"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Friday, July 31, 2015

Otak Kanan - Teknik Jepun Shichida Methods

Beberapa minggu lepas boss aku ada cakap kat aku yg dia antaq anak die 2
thn pergi Sichida kelas...yakni kelas yg di uruskan oleh jepun melatih
anak-anak befikir menggunakan otak sebelah kanan. Otak sebelah kanan ni lebih
efektif sebenarmya dari otak sebelah kiri tetapi kena practise sikitlah
penggunaannya. Kelas ni mahal,kalau kelas tadika juanna yg aku nak masukkan tahun depan tu cost nye lebih tinggi dari cost kite satu semester kat ITM, tapi boss aku ni atas kesedaran bahawa ramai sgt cine yang pergi kelas tu utk ajar anak2 depa dan melayu cuma setengah kerat aje...dia pun bersetuju ngan niat ikhlasnye untuk ajar aku dan staff melayu yg lain.

Aku pun nak korang practisekan bende ni kat anak korang, sebab baru
seminggu aku buat kat anak aku...dah nampak keberkesanannya.


1. Sewaktu anak nak tidur atau tidur-tidur ayam, cakap kat die sepenuh
hati dan sejujurnya yang kita sayang kat dia, dia budak baik, dia anak
soleh, dia budak kuat, tak sakit, dia budak pandai dsb. Sbb during tidur-tidur ayam ni otak kanan sedang bekerja, otak kiri dah tidur dah, tapi kena buat seikhlas
hati...kalau tengah marah ..tak jadi. kalau anak korang tu dah tidur,
ramas-ramas jari atau tangan dia, macam picitlah supaya dia kembali berada
dalam tidur2 ayam punya situation. Aku buat kat anak aku sebab die bangun
pagi lambat pas tu siap melalak-lalak lagi, aku cakap hari-hari kat dia,
dia budak baik, dia suka pergi sekolah, dia budak sihat, dia nak bangun
awal....sekarang 6.30 dah bukak mata termasuk sabtu n Ahad.

2. Start guna cards untuk ajar anak. Aku ajar ABC-Z guna card seminggu
je,sekarang dah kenal semua huruf dah siap boleh eja perkataan
pendek-pendek..buat card banyak-banyak dan tunjuk kat dia orang
cepat-cepat..macam..a..b..c..d..e, insya Allah cepat die dapat sebab bila
kita tunjuk kad laju-laju atau cepat-cepat otak kanan die bekerja keras untuk tangkap apa benda yang kite tunjuk tu...kita boleh buat card 1,2,3, gambar-gambar...potonglah gambar kat mana-mana dsb.

3. Gerak kerja tangan adalah hasil dari otak kanan, so ajar anak korang
main tanah liat, main water colour, melukis, gunting kertas, origami dsb.
memang le kite yang kene mengemas tapi takpe....satu lagi cuba korang lukis gambar, contohnye rama2, tapi sebelah sahaja dan suruh die orang sambung lukis
ikut apa yg korang lukis tu kat sebelah lagi...ini pun dapat mengaktifkan penggunaan otak kanan....Korang tau kenapa cine, ngan jepun pandai-pandai....sebab depa makan guna chopstik...chopstik tu mengaktifkan kerja tangan and as well gerakkan otak kanan.

4. Jgn marah-marah atau tengking anak........sebab depa boleh simpan
semuanya dalam otak kiri....kalau termarah depa, pi balik kat cara no 1
tadi, and mintak maaf kat die.....

5. Satu lagi develop they all punya imagination by start bercerita kat die
orang dan suruh depa sambung cerite tu, walaupun cerita tu memang lah
merapu takpa.....kita pun bukan tak biasa merapu....

6. Main teka-teki ngan they all, taruk satu barang dalam kotak tissue and
suruh depa teka apa benda tu. First few times boleh bagi option
macam....bagi tau colour, bunyi, lama-lama depa boleh develop six sence by concentrating depa boleh teka apa benda dlm kotak tissue tu........ni semua utk aktifkan otak sebelah kanan. Tapi ingat.....semua game yg hangpa nak buat ngan dia tu cuma boleh buat setengah jam sehari....tak payah lama-lama.

