"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Thursday, December 31, 2015

Penggunaan 2 Minggu Shaklee Collagen Powder


"Saya dah guna Collagen Powder Shaklee 2 minggu. Bintik merah dan ruam muka hilang"

Alhamdulillah. Hanya penggunaan 2 minggu sahaja beliau sudah mendapat kesan yang amat positif. Kalau consume lama lagi alamatnya glowing, lembut, gebu gebas la kulit beliau. Hihi.

Sekotak Shaklee Collagen Powder tahan setengah bulan. Sekotak ada 15 sachet. Ambil 1 hari untuk 1 sachet.

Anda berminat nak dapatkan kulit yang cantik, sihat, bermaya dengan Shaklee Collagen Powder?

Jangan lupa untuk contact Wani yer. :)

Ingin mengetahui promosi terkini Shaklee? Klik di sini

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Wednesday, December 30, 2015

Kulit Makin Cerah dan Lembut





"share pengalaman menggunakan shaklee collagen powder ni... setakat sekotak lebih guna (1st kotak konsisten, 2nd kotak terlupa la jugak sekali-sekala), alhamdulillah kulit makin cerah and lembuuuuuuuuut sangat. hubby pun tetiap hari dok cuit pipi sebab suka dengan kegebuannya. duduk dalam aircond seharian, kulit muka tetap moist tanpa kelihatan kering mahupun berminyak. i loike sangat. kpd yang belum cuba, rugi tak cuba, lagi pulak tengah promo bulan ni. beli siap2 buat stok pun takpe... mmg terbaek!"

Ini adalah hasil dari berCollagen Pn Ida Harlina..tahniah diatas perubahan positif..makin cerah, wajah nampak licin dan lembut gitu...

Anda pun boleh...berminat, bleh contact Wani yer :)

Ingin mengetahui promosi terkini Shaklee? Klik di sini

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Tuesday, December 29, 2015

Muka Hitam Macam Tapak Kasut


"Saya pernah diejek muka hitam macam kasut!

Memang terkesan apabila kene ejek camni

Tapi tak pe; Shaklee kan ada

Mula sedar dengan manfaat Shaklee...Master Nana mula makan Vitamin C yang kita sedia tahu ia bertindak membina kolagen dalam badan kita

Dan seterusnya; beliau turut konsisten dengan SCP (Shaklee Collagen Powder)

Apa perubahan yang dirasai?? Kulit mula cerah dan bertambah glowing menyebabkannya merasa perubahan yang sgt WOW!

Alhamdulillah; ikhtiar dan dengan izin Allah swt; Nana mampu untuk tampil dengan lebih yakin dan mempunyai kulit lebih sihat

Alhamdulillah!" - Master Nana

Shaklee Collagen Powder

Master Nana =)

Sustain Release Vitamin C Shaklee



Ingin mengetahui promosi terkini Shaklee? Klik di sini

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Monday, December 28, 2015

Kulit Lelaki




"Normal bagi lelaki kalau kulitnya kusam dan berjerawat sebab kalenjar peluh lelaki aktif, dan kulit senang berminyak.

Kulit saya kurang bermasalah hinggalah umur saya dah dekat 30 tahun. Mula la keluar jerawat, nampak kusam dan kering. Kadang kadang, kalau garu, nampak putih putih dek terkupas.

Sejujurnya, saya mula menggunakan Vivix dan Shaklee Collagen Powder apabila lihat effect positif pada pelanggan-pelanggan saya. Dan mereka selalu repeat order, tak sempat habis, terus beli lagi. 
Setakat sebulan lebih saya promote Vivix secara santai, dah lebih 10 botol terjual. Collagen Powder pun tak kurang hebat sambutannya.

Saya pakai Vivix dan Collagen Powder tak sampai pun sebulan. Cepat nampak kesan positif.

Kulit saya tak kering, nampak lembab dan berseri. Tona warna kulit lebih sekata. Tak bercapuk-capuk. Garis halus kat bibir dah kurang, dan pipi saya nampak lebih anjal.

