang hati yang cantik. Allah tak sayang, manusia tak suka.

10. Masa basuh beras niatkan "Ya.. Allah lembutkanlah hati anak-anak ku sebut nama dia.....untuk faham agamanya ", [kenapa Kita nak dia faham agama, kerana anak yang tak faham agama boleh bawa ibubapanya juga ke neraka] sebagaimana engkau lembutkan beras ini menjadi nasi ". Basuh beras lawan jam ( macam org tawaf ) sambil selawat kepada Nabi Muhamad S.A.W. Masa buat kerja ini hati jangan lalai..dan ingat kepada Allah selalu.

Friday, June 6, 2014

Suhu Air Suam Untuk Panaskan Susu Ibu

 Assalamualaikum dan seamat pagi.

Wani nak share info mengenai penyusuan dengan anda semua. Jom!

Ramai org tau jgn panaskan dengan air mendidih, hanya air suam..tapi tak ramai yg tau berapa suhu sebenar air tersebut. Dan yg pasti “suam” bg setiap org mungkin tak sama.

So, nak senang begini formulanya:

Air suam = 1 cawan air mendidih + 2 cawan air biasa


Lepas ni harap kita sume tak buat silap yg bole dielakkan.

Kenapa tak boleh rendam dalam air panas atau mendidih?

susu tu tak bole panaskan dlm direct air yg mendidih sbb akan rosakkan kandungan antibodi n khasiat dlm susu tu…

tak lah smpai membahayakan, cuma dikhuatiri kita tak dpt bekalkan khasiat susu ibu yg optimum.

Happy sharing!


Info & Order:   

Noor Zawani Suhaimin (Wani)   

Shaklee ID : 866668 

Sms / Whatsapp : 019 658 1210   


Wednesday, June 4, 2014

Keistimewaan ESP

Apa Keistimewaan ESP?
 
- Membantu membina dan membaikpulih tisu-tisu badan yang rosak
- Memberi tenaga yang berpanjangan
- Menyediakan 14 gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung  
- Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein  
- Setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian keperluan kalsium untuk menyokong tulang yang kuat  
- Kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat, payudara dan menepous  
- Indeks glisemik yang rendah (low Glicemyx Index) untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah  
- Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses  
- Tidak mengandungi kolesterol dan laktosa  
- Mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya  
- Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet
 
Tahukah Anda?

Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang. Credits to MFC.

Info & Order:   
Noor Zawani Suhaimin (Wani)   
Shaklee ID : 866668 
Sms / Whatsapp : 019 658 1210   

Pengalaman mengamalkan vitamin C

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera...


Wani nak share pengalaman Pn Nadiah Suhaidi dalam mengamalkan suppemen Shaklee.

"Kalau korang nak tahu, Nad dulu ada resdung. Kalau dalam 365 hari dalam setahun tu, JARANG SANGAT TAK SELESEMA. Most of the days hidung asyik berair je. Terbersin-bersin selalu. Kalau teruk sangat, tak boleh buat kerja. Sebab sangat annoying. Sangat mengganggu. Bayangkanlah kalau bernafas rasa angin lalu kat hidung pun rasa gatal je hidung dan bersin tak berhenti. Bila ingatkan balik rasa tension pulak hehe. Tapi ini kisah benar. Kalau dah terbersin2 mcm tu, solutionnya ialah, makan ubat selesema/resdung pastu tidur. Lagipun ubat tu memang mengantukkan. Nak suruh kita rest kan. Tidur pulak kena tutup muka dengan bantal kecik so that angin dari kipas tak directly kena hidung. Kena bukak kipas sebab badan berpeluh kerana duk terbersin2.

Tapi Alhamdulillah selepas cuba Breastfeeding Set Shaklee (Vitalea, Vita C, B Complex, Alfalfa, dan ESP) bermula pada Oktober 2011, perlahan2 masalah resdung Nad improve dengan baik sekali sehinggalah harini JARANG SANGAT SELESEMA KERANA RESDUNG. KALAU SELESEMA PUN SEKEJAP JE DAH SEMBUH (BIASANYA SEHARI JE). KALAU DULU HAMPIR SEMINGGU BARU BETUL2 HILANG WALAUPUN DAH MAKAN UBAT. Subhanallah Alhamdulillah. Thank you Allah temukan Nad dengan PRODUK YANG BERKESAN :)"


APA KELEBIHAN SHAKLEE Vita-C Berbanding Brand Lain?




Bekalan Vitamin C Secara Semulajadi Jam Demi Jam

Shaklee Sustained Release Vita-C merupakan produk pertama yang menawarkan vitamin C dengan kawalan pelepasan secara semulajadi. Ia dilepaskan sedikit demi sedikit selama 5 jam.

