"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Saturday, October 31, 2015

Senang Membuang Air Besar

Pagi ni saya nak kongsi sedikit testimoni atau pengakuan sahabat saya yang baru mencuba produk Shaklee. Beberapa minggu lepas dia ada bertanyakan saya supplement untuk menjaga kesihatan dan kecantikan..

Jadi saya syorkan Energizing soy-protien (ESP), chewable vita-c plus dan b complex(baru2 ni saya ada kongsi kebaikan vitamin B). Alhamdulillah..baru 2 hari makan dah nampak kesan dia.. Memang betul umi saya cakap dulu, yang jenis buang air besar sekali sehari tu,memang ada masalah kesihatan.

Sanggup ke korang perap 'kotoran' tu seharian dalam perut?huuuu....

Rasa asyik nak ke tandas untuk membuang adalah perkara biasa bagi '1st user'. 2 hingga 3 hari akan hilang rasa tu dan akan maintain membuang 1 atau 2 kali sehari.

Korang tak rasa lagi penangan set kurus bajet shaklee, lechitin Dan herblax..hihihi,,
-Lechitin bertindak sebagai pemecah lemak dalam tubuh kita.
-Herblax bertindak membuang lemak atau toksin dari tubuh kita.



Jadi anda tidak perlu risau.. 100% semulajadi.

‪#‎ShakleeEffect‬
‪#‎s2ufamilies‬
‪#‎s2united‬

===================
Produk yang diambil:
1. ESP
2. Chewable Vitamin C
3. B Complex
===================

Info & Order
Sms / Whatsapp : 019 658 1210

Friday, October 30, 2015

Cara Mencerahkan Kulit

Oren mengandungi Vitamin C yang membantu kulit manjadi sihat.

Bagaimana cara nak mencerahkan kulit?

1. Mengelakkan diri dari terdedah pada cahaya matahari, memakan ubat, mengurangkan tekanan dan tidak bergantung kepada penggunaan kosmetik yang mengandungi bahan kimia.

2. Menggunakan produk semulajadi seperti yogurt, kapur, jus oren dan bedak kunyit.

3. Guna madu untuk menghaluskan kulit selain berfungsi sebagai ejen pelembap. Kulit kering menjadikan warna kulit tidak sekata dan kusam.

4. Oren mengandungi vitamin C yang membantu anda memiliki kulit yang sihat. Kunyit untuk antiradang dan tumbuhan lidah buaya (Vera) boleh memudarkan parut.

5. Makanan yang mengandungi enzim antioksida dan asid amino adalah untuk menghalus dan mencerahkan kulit.

Wanita Malaysia Obses Kulit Cerah! Betul ke idok ni?

Jika betul, jom amalkan Sr Vitamin C Shaklee! Nak impak lagi A++++ tambahlah ESP.

 
Sr Vitamin C mengandungi enzim antioksida. Manakala ESP kaya dengan asid amino penting yang diperlukan tubuh.

Info & Order
Sms / Whatsapp : 019 658 1210

Thursday, October 29, 2015

Elak Tengking Anak



Teks : Ibu Rose (Prof Dr. Rozieta Shaari)
Sumber : Laman Sosial


Pertama, bila tegas TIDAK bermaksud menjerit dan mengherdik anak-anak. Malah sayang semua perlu tahu sekarang, inilah SEBAB UTAMA anak jadi degil. Anak jadi degil dan melawan kata bila dia sering diherdik, dimarah dengan suara yang menengking. TEGAS bermaksud, anda memastikan anak itu tahu had dan batasan yang perlu dihormati. Maksudnya, memberitahu, memberi hukuman berpatutan sekiranya melanggar batasan dan yang penting mesti mengikut kematangan anak itu.Dan yang penting anda tidak menjadi lalang, sekejab okay sekejab tak boleh Ini mengelirukan anak akan 'bounderies' yang mahu diwujudkan.

Bila anak di bawah dua tahun tidak mahu mengikut kata, TIDAK SESUAI untuk ditengking atau dimarah atau dipukul diatas atas nama mahu tegas. Sebab kematangan anak belum sampai lagi untuk faham apa yang hendak disampaikan. Oleh itu alternatifnya ialah memberitahu dengan suara lembut tapi tidak berkompromi. Ambil anak itu dari situ dan ajak buat benda yang lain. Sambil memberitahu sekali lagi mengapa tidak boleh melakukan perkara tadi.

Tegas, walau dia mengamuk, merenget hendak juga, anda tetap tidak memberinya. Itu maksud tegas. Bukan marah, tengking dan herdik. Kenapa? Kerana tengking, marah, herdik ini akan melambatkan kematangan anak itu dan dia membesar menjadi UNREASONABLE sebab semasa usia dimana anda menyampaikan REASON dengan baik dan boleh difahami anda tidak melakukannya. Atau anda lakukan dengan tengking dan herdik. Tengking dan herdik tidak sealiran dengan tenaga kasih-sayang ia sealiran dengan tenaga benci. Bila kita berkomunikasi, yang lebih sampai ialah tenaga bukan kata-kata. Inilah punca mengapa anak menjadi anak yang melawan kata-kata emak ayah, tidak hormat emak ayah dan bila remaja menjadi remaja bermasalah!

Bila anda bijaksana dalam membantu anak itu mengangani emosi negatif yang mula membuak pada usia 1 tahun lebih itu, maka amukan akan kurang walaupun tahap 1-3 tahun anak memang mudah mengamuk. Sebab dia belum bijak mengendalikan emosi negatifnya.

Kita tidak boleh membina dunia yang penuh kasih-sayang bila kita menggunakan tenaga yang tidak sealiran dengan kasih-sayang. Herdik dan tengking bukan sealiran dengan tenaga kasih sayang. Namun, bercakap tegas dan memberitahu dengan 'reason' akan melahirkan anak-anak yang reasonable dari segi perlakuan mereka.