Kadang-kadang malu jugak bila orang kata kulit dah macam perempuan sebab halus, tapi saya buat tak kisah. Cemburu sebenarnya tu! Hehehe.

Yang penting, kulit saya menawan dengan cara yang sihat, bukan suntik suntik atau guna produk berbahaya yang merosakkan kulit. Setiap kali saya pandang cermin, hati saya penuh syukur." - Hafez Zahruddin

Produk yang diambil:
1. Vivix
2. Collagen Powder

Ingin mengetahui promosi terkini Shaklee? Klik di sini

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Sunday, December 27, 2015

Jerawat Kecut, Kulit Glowing




"Sejak di bangku sekolah lagi nad ada masalah jerawat. makin lama makin teruk. dah guna macam-macam produk kecantikan ,
dan pergi banyak pusat-pusat kecantikan, kesannya "indah khabar dari rupa". Lepas tu, senior uitm nad , kenalkan vitamin shaklee utk kulit berjerawat.
Nad start dengan vitamin E, b complex & vitamin C. Kemudian lepas sebulan tambah esp.

Alhamdulillah kesan perubahan boleh nampak dari seawal 1-2 bulan. Untuk jerawat kecut sepenuhnya & jadi macam atas, ambil masa dalam 6-12 bulan.
(masalah jerawat dekat 10 tahun, takkan expect nak baik dlm masa 10 hari je kan?)

Untuk kesan yang lebih glowing. Nad amalkan juga #shakleecollagenpowder (lepas jerawat surut). Walaupun lambat, nad sabar teruskan jugak
konsisten dengan vitamin shaklee, sebab nad yakin produk shaklee semula jadi & selamat, bebas daripada bahan kimia." - Nadiah Othman

Produk yang diambil:
1. Vitamin E
2. B Complex
3. Vitamin C
4. Collagen Powder

Ingin mengetahui promosi terkini Shaklee? Klik di sini

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Saturday, December 26, 2015

Kulit Flawless dan Super Glowing




"Siapa tak berani terima penangan jadi glowing jangan baca naaaa...

Penangan collagen and gla complex!!!

Dari customer saya yang sangat sukakan perubahan lepas amik gla dan collagen. Anda tahu tak kalau gla complex dan collagen diambil bersama jadi ape?

Jadi ape?

Jadi ape?

Kulit jadi too smooth and glowing. Tak percaya pergi tanya orang yang dah consume..Jadi flawless. Super glowing. Pimples free. 24 jam nak pegang kulit muka je..

Over?

Ramai yang buat macam tu. Kalau sorang memang lah over. Kalau beratus pun kasi testimoni gitu nak kata over? I think its more than normal.

Undeniable of shakleeeffect" - Pn Rehana

Produk yang diambil:
1. GLA
2. Collagen Powder

Ingin mengetahui promosi terkini Shaklee? Klik di sini

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Friday, December 25, 2015

Tiada Lagi Kulit Katak Puru Dah Seakan Katak Pisang




" Dulu masa zaman universiti, kulit muka saya rosak teruk akibat salah pakai produk kulit. Jenama produk biarlah rahsia sebab tak maula jatuhkan produk orang lain kan hehe. Ishh teruk gila2 lah dah macam katak puru, jerawat nanah & kulit merekah2. Agaknya produk kimia lagu tu la. Masalah saya tak jugak settle walaupun dah kahwin. Tp lepas bersalin anak ke 2, saya join shaklee free membership dengan beli set pantang + nyusu lengkap daripada master Farihah Abu Kasim beliau pun rajin pm saya "kacau" promot itu ini. Mana tahan kan. Kalah juga dengan godaannya  ahaha. Lepas consume, ehhh saya rasa best sangat la. Badan cergas & kulit semakin cantik. Jerawat dah segan nak tumbuh & semakin putih. Sampai la sekarang saya masih konsisten dengan vita c 500mg, alfalfa, esp, vivix, kolagen, herb lax & set skincare nutriwhite..