Sebagai satu antioksidan yang kuat, vitamin C merupakan nutrien yang mempunyai fungsi menyeluruh yang dapat menyokong kesihatan jantung, kesihatan imun, keutuhan sel serta kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot, dan pembuluh darah.



Info & Order:   

Noor Zawani Suhaimin (Wani)   

Shaklee ID : 866668 

Sms / Whatsapp : 019 658 1210   


Tuesday, June 3, 2014

Penyelesaian kulit kering dan hilangkan parut

Assalamualaikum dan selamat pagi.

Pagi ni Wani nak kongskan kisah Pn Sofia dan anaknya Bella dalam menggunakan vitamin E. Semoga perkongsian ini memberi manfaat kepada anda semua.

Pengalaman Sofia dan Bella bersama vitamin E

Muka Sofia jenis kering. Bila makan vitamin E ni sebelum tidur, bangun pagi terasa muka sangat moist. Bukan berminyak dan tidak pula kering seperti selalu. Jerawat pun dah jarang hinggap. Bila pakai bedak di muka dah tak nampak peta akibat kulit kering.
Bella pun suka vitamin E. Sofia pecahkan capsule dan sapu kat parut-parut Bella. Budak sedang nak membesar. Pasti banyak kesan bercalar di kaki dan kadang-kadang di tangan. Bella tak pula marah bila disapukan vitamin E selepas mandi. Dia tolong sapu adalah!
Sebotol vitamin E boleh tahan untuk penggunaan selama 4 bulan. Ni dah berkongsi dengan Bella, dalam 2 bulan lebih dah habis. 


Vitamin E Complex mengadungi 120 capsules

Info & Order:   
Noor Zawani Suhaimin (Wani)   
Shaklee ID : 866668 
Sms / Whatsapp : 019 658 1210   

Monday, June 2, 2014

Vitamin E merawat sunburn

Assalamualaikum semua...selamat pagi :)

Semua dah sarapan?

Ok, wani nak konggsikan kisah Pn Cerry di mana beliau merawat sunburn hanya dengan vitamin E. Cukup TERUJA!

"Petang ni saya sangat teruja nak kongsi kisah vitamin E..brand Shaklee ..serius teruja gilerr... macam baru kenal jer kan.. ni semua gara2 sunburn.. bukan sahaja Faiz tapi saya gak... last month kan kami ke Tioman...2 minggu kemudiannya kami ke Pulau Kapas plak.. tak sempat nak recover kulit tu.. tapi jgn risau... kitorang ada penawar sunburn... natural ni.. guna kapsul Vitamin E.

cerita pasal vitamin E untuk sunburn ni, saya teringat ketika saya masih bekerja dengan Petronas 4 tahun yang lepas..saya ditugaskan jaga project di paka... haa faham2 lah plant kat paka tu.. tengah2 panas terik.. terbakarrrr... hihi.. kawan saya advice dia kata sapu baby oil johnson tu ataupun cari yang vitamin E oil lotion..... Time tu mana lah sempat nak cari supermarket lotion2 ni semua.. Tapi saya teringat bekalan suplemen(vitamin) .. macam biasa lah.. bwk bekal vitamin2.. Vit E, Vit C, vitalea, bcomplex dan mcm2 lagi.. ihihi.. Haaaa ada pun vitamin E... so apa lagi, saya ambil sebiji kapsul vit E tu, cucuk dgn pin.. kemudian minyak tu saya sapukan ke seluruh muka... saya amalkan setiap hari sebelum tidur.. bangun tidur baru bilas muka... Alhamdulillah ...mujarab.... bukan je sunburn pulih cepat, tapi kulit jadi halus mulus...

So far yang saya cuba adalah kapsul vitamin E jenama Shaklee.. kalau jenama lain saya no komen lah yer.....hihih.. Saya amalkan masker vitamin E Shaklee  untuk kulit lebih moist dan lembut (mcm choc cake moist lak..hihi)...dan untuk cegah jerawat....bukan semata2 sebab sunburn... bila tak sunburn pun saya memang amalkan masker vitamin E setiap malam.. bergantung kepada tahap kerajinan, takdelah setiap malam.. pengsan pulak suami saya tidur sebelah saya karang..hihihi.
Jumpa lagi di entry yang akan datang dengan cerita2 menarik okay.. selamat berhujung minggu"


Haa..cukup TERUJA dengan masker vitamin E ni. Sempena promosi bulan June 2014 ni..eloklah kita borong kaw2.



Info & Order:   
Noor Zawani Suhaimin (Wani)   
Shaklee ID : 866668 
Sms / Whatsapp : 019 658 1210   
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...