Sebelum buat exercise ni, kena tarik nafas dalam-dalam and relaks...tak
boleh buat time tengah nak masak ka, basuh kain ka tengok tv ka, tak
jadi....Buat kena ikhlas, and merendah diri sikitlah bila dah terror ini semua satu cara yng Tuhan lagi Maha Mengetahui kalau Dia izin anak kite nak pandai
Alhamdulillah tapi kita kena berusaha, dan bersyukur kalau dah berhasil sebab bila2 Dia boleh tarik balik..betui dak......Aku pun tengah try lagi ni...

Lagi satu untuk berkongsi sesama pembaca....

Kaunselor UTM pun ada cakap benda yang sama dan dia
ada ckp ttg perkataan jangan kat anak-anak. kalau kita banyak sangat guna
perkataan jangan kat anak-anak.....itu lah yang anak akan buat.....so lepas nie kena ganti perkataan jangan tu kepada perkataan lain plak...contohnya....Tolong
senyap Abang,,,berbanding Jangan bising bang..

Dlm Islam sendiripun menggalakkan kita ibubapa bercakap2/berdoa dgn anak2
ketika mrk dlm proses nak tidur sbb pada ketika itulah di antara waktu2 doa dimakbulkan.

Sumber : FB
--------------------------------

Jom kita praktikkannya. Bukan untuk sesiapa, untuk anak kita jugakan. :)

Nak order supplemen Shaklee? Jom sms / whatsapp saya di 019 658 1210

Thursday, July 30, 2015

Stress membahayakan otak

Stress ni bahaya tau! boleh membuatkan si muda kelihatan tua dalam masa yang singkat.

Mesti ramai yang tak nak kan?? Haa..lagi satu stress ni boleh membahayakan OTAK! Kesiankanlah pada otak anda.

Jom telan B Complex lebih-lebih skit untuk elak stress. Hihi. Jangan marah naaa.. :D


Order & Info
Sms / Whatsapp : 019 658 1210 (Wani)

Masalah jantung dan musim hari raya

Assalamualaikum. Selamat pagi! :)

Musim perayaan ni mesti macam macam makanan yang masuk dalam perut kita kan. Maklumlah, puasa sebulan dan semua nak try.

Elok2 dah turun beberapa kg masa bulan puasa hari tu. Tiba hari raya jadi mcm mana agaknya yea?? Abis lari alignment. Hihi.

Ok, untuk menyekat kolesterol dari meresap ke badan. Anda boleh amalkan pengambilan phytocol sebelum makan. Sekat awal2.

Masalah kolestrol tinggi dalam badan ni amat membahayakan terutama kepada jantung kita. Jantung berfungsi untuk mengepam darah melalui salur darah ke seluruh tubuh. Apabila penyumbatan saluran darah berlaku akibat plak lemak dan kolestrol pada dinding salur darah menyebabkan darah tidak sampai ke jantung dan mungkin menyebabkan serangan jantung berlaku.

Cegah sebelum parah. Sayangi jantung anda.

Konsultasi percuma,
Wani | 019 658 1210
Shaklee Independent Distributor.

Wednesday, July 29, 2015

Sel badan diserang setiap hari

Stress, gaya makanan yang kurang sihat, persekitaran penuh toksin merupakan penyebab sel kita diserang, dibambu setiap hati. Kesiankan?

So, rajin-rajin la ambil vitamin untuk sel-sel anda. Sel sihat, kita pun dapat tempiasnya juga. Ye dok? :)

Tuesday, July 28, 2015

Shaklee di Pulau Gadong, Malim, Cheng, Klebang, Melaka.

Assalamualaikum. Selamat pagi. Selamat hari raya! :)

Boleh lagikan nak ucap selamat hari raya memandangkan  kita masih berada di bulan Syawal yang mulia ni. Ok, berita baik kepada mereka-mereka yang tinggal di kawasan Pulau Gadong, Malim, Cheng dan kawasan sekitarnya. Anda yang berkeinginan untuk mendapatkan produk Shaklee, boleh lah dapatkan daripada saya. InsyaAllah ready stock!