Taraaaa.. lihatlah kesannya.. walaupun takla pulih 100%, tapi alhamdulilah 80% kulit dah kembali kepada asal.. sekarang tiada lagi kulit katak puru akan tetapi dah seakan katak pisang yang licin ekeke..

I loveeee shaklee very much especially nutriwhite, vita c & vivix.." - Ummu Durah

Produk yang diambil:
1. Vitamin C
2. Alfalfa
3. ESP
4. Vivix
5. Kolagen
6. Herblax
7. Set Nutriwhite

Ingin mengetahui promosi terkini Shaklee? Klik di sini

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Thursday, December 24, 2015

Lagi Testimonial Shaklee Collagen Powder

Assalamualaikum dan selamat pagi! :)

Lagi testimonial Collagen Powder yang best dan meletop! Hehe :)

Anda dah cuba bermacam-macam produk tapi tak berkesan? Apa kata lau anda mencuba Collagen Powder Shaklee pula. Saksikan testimonial terhangat dari pengamal Collagen Powder Shaklee ini. :)

1. Perubahan pada kulit muka, jeragat nampak pudar :) Alhamdulillah.


2. Telapak tangan lembab dan tidak kering seperti dulu lagi. Alhamdulillah.


3. Tiada lagi eyebag, tiada lagi pigmentasi, tak cepat penat, sendi pun tak sakit dah. Alhamdulillah.


4. Kulit lebih cerah dan sekata, lembab, lembut, jerawat cepat kecut, kulit kaki licin. Alhamdulillah.

Ingin mengetahui promosi terkini Shaklee? Klik di sini

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Wednesday, December 23, 2015

Fanatik Cantik


Hai Si Fanatik Cantik! :)

kolagen ni bukan sekadar untuk kulit cantik sahaja tetapi untuk kesihatan badan yang menyeluruh. Memang berbaloi memilikinya.

Yang membuat shaklee punya kolagen berbeza adalah ia diekstrak daripada sisik ikan merah, kolagennya bermolekul sangattttt ringan jadi ia dapat diserap dengan mudah ke badan (itu yg penting ye)

Ia dibuat daripada 7 bahan utama yang super best (ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B). Dan semestinya collagen shaklee ni lengkap dengan research dan clinical test. So no worry.

Inilah rahsia kulit muda, sihat, cantik dan berseri. Suplemen semulajadi berkualiti tinggi.

Tiga serangkai yang tidak boleh dipisahkan bagi sesiapa yang fanatik dengan cantik. :)

Ingin mengetahui promosi terkini Shaklee? Klik di sini

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Tuesday, December 22, 2015

4 Testimoni Best Pengguna Shaklee Collagen Powder

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera! :)

Wani nak kongsikan dengan anda semua antara testimoni-testimoni mereka yang sudah mengamalkan Shaklee Collagen Powder.


1. Amik masa 5 hari, black head, white head hilang terus. Jerawat pun kurang.

2. Eyebags berkurang.

3. Kulit bertambah moist, sembab mata berkurang, kulit nampak berseri

Penyusuan baby tidak terganggu ambil collagen. Malah si kecik suka menyusu.

4. Kulit makin lembut, kesan jerawat makin pudar, tiada sakit badan, bertenaga bila bangun pagi, membuang ok, gastrik sudah tiada, pecah kat kaki dah hilang. 3 hari penggunaan. 


Ingin mengetahui promosi terkini Shaklee? Klik di sini

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Lapisan Kulit Perlu Dijaga

|| Fakta Kolagen ||

Korang tau tak kulit kita terdiri daripada Epidermis (lapisan paling luar), Dermis, dan Lemak.




