"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Wednesday, June 4, 2014

Pengalaman mengamalkan vitamin C

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera...


Wani nak share pengalaman Pn Nadiah Suhaidi dalam mengamalkan suppemen Shaklee.

"Kalau korang nak tahu, Nad dulu ada resdung. Kalau dalam 365 hari dalam setahun tu, JARANG SANGAT TAK SELESEMA. Most of the days hidung asyik berair je. Terbersin-bersin selalu. Kalau teruk sangat, tak boleh buat kerja. Sebab sangat annoying. Sangat mengganggu. Bayangkanlah kalau bernafas rasa angin lalu kat hidung pun rasa gatal je hidung dan bersin tak berhenti. Bila ingatkan balik rasa tension pulak hehe. Tapi ini kisah benar. Kalau dah terbersin2 mcm tu, solutionnya ialah, makan ubat selesema/resdung pastu tidur. Lagipun ubat tu memang mengantukkan. Nak suruh kita rest kan. Tidur pulak kena tutup muka dengan bantal kecik so that angin dari kipas tak directly kena hidung. Kena bukak kipas sebab badan berpeluh kerana duk terbersin2.

Tapi Alhamdulillah selepas cuba Breastfeeding Set Shaklee (Vitalea, Vita C, B Complex, Alfalfa, dan ESP) bermula pada Oktober 2011, perlahan2 masalah resdung Nad improve dengan baik sekali sehinggalah harini JARANG SANGAT SELESEMA KERANA RESDUNG. KALAU SELESEMA PUN SEKEJAP JE DAH SEMBUH (BIASANYA SEHARI JE). KALAU DULU HAMPIR SEMINGGU BARU BETUL2 HILANG WALAUPUN DAH MAKAN UBAT. Subhanallah Alhamdulillah. Thank you Allah temukan Nad dengan PRODUK YANG BERKESAN :)"


APA KELEBIHAN SHAKLEE Vita-C Berbanding Brand Lain?
Bekalan Vitamin C Secara Semulajadi Jam Demi Jam

Shaklee Sustained Release Vita-C merupakan produk pertama yang menawarkan vitamin C dengan kawalan pelepasan secara semulajadi. Ia dilepaskan sedikit demi sedikit selama 5 jam.

Sebagai satu antioksidan yang kuat, vitamin C merupakan nutrien yang mempunyai fungsi menyeluruh yang dapat menyokong kesihatan jantung, kesihatan imun, keutuhan sel serta kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot, dan pembuluh darah.Info & Order:   

Noor Zawani Suhaimin (Wani)   

Shaklee ID : 866668 

Sms / Whatsapp : 019 658 1210   


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...