Jika ada di antara anda yang ingin berjinal-jinak dalam perniagaan Shaklee kerana sudah jatuh cinta dengan produk Shaklee, anda dialu-alukan untuk membuat side income bersama Shaklee. InsyaAllah saya akan guide anda bagaimana cara untuk menjalankan bisnes ini.


Sms / whatsapp : 019 658 1210

Monday, July 27, 2015

Radang selaput Otak

Radang Selaput Otak dipercepatkan penyembuhannya dengan ikhtiar minum Shaklee VIVIX

Ashanty, artis Indonesia yang menderita penyakit tersebut menggemari Vivix; antara usahanya untuk pulih

Itulah salah satu fungsi Vivix sebagai super antioksidan yang bertindak membaiki DNA sel dan lindungi sel dari Ancaman Radikal Bebas

Ingin dapatkan Vivix?
Sms / whatsapp : 019 658 1210

Kulit muda vs kulit berumur


Nk tgk beza x antara Kulit Muda dan Berumur?? Rujuk gambar diatas.

Keratan rentas menunjukkan Kulit orang Muda sgt sihat; cukup Kolagen, peredaran darah cantik, dan kulit tegang!

Berbanding dgn kulit orang yang sudah berumur, kurang kolagen, peredaran darah yang lemah dan menyebabkan kedutan dan kusam!

Sebab tu kne CEGAH sebelum PARAH!

Ada 3 step sy boleh sarankan untuk kt bina balik struktur kulit kt

ESP - Sumber Protein Bina semula sel rosak dan seterusnya untuk kulit lebih sihat dan gebu mulus

Collagen - Kukuhkan struktur Kolagen untuk kulit lebih tegang

Vivix - Bg protection SHIELD untuk kulit dan sel badan dr radikal3x bebas yang sentiasa ada di persekitaran 

Kombinasi terbaik bg mereka yang pentingkan Kecantikan dan Kesegaran Kulit secara semulajadi.

Sentiasa Selamat!Sentiasa Mesra Alam!Sentiasa Berkesan!


Hanya Shaklee
Sms / whatsapp : 019 658 1210 untuk konsultansi dan tempahan

Sunday, July 26, 2015

Ramuan dalam Kolagen Shaklee

Setiap pagi sebelum pergi kerja, saya akan buatkan en suami segelas air collagen campur dengan cinch chocolate.

Untuk menjaga kesihatan sendi, ligamen, melegakan kesihatan sendi. Collagen adalah pilihan yang terbaik untuk suami saya. :)

Selain untuk mengurangkan berat badan dengan pengambilan cinch, collagen juga tidak dilupakan untuk penjagaan sendi sendi.



Apa kelebihan setiap satu ni?

Kolagen ikan: Memberikan kesan elastin, mengekalkan kulit lebih anjal


Ekstrak kulit kerangan: mengandungi glukosamina sbg pelincir sendi, menghidrat mata, & melegakan ketidakselesaan mata

Lactobacillus acidophilus: Meningkatkan penyerapan kolagen

Ekstrak biji Camellia Japonica: Mengandungi acid oleik dan isoflavon. Membekalkan nutrisi dan penghidratan

Ekstrak Pfaffia: Merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon, dan meningkatkan tenaga batin. Meningkatkan prestasi dan tenaga,

Vitamin C: Menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas.

Vitamin B2,B6: membekalkan tenaga penting dalam proses pengeluaran kolagen didalam sel tubuh.

Collagen bukan sahaja untuk nak kelihatan cantik dan muda tau! Banyak lagi fungsi collagen yang perlu anda tahu.