Epidermis sebenarnya ialah lapisan sel kulit mati. Tetapi yang itulah yang kita selalu sapu macam-macam kan? Ia sebenarnya tidak membantu untuk improve kesihatan kulit kita. Ia cuma bagus untuk maintain kulit yang sihat sahaja!

Sebaliknya, yang lebih penting untuk kita jaga ialah lapisan Dermis. Kerana di situ terdapat Fibroblast yang menghasilkan kolagen.

Jika kita ingin jadi cantik, perlulah bermula dari dalaman. Insyaallah.

Ingin mengetahui promosi terkini Shaklee? Klik di sini

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Monday, December 21, 2015

Masker Kolagen

Korang tau tak?

Collagen Powder Shaklee boleh buat masker. Nutritionist Shaklee advise kalo nak sapu kat muka, kena baring. Sebab kulit muka akan terus 'menegang' ke bawah plak kulit tu kalo kita berdiri. Hehe.

Ataupun kalau perlu untuk duduk atau berdiri. Just sapu ke arah atas yer. Kesannya boleh rasa selepas 5-10 minit. Korang akan rasa kulit itu anjal dan menegang.


Ingin mengetahui promosi terkini Shaklee? Klik di sini

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Sunday, December 20, 2015

Collagen Powder Dihasilkan Di Jepun



Korang tau tak?
Kolagen ini dihasilkan di Jepun dimana negara ini adalah salah satu negara yang mempunyai industri perikanan yang terhebat di dunia. Mereka juga mempunyai pasar ikan terbesar didunia.

Collagen Shaklee dihasilkan dari sisik ikan merah yang berkualiti tinggi.

Ingin mengetahui promosi terkini Shaklee? Klik di sini

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Saturday, December 19, 2015

Wanita Bersalin Kehilangan Banyak Kolagen



Korang Tahu Tak?

Menurut kajian klinikal, wanita bersalin kehilangan banyak kolagen dalam badan. Lebih ramai anak, lebih banyak kolagen hilang!

Jika nak nampak muda balik, kena lah makan kolagen untuk topup kolagen yang hilang.

* Ilmu dari Kelas Kecantikan by Nutritionist Celine


Ingin mengetahui promosi terkini Shaklee? Klik di sini

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Friday, December 18, 2015

4000mg Kolagen Sehari

Korang Tau Tak?

Perkataan kolagen berasal dari bahasa Yunani yang bermaksud bersifat lekat atau "glue". Kolagen ini juga adalah sejenis protein yang sangat penting dalam tubuh badan kita dimana badan kita kehilangan sekurang-kurangnya 4000mg kolagen sehari.

Sebab itu Collagen Shaklee membekalkan 4000mg dalam 1 sachet untuk sehari. Menarik bukan?

Ingin mengetahui promosi terkini Shaklee? Klik di sini

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Thursday, December 17, 2015

Kolagen mula menurun pada umur 20 tahun

Fakta Kolagen



Korang Tau Tak?

Ramai diantara kita ingat kolagen hanya untuk golongan 40 tahun ke atas. Menurut kajian klinikal berdasarkan gaya hidup zaman sekarang, kandungan kolagen dalam tubuh akan menurun pada umur 20 tahun compare dengan mak-mak kita yang hidup pada era 70an.

Ini disebabkan oleh faktor pemakanan, pencemaran dan gaya hidup zaman sekarang yang tidak sihat. Jadi, kita digalakkan mengambil makanan yang ada sumber kolagen seawal umur 20 tahun.

*Info dari seminar kecantikan by nutritionist Celine

Ingin mengetahui promosi terkini Shaklee? Klik di sini

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Wednesday, December 16, 2015

Cabaran 14 hari Cantik Bersama Collagen dan ESP

Saya buat cabaran ni adalah untuk diri saya sendiri. Kalau sebut cabaran nak cantik-cantik ni, semua perempuan teruja. Betol tak? Hihi. Cabaran masker kolagen dan minum 1 gelas ESP setiap pagi selama 14 hari bermula hari ini. Siapa yang nak bersama saya sahut cabaran ni? :)

Saya buat cabaran bermasker kerana  secara umumnya, penggunaan masker yg konsisten mampu menambah kelembaban kulit, membantu mencegah jerawat atau menghilangkan minyak pada wajah. Tapi kena disiplin lah dan dalam  banyak-banyak masker. Masker kolagen lah memberikan kesan yang sangattt best... tak tau nak cerita macam mana...

