"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Wednesday, September 9, 2015

Cara tambah berat badan

Pernah tak anda mendapat jolokan cicak kubing atau papan semasa di sekolah kerana diejek kurus sangat? hihi

Dah makan berpinggan-pinggan tapi badan masih kerempeng? Macam tengkorak hidup? Hihi. Jangan marah ye. gurau-gurau je. Itu adalah merupakan jolokan yang orang bagi pada saya juga suatu ketika dahulu. :)Jom saya kongsikan anda 4 tip untuk menambah berat badan.

1. Jangan biarkan perut anda tanpa diisi melebihi 4 jam. Makan secara konsisten dalam 3 ke 5 jam.


2. Makan beberapa makanan sekaligus. Contohnya pisang, beberapa keping roti bakar bersama mentega dan segelas susu.


3. Ambil makanan yang padat dengan khasiat. Pilih makanan yang kaya dengan nutrien seperti karbohidrat, protein dan lemak dalam hidangan kecil.


4. Makan tepat sebelum tidur. Makanlah snek yang sihat sebelum tidur untuk memastikan nutrien mencukupi bagi tubuh untuk menjalankan tugas.


Selain itu, anda juga boleh menambah berat badan dengan mengambil set kurus Shaklee.1. Meal Shakes - merupakan sumber protein dengan vitamin dan mineral tambahan. Jumlah seimbang bagi setiap 9 asid amino yang diperlukan oleh tubuh untuk tumbesaran dan perlindungan yang baik.


2. Vitalea - Dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan olleh orang dewasa.


3. B Complex - Menawarkan vitamin B yang lengkap, mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu dan memelihara kesihatan yang baik.


Info & Order
Sms / Whatsapp : 019 658 1210 (Wani)

1 comment:

  1. Gelaran cicak kubing belum pernah sebab badan tak pernah lagi kurus melidi...kikiki

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...