Untuk info dan order, 
Wani | 019 658 1210



Saturday, July 25, 2015

Salam Lebaran 2015

Belum terlambat rasanya kami ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri. Maaf Zahir dan batin kepada sesiapa sahaja yang membaca ucapan ini. :)

Jemputlah datang ke rumah. Sebelum tu call dulu yer, manalah tahu kami tiada di rumah. Kalau call dulu, boleh buat persiapan makan-makan sikit..lau tak, makan biskut raya jelah jawabnya. hihi. :p

Tahun ni beraya di Pasir Mas, Kelantan.
=)

Tuesday, July 14, 2015

Resepi biskut florenta

Nak dekat raya ni boleh la try test buat biskut yang senang dan mudah yang amat ni. hehe. Senang je bahan-bahannya. boleh pi cari kat kedai kek yer. :)

Bahan-Bahan:
  • 200 gm tepung Florenta
  • 200 gm badam keping
  • 100 gm kuaci hitam
  • 20 gm bijan hitam
Cara-caranya:
  1. Badam dan kuaci di bakar sebentar dalam oven pada suhu 160 C selama 5 minit
  2. Satukan semua bahan dalam bekas
  3. Gaul rata, hingga semuanya bersalut sempurna
  4. Sediakan loyang 14x14 inc, alas loyang dengan kertas kek sahaja
  5. Panaskan oven pada suhu 160C
  6. Tuangkan adunan tadi dalam loyang dan ratakan nipis
  7. Bakar dalam oven selama 10 minit
  8. Sejurus keluar dari oven terus potong kepada kepingan
  9. Simpan dalam bekas kedap udara.

http://1.bp.blogspot.com/-ScZT1nsHX-M/UZITnq3oxdI/AAAAAAAAXKk/wzdHsShxMgc/s1600/IMG_0125.jpg 

Selamat mencuba!

Monday, July 13, 2015

Tonik Ajaib Vivix : Kesistimewaan Vivix

Sempena Promosi Vivix pada July ni, banyak saya nak bercerita tentang vivix. :)

Kenapa Vivix ni dikatakan tonik TERBAIK dalam merawat pelbagai penyakit?

Ramai orang yang telah menggunakan Vivix mengatakan ianya tonik ajaib.

Ajaibnya Vivix bila diletakkan dapat peti sejuk, ianya tidak membeku tau! terdetik dalam hati, iye ke? Tapi selepas buat eksperimen sendiri, ianya memang BENAR!

Ini menunjukkan takat beku vivix lebih rendah dari ais. Orang Sains mesti tau punyer.

Tapi hasil simpanan dalam freezer ni membuatkan rasa Vivix lagi sedap.





MENGAPA VIVIX TIDAK MEMBEKU?

Pernah dengar tak, kalau nak uji ketulenan sesuatu pati, letak dalam freezer. Tengok beku atau tidak. Contoh madu, nak tahu asli atau tidak, cuba la letak dalam peti sejuk atas tu. Kalau beku sah ada campuran gula ke, air ke.

Tapi kalau tak beku? masih cair walau berapa lama sekalipun dalam freezer.. itu lah bukti pati itu tulen. Takda langsung bahan kimia. Benar-benar jus. ekstrak tanpa campuran air dan sebagainya.
That's VIVIX. Ye itulah dia VIVIX.  Bayang kan selama lebih 24 jam masih cair, masih boleh mengalir. Inilah menunjukkan Vivix:

✓ 100% ekstrak anggur muscadine (Size anggur ni besar biji bola golf. 1 biji lebih kurang Rm100)

✓ 100% ekstrak purple carrot

✓ 100% ekstrak europian elderberry

✓ 100% ekstrak polyganum cuspidatum

Jadi tolong jangan tanya kenapa makan VIVIX hari-hari kulit muka boleh cantik, kusam jadi glowing, jerawat dan segala parut boleh pudar.

Tolong jangan hairan kenapa ramai mantain kurus dengan VIVIX.

Tolong jangan pelik kenapa  doktor kata awet muda, dan beritahu yang darah cantik je sejak amalkan vivix.


Eksklusif tak Vivix? Best tak Vivix? (angkat kening laju-laju) :)

Anda berminat nak dapatkan Vivix dengan harga SUPER DUPER berbaloi hanya pada bulan July 2015 ni? Sms / Whatsapp : 019 658 1210 (Wani)

Sunday, July 12, 2015

Testimonial Collagen : Collagen dan Ligamen

Testimonial Collagen Shaklee dari Master Firdaus

"Ingat tak saya pernah share testimonial saya mengenai ligamen saya yang putus, saya tak pergi operate ACL tapi saya ikhtiar dengan Collagen smpi sekarang. Alhamdulillah boleh aktif kembali.