Ok, kesannya nanti kita tengok pada 30hb Dec 2015. Stay tune!


Ingin mengetahui promosi terkini Shaklee? Klik di sini

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Tuesday, December 15, 2015

Collagen Powder Shaklee Membantu Melembabkan Kulit


Antara fungsi utama kolagen adalah memperbaiki TEKSTUR KULIT wajah, memastikan kulit LEMBUT, LEMBAP, CERAH , ANJAL, MUDA SENTIASA.

Kenapa pilih Kolagen Shaklee?

Ada banyak sebab tapi antaranya KERANA Collagen Powder Shaklee dilengkapi dgn ASID HIDRAULIK untuk mengekalkan KELEMBAPAN KULIT. 1 gram asid ini boleh menahan sebanyak 6 Liter air.

PATUTLAH semua customer kata, kulit moistttt semacam bila makan Collagen Shaklee ni.

Rugi tak cuba tau!





Ingin mengetahui promosi terkini Shaklee? Klik di sini

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Monday, December 14, 2015

Self Confident Melayang Bila Gemuk



"Consume shaklee awal-awal bukan nak kurus tapi tujuan lain. Tak kisah sebenarnya gemuk ke kurus mula-mula tu. Ye lah.. peduli apa orang cakap-cakap kan. Tapi... kat hati tu kadang-kadang terasa. Kat tempat kerja, pakcik-pakcik dok cakap dok tanya..mak orang ka? kawen lama mana dah? Awat besaq sangat? Sedih.

Awat tah tiba-tiba gemuk. Padahal sampai umur 22, kurus orang panggil papan. Bila gemuk makin menjadi-jadi, self confident pun terbang melayang. Jadi, decide untuk kurus sikit. Berat mula sedar diri tu ialah 63kg, tinggi 159cm. Mula la ambil LECITHIN dan HERBLAX. Lepas tu ESP dan ALFALFA.  

Dari May sampai July, berat TURUN tinggal 57kg. Alhamdulillah. Sekurangnya pakcik yang selalu dok tanya tu tegur. Awat makin kuruih? Bos suruh kerja teruk ka? Pulakkk... - Ainie Jasmi

#shakleeeffet
#s2uFamilies
#s2united

Produk yang diambil:
1. Lecithin
2. Herblax
3. ESP
4. Alfalfa

Ingin mengetahui promosi terkini Shaklee? Klik di sini

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Sunday, December 13, 2015

Kurus : Seluar Sebelum Kahwin Dah Boleh Pakai



"Dulu selepas kawen badan naik sampai tukar semua saiz baju dan seluar. Beli saiz besar takot badan naik lg.

Tapi alhamdulillah, semenjak mengamalkan Alfalfa, lecithin dan esp shaklee perubahan ketara. Seluar sebelum kawen dah boleh pakai.

Tapi apa nak buat dengan seluar-seluar yang besar ni? Nasib tak beli banyak kalau tak mesti rugi.

Dah macam-macam cara nak kurus sebelum kawen dulu. Beli corset la, try set slimming produk XXXX la, beli losyen mustajab la, pergi slimming center la tapi semua tak jalan.

Rupanya makan shaklee je, badan sihat, kulit halus, cerah, perut kempis, pipi dah tak montel lg!" - Pn Azliza


#shakleeeffect
#S2ufamilies
#S2united

Produk yang diambil:
1. Alfalfa
2. Lecithin
3. ESP

Ingin mengetahui promosi terkini Shaklee? Klik di sini

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...