"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Friday, June 19, 2015

Bercuti ke Ho Chi Minh

Assalamualaikum dan selamat malam. :)

Alhamdulillah berkesempatan melawat bandar Ho Chi Minh bersama family dan juga kawan husband. Erol dan Asma.

Kami ke sana ambil pakej ground dengan En Khalid. Sangat berpatutan. Makanan di sana mahal berbanding di Malaysia. Jadi, dengan ambil pakej ni kami rasa berpatutan dengan makanan yang dihidangkan selama 4 hari 3 malam kami di sana.

Kami berkesempatan untuk ke Sungai Mekong, jalan-jalan sekitar bandar Ho Chi Minh, shopping di Ben Than market, makan2 di restoran halal sekitar bandar Saigon.

Banyak yang nak diceritakan sebenarnya. Biarlah gambar di bawah berbicara. Hehe.

Gambar di Sg Mekong, Hard Rock Cafe, makan di masjid on the way balik dari Sg Mekong.

Next time boleh gi lagi untuk shopping! Best shopping di sana sebab harga murah murah. :)

Tak lupa juga bawa supplemen kegemaran untuk elak lenguh-lenguh kaki. Sebab banyak aktiviti menggunakan kaki untuk berjalan. Hihi.

Ostematrix dan Vivix. Sesuai dibawa ketika travel.

Alhamdulillah, sangat berpuas hati dengan pakej yang diambil sepanjang di sana. Kami pergi ke sana pada 4 Mei 2015 hingga 7 Mei 2015. 4 hari 3 malam.

Sekian dulu coretan saya. Esok jangan lupa bangun sahur! :D

Nak vitamin Shaklee? Boleh contact saya di 019 658 1210. Pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Adioss!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...