Dari testimonial ini, saya bantu salah seorang customer saya ikhtiar masalah yang sama. Ligamen putus

Alhamdulillah, kesan positif dirasai dengan sekotak Kolagen

Kolagen ini diperlukan dalam membina tisu-tisu penghubung seperti Ligamen, Tendon etc

Maka kita perlu makan sumber Kolagen ini demi membantu pembinaan tisu tersebut

Maka yang sangat popular adalah Shaklee Collagen Powder! Bukan sahaja bantu bina tisu, tapi beri kesan positif pada kulit kita juga. Daripada suntik, baik makankan? strukturnya halus untuk penyerapan maksimum"



Anda ada masalah sama?

Sms / Whatsapp : 019 658 1210 (Wani)

Saturday, July 11, 2015

Vivix Shaklee

Penemuan Revolusioner oleh Shaklee

  • Vivix® Botanical Beverage Mix melambangkan penemuan revolusioner dalam bidang khasiat pemakanan polifenol.
  • Vivix® mengandungi ramuan botani Shaklee yang tersendiri iaitu Polygonum Cuspidatum, anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol ialah kumpulan fitokimia berasaskan tumbuh-tumbuhan dengan kebaikan antioksidan dan berkesan melambatkan penuaaan sel.
Kod Produk:10320 (150ml)

Friday, July 10, 2015

Atasi stress dan Obesiti dengan Bcomplex

Anda stress? anda mengalami masalah kegemukan?

stress ni punca kepada banyak penyakit-penyakit kronik.Stress menggangu sistem pencernaan kita yang mana boleh menyebabkan sakit perut, sembelit, cirit. Selain itu, menjejaskan sistem imuniti badan (mudah demam), meningkatkan kadar denyutan jantung, tekanan darah tinggi, sukar tidur, penambahan berat badan.

Berat badan naik bukan je sebab anda banyak makan, tapi kalau anda stress pun boleh menyumbang ke arah overweight/obesiti.



Jadi, untuk mengawal stress, anda perlukan vitamin B Complex. Disini saya nak berkongsi bagaimana B Complex membantu. Mari lihat ahli keluarga Vitamin B Complex - Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B3 (niacin), Vitamin B5, Vitamin B6, Vitamin B9 (asid folic), Vitamin B12. Kesemua jenis vitamin B ni diperlukan oleh badan anda.

  • Vitamin B1 ~ menggalakkan pertumbuhan dan merangsang fungsi otak, membantu kesihatan sistem saraf, mencegah kelesuan, meningkatkan stamina, membantu sistem pencernaan dan metabolisma
  • Vitamin B2 ~ Memproses asid amino dan lemak.Juga membantu mengaktifkan vitamin B-6 dan asid folic.
  • Vitamin B3 ~ Membantu mengurangkan kolestrol didalam darah dan pengaliran kolestrol dalam darah;membantu dalam kesihatan kulit yang baik,membantu sistem pencernaan. Kajian klinikal membuktikan kadar B3 yang rendah dapat menyebabkan depresi dan seterusnya meninggikan kadar utk menjadikan seseorang psyco/sakit mental
  • Vitamin B5 ~ Membantu mengurangkan stress fizikal/mental; membantu mengurangkan penuaan pramatang
  • Vitamin B6 ~ Vitamin utama dalam proses asid amino. Mengawal serotonin didalam otak kerana ketidak seimbangan serotonin akan menyebabkan depressi
  • Vitamin B9 ~ Bersama2 dengan vitamin B12, vitamin B9 membantu fungsi neurotransmitter seperti aktiviti mengurangkan depresi didalam badan
  • Vitamin B12 ~ Mengawal kesihatan sistem saraf dan membantu pembinaan sel darah. Kekurangan B12 akan menyebabkan depressi,tidak tenteram

B Complex pilihan saya
 
BComplex dari jenama Shaklee. Kenapa?
Ia mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif ~ Asid folik tambahan dan vitamin B penting tidak mudah diserap. Oleh itu, Shaklee berjaya menghasilkan kandungan asid folik yang unik serta boleh membuatkan zat makanan lebih mudah diserap dan teknologi berpaten ini eksklusif untuk Shaklee. Mudah di telan. Mengandungi kesemua 8 Vitamin B yang penting termasuk 100% Nilai Harian biotin

