"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Monday, June 2, 2014

Vitamin E merawat sunburn

Assalamualaikum semua...selamat pagi :)

Semua dah sarapan?

Ok, wani nak konggsikan kisah Pn Cerry di mana beliau merawat sunburn hanya dengan vitamin E. Cukup TERUJA!

"Petang ni saya sangat teruja nak kongsi kisah vitamin E..brand Shaklee ..serius teruja gilerr... macam baru kenal jer kan.. ni semua gara2 sunburn.. bukan sahaja Faiz tapi saya gak... last month kan kami ke Tioman...2 minggu kemudiannya kami ke Pulau Kapas plak.. tak sempat nak recover kulit tu.. tapi jgn risau... kitorang ada penawar sunburn... natural ni.. guna kapsul Vitamin E.

cerita pasal vitamin E untuk sunburn ni, saya teringat ketika saya masih bekerja dengan Petronas 4 tahun yang lepas..saya ditugaskan jaga project di paka... haa faham2 lah plant kat paka tu.. tengah2 panas terik.. terbakarrrr... hihi.. kawan saya advice dia kata sapu baby oil johnson tu ataupun cari yang vitamin E oil lotion..... Time tu mana lah sempat nak cari supermarket lotion2 ni semua.. Tapi saya teringat bekalan suplemen(vitamin) .. macam biasa lah.. bwk bekal vitamin2.. Vit E, Vit C, vitalea, bcomplex dan mcm2 lagi.. ihihi.. Haaaa ada pun vitamin E... so apa lagi, saya ambil sebiji kapsul vit E tu, cucuk dgn pin.. kemudian minyak tu saya sapukan ke seluruh muka... saya amalkan setiap hari sebelum tidur.. bangun tidur baru bilas muka... Alhamdulillah ...mujarab.... bukan je sunburn pulih cepat, tapi kulit jadi halus mulus...

So far yang saya cuba adalah kapsul vitamin E jenama Shaklee.. kalau jenama lain saya no komen lah yer.....hihih.. Saya amalkan masker vitamin E Shaklee  untuk kulit lebih moist dan lembut (mcm choc cake moist lak..hihi)...dan untuk cegah jerawat....bukan semata2 sebab sunburn... bila tak sunburn pun saya memang amalkan masker vitamin E setiap malam.. bergantung kepada tahap kerajinan, takdelah setiap malam.. pengsan pulak suami saya tidur sebelah saya karang..hihihi.
Jumpa lagi di entry yang akan datang dengan cerita2 menarik okay.. selamat berhujung minggu"


Haa..cukup TERUJA dengan masker vitamin E ni. Sempena promosi bulan June 2014 ni..eloklah kita borong kaw2.



Info & Order:   
Noor Zawani Suhaimin (Wani)   
Shaklee ID : 866668 
Sms / Whatsapp : 019 658 1210   

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...