Kesan daripada stress / depresi amatlah buruk. Jika dibiarkan, boleh menjurus ke penyakit fizikal.overweight, obesiti, jantung, sakit perut, cirit dan banyak lagi dan yang lebih parah ia juga boleh menyebabkan penyakit mental yg kronik. Akhir kata, sayangilah diri anda kerana saya yakin ramai diluar sana yang sayangkan anda :)

Info & Order
Sms / Whatsapp : 019 658 1210 (Wani)

Thursday, July 9, 2015

B Complex dan stress

"Argh , pening ar!!!!! Asyik aku je salah!!
Malaslah aku nak keje lagi!!!!!!"

Ni salah satu dialog STRESS

"Alhamdulillah, xpelah aku buat salah kalini.
Aku boleh belajar nak improve lagi, Alhamdulillah!

Ni pula salah satu dialog Anti-Stress

Ya kita boleh pilih untuk tidak stress jika kita cool n steady tenang dalam melakukan kerja seharian!

B1 (Thiamine) salah satu elemen vitamin dalam B Complex yang berfungsi melindungi imun sistem dan dikenali sebagai supplement Anti Stress!!!

B Complex adalah jawapan pada stress anda

Jom kembali tenang dengan B Complex





019 658 1210 (Wani)
Tenang sentiasa dengan B Complex

Wednesday, July 8, 2015

Tip Berjaya dan Hidup Mewah Dengan Blogging

Formula 3K
Formula ini yang beliau gunakan berkali-kali untuk memperoleh kejayaan dalam setiap blog yang dikendalikan. Maksud 3K ini adalah:
  • Kerja keras – Buat duit lumayan dengan blog mengambil masa yang lama. Ramai yang mengaku kalah sebelum bekerja keras.
  • Konsisten – Sentiasa bertindak setiap hari untuk meningkatkan jumlah pelawat, penerbitan artikel dan aktiviti-aktiviti yang membawa kepada kejayaan blog.
  • Keluar daripada zon selesa – Kebanyakan blogger bermula daripada rumah. Ia adalah zon selesa yang membuatkan kita liat untuk melakukan formula pertama iaitu kerja keras. Cari jalan penyelesaian untuk keluar daripada zon selesa setiap hari.

Tuesday, July 7, 2015

Testimonial vivix : Vivix untuk yang tersayang

Alhamdulillah, berkat konsisten pengambilan Vivix

Ayah kembali ceria

Siapa xrisau akan kesihatan orang tuanya yang kini sedang memulihkan diri kesan dr berhenti rokok 3tahun lepas

Alhamdulillah, ikhtiar dengan Vivix; bertindak menarik keluar segala
radikal bebas dari dalam badan

Alhamdulillah; ayah sy kembali ceria dan segar

Ini kisah ayah saya sendiri
Ayah saya yang disayangi Che Mohd Zulkifli
serta ibuku yang disayangi Sharifah Maimunah

InshaAllah; anakanda berikan suppplement terbaik buat kalian semestinya Shaklee



Kisah benar
Firdhaus Zulkifli

-----------------------

Tiada ruginya jika kita melabur untuk kesihatan ibu dan ayah. Bila kita melihat mereka sihat dan dapat melakukan ibadah dengan sempurna, hati anak mana yang tak tenang dan gembira kan?

berikan yang terbaik untuk ibu dan ayah.

Sms / Whatsapp : 019 658 1210

Monday, July 6, 2015

Vivix dan masalah kesihatan

Sehingga ke hari ini, sudah lebih kurang 5 tahun vivix di pasaran Malaysia dan terbukti vivix membantu menyelesaikan pelbagai masalah kesihatan yang serius.

Antara masalah kesihatan yang popular adalah seperti berikut:

• Diabetes
• Kolestrol tinggi
• Penyakit Kardiovaskular (Jantung)
• Tekanan Darah Tinggi
• Alzheimer atau nyanyuk
• Arthritis, Osteoporosis, Masalah sendi dan tulang
• Gout
• Letih
• Metabolisme badan RENDAH (antara sebab sukar turun berat badan)
• Masalah kulit dan bintik penuaan (kedut)
• Kanser dan tumor
• Katarak dan masalah mata
• Masalah saraf
• Lemah imun tahan daya badan - lambat sembuh


Anda memerlukan vivix?

Sms / Whatsapp : 019 658 1210

Sunday, July 5, 2015

Testimonial Vivix : Rahsia Kelihatan awet muda

Rahsia 18tahun!!

Farah sebenarnye 30an dah tapi masa cek Karada Scan, bacaan Body Age menunjukkan umur badannya 18tahun

Terbako ke tak Terbako?

Apa rahsia dia ye??

Jaga makan dan gaya hidup sihat bersama
Shaklee!!

Tu je rutinnye. Rutin Master Farah Wahida dalam mencapai usia badannya 18tahun iaitu hampir 13 tahun lebih muda dr usia sebenarnya sekarang!!!! Ada lagi tambahan pada rutin diatas iaitu Collagen pada awal pagi. Memang special kan.

Alhamdulillah, berkat konsisten makan Shaklee, Farah dapat menjaga kesihatan dengan baik dan terus berkongsi dengan orang lain akan manfaat yang sama dengan Shaklee

Shaklee adalah vitamin dan makanan tambahan, walaupun berbisnes Shaklee, aktiviti bersukan dan keluar peluh juga digalakkan bagi menjaga gaya hidup sihat.
Alhamdulillah

Nak tahu rutin pemakanan Shaklee Farah dalam menjaga Kesihatan Menyeluruh ??

(Makan Nasi Makan Juga, Shaklee ni sebagai supplement / makanan tambahan untuk top up keperluan vitamin dan mineral dalam badan )



PAGI
----
Lecithin
Bcomplex
Vitamin C
Vitalea

TGHARI
----
OmegaGuard
Alfalfa
Performance Drink
Cinch Tea

MALAM
----
Vitamin E
OsteoMatrix

HARI-HARI
----
Vivix

SEMINGGU SEKALI
----
HerbLax

Bulan puasa macam mana?
----
Boleh adjust juga cr makannya

Nak tahu??

Kne WA 019 658 1210 ya

Saturday, July 4, 2015

Nafsu Makan

Macam mana nak elak nafsu makan yang membuak-buak ni?

Bulan-bulan puasa ni macam-macam duk terbayang nak makan itu, nak makan ini. Hihi. Dekat bazar Ramadhan tu macam-macam kuih muih ada dijualkan. semua terliur nak.

Kalo badan dah kurus kering tu tak per la mengidam itu ini sebab boleh naikkan berat badan. Masalahnya, bagaimana dengan mereka yang ada konflik berat badan?

Bagi anda yang sedang dalam proses mengawal berat badan. Pastikan protein terkandung dalam setiap makanan anda. Protein sangat perlu dalam membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga NAFSU MAKAN dan menjaga otot bebas lemak.

Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%. Contoh makanan yang kaya protein adalah kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu (susu,keju,yogurt), kekacang, avokado, ayam, tauhu.

Cadangan yang ingin saya berikan bagi mereka yang ingin mengurangkan nafsu makan, sekaligus untuk nak kuruskan badan adalah Cinch Shake Shaklee. Di datangkan dengan 3 pilihan perisa iaitu Choclate, Coffee Late dan Vanilla. Anda pasti sukakannya. Kenapa? Kerana ianya adalah serbuk protin yang diperkaya dengan Leucine iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan.

Waktu yang sesuai untuk anda makan atau minum protein adalah:
- Waktu makan pertama anda. (Awal pagi)
- Waktu malam sebelum tidur
- Sebelum anda bersenam
- Sebaik sahaja selepas bersenam

Dari kiri : Cinch Chocholate, ESP (Energizing Soy Protein), Meal Shakes

Cinch Shakes : Sesuai bagi mereka yang ingin kuruskan badan atau kurangkan berat badan.
ESP : Sesuai bagi mereka yang ingin kuruskan badan tetapi menyusukan bayi.
Meal Shakes : Sesuai bagi anak-anak atau orang dewasa yang kurang selera makan.

Info & Order
Sms / Whatsapp : 019 658 1210 (Wani)

Vitamin E Terbaik


Apa yang membuatkan vitamin E Shaklee ni terbaik berbanding vitamin lain? Dan kenapa saya memilihnya?

  • Kerana ia asli semulajadi (alpha tocopherol)
  • Kerana ia lengkap dengan unsur selenium (membantu penyerapan lebih optimum)
  • Kerana ia mengandungi ekstrak grape seed (Kuasa antioksidan polifenol adalah 20 kali lebih baik dari vit E dan 50 kali lebih baik daripada vitamin C. Dalam erti kata lain minyak biji anggur ini amat berkesan mengatasi masalah ( Kanser, memelihara kecantikan, terbukti menguatkan sistem imun badan, menurunkan paras kolestrol, menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul dan melambatkan penuaan (awet muda))

1 capsule vitamin E Shaklee mengandungi 400IU vitamin E (as-d-alpha tocopherol), 65 mcg SELENIUM dan 39.4mg grape seed extract.

Mana nak dapat, bonus 3 in 1 dalam satu kapsul Vitamin E Shaklee. Takyah susah-susah nak gi beli vitamin E satu, selenium satu, ekstrak grape seed satu





Info & Order
Sms / Whatsapp : 019 658 1210 (Wani)

Thursday, July 2, 2015

Melabur untuk kesihatan Ibu dan Ayah

Assalamualaikum dan selamat pagi!

Apakah pelaburan yang sudah anda lakukan untuk kesihatan ibu dan ayah anda? (Jika masih mempunyai ibu dan ayah di dunia).

Ayah saya dah meninggal dunia pada 2008. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan di masukkan ke syurga tanpa hisab. Aamiin.

Tapi saya masih mempunyai ibu :). Ibu saya tidak bekerja, suri rumah sepenuh masa. Kami ni macam adik beradik. Ramai orang cakap mak saya muda. Hihi. Ibu saya dah macam kawan saya sebab apa-apa cerita atau masalah kami akan kongsi bersama. :)

Ok, dari segi kesihatan pula, alhamdulillah ibu saya mempunyai kesihatan yang baik. Pelaburan yang saya buat untuk kesihatan beliau adalah dengan memberikan Vivix. Selain itu sentiasa berdoa semoga Allah berikan kesihatan yang terbaik untuk beliau. Aamiin.

Melabur untuk kesihatan ibu dan ayah. Berilah sebotol vivix untuk ibu dan ayah. Apa kelebihan vivix?

Vivix mengandungi Antioksidan kuat!

Ia membantu melambatkan proses penuaan dan hasilnya
-> Struktur kulit lebih tegang dan merah
-> Sistem darah lebih baik dr segi tekanan dan kolestrolnya
-> Bacaan Gula lebih baik
-> Badan lebih bertenaga


Itulah antara kesan pengambilan antioksidan ni. Cegah sebelum parah!

Sedia membantu anda.
sms / whatsapp : 019 658 1210 (Wani)

Promosi Shaklee July 2015





Hi! Assalamualaikum semua :)

Haaa..bulan ni Shaklee menawarkan promosi untuk 3 produknya yang the best tau!

Antaranya adalah VIVIX, BCOMPLEX dan VITALEA for kids...hmmmm.

Vivix adalah antara supplement yang disuakai ramai. Dah banyak testimoni-testimoni best selama Vivix Shaklee ni dikeluarkan. Antara testimoni best tu..anda klik sini >>>> disini

Ok, dah tengok ke testimoni2 Vivix? Good!! :)

Jom kita tengok apakah antara fungsi-fungsi ketiga-tiga item ni ya.

Vivix : Agen Antioksidan Luar Biasa

BComplex : Tukar Makanan menjadi Tenaga Sepanjang Hari

Vitalea For Kids : Sumber tambahan Vitamin dan Mineral untuk anak kita

Jom dapatkan promosi SUPER DUPER dari Shaklee ni. Lakukan banyak PENJIMATAN!

Sms / whatsapp : 019 658 1210 (wani)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...