Keibubapaan ini bukan sekadar tips dan strategi. Kita perlu kembali kepada tujuan mengibubapakan anak-anak itu. Iaitu mendidik, mentarbiyahkan mereka agar mereka akan menjadi insan mulia yang berubudiyyah kepada Allah dan menambah nilai tinggi ke dalam dunia ini. Untuk itu anak-anak itu memerlukan hati yang bersih, penuh-kasih sayang. Dan bukan hati yang tercalar dan hitam dengan dendam kerana dikasari tanpa dia faham.

IBU DOAKAN AGAR DIMUDAHKAN UNTUK KITA MENDIDIK ANAK-ANAK KITA DENGAN BIJAKSANA. KERANA ANDA LAYAK MEMPUNYAI ANAK-ANAK YANG BERAKLAQ MULIA DAN BERJASA.

Ibu minta tolong SHARE dengan orang yang anda kasihi supaya kefahaman yang salah itu dapat dibetulkan. Terima kasih sayang.

Ibu minta tolong untuk anda SHARE perkongsian ini dengan seramai boleh orang yang anda kasihi supaya kefahaman mengenai perkara ini tersebar dan dapat kita membina Dunia Yang Penuh Kasih-Sayang.

Salam Kasih - IBU ROSE -

Semoga bermanfaat untuk kita bersama. :)

Wednesday, October 28, 2015

Bantu Atasi Pelbagai Tanda Demam

Encik Suami balik dari Kuching-Sibu-Kuching ride...Jumaat hingga Ahad...naik motosikal...

Sepanjang perjalanan kena hujan hinggalah baju kering dan terkena hujan lagi...dan lagi...dengan tak cukup rehat nya...sibuk ke sana ke mari...dan macam2 urusan...

So apa lagi...sampai jer rumah petang Ahad tu...badan dia terasa lemah, seram sejuk, kepala terasa berat dan demam pasti melanda... saya dah naik risau...dia minta SR Vita C dari saya tetapi ...tertinggal kat pejabat ....

Nasib baik saya teringat ada sepaket Nutriferon dalam beg saya. Terus saya berikan kepada En. Suami bancuh dengan segelas air dan minum hingga habis.

Pagi berikutnya dia dah segar dan tiada tanda2 demam.... Alhamdulillah...

Kalau tak pastinya angin tak baik...

‪#‎ShakleeEffect‬
‪#‎s2ufamilies‬
‪#‎s2united‬

===================
Produk yang diambil:
1. Nutriferon
===================

Info & Order
Sms / Whatsapp : 019 658 1210

Tuesday, October 27, 2015

Cara keringkan susu badan dan elak bengkak susu



Ni dari pengalaman Wani sendiri la.. Bengkak susu terjadi sebab nak berhentikan anak solehah Zara Saffiyah. Umur 2 tahun 3 bulan.

Selama tak beri susu pada Zara, susu jadi bengkak. Tak tahan bengkak, saya pump susu keluar. Alhamdulillah lega.

Pernah dengar ada orang bagi tahu jangan pump nanti akan stimulate susu tu balik. Tapi tak tahan la bengkak susu, tak boleh nak buat kerja jadinya. Seksa menahan susu bengkak. Yang dah rasa je tahu macam mana rasanyakan? Hihi. Rasa macam nak lempang orang pun ye! Rasa je, tak buat betol pon. Haha.

Rupanya itu cara yang terbaik. Lepas pump, susu letak dalam botol. Jangan buang gitu je, boleh kasi anak minum lepas tu. Rupanya jika takda suction dari baby, susu tu lambat nak ada balik. Dua or tiga hari baru ada susu dan jika bengkak, pump lagi.

Lama kelamaan susu tu akan kering dengan sendiri tanpa rasa sakit bengkak susu. :)

Sekian saja tips dari saya. Anda boleh cuba!

Monday, October 26, 2015

Menangani Anak Muntah Dengan Performance Drink

Cerita anak dara saya. Hehe. Pada satu malam tu Zara tetiba muntah tanpa henti selang 30 minit. Tak boleh tidur di buatnya malam tu. Bayangkan setiap 30 minit Zara muntah. Mak dan pak tak boleh tidur dibuatnya.

Bagi ubat tahan muntah pun tak menjadi. Nampak Zara dah lembik dah dan paling kesian isi dalam perut dah tak da dah untuk dimuntahkan.

Dalam pukul 2 pagi, husband ajak gi klinik 24 Jam. Doktor bagi ubat demam je? hmmm...apa daaa...

Suh husband berhenti 7 Eleven untuk beli yogurt atau yakult sebab ianya baik untuk penghadaman perut dan juga sebagai probiotik (bakteria baik). Sepanjang dalam kereta, Zara tak da muntah-muntah. Alhamdulillah. Tapi bila nak sampai rumah je start balik dah muntah-muntah.

Habis terkeluar air yougurt tadi. Hihi. Nak bagi ubat tahan muntah memang sussah sangat nak makan ubat si Zara ni. Jadi, terpikir nak bagi air Performance Drink Shaklee. Amik 1 sudu kecil, kacau-kacau dengan air masak. Alhamdulillah, banyak dia minum. Mungkin sebab rasa masam manis tu. Hehe.

Amazing! Lepas bagi air performance drink tu, langsung dah tak da muntah-muntah dan boleh tidur sampai ke pagi. Alhamdulillah.

Keesokkannya, Zara sihat seperti biasa macam tak da apa yang berlaku semalam. Hihi. Alhamdulillah.

Jadi lepas ni, anak-anak muntah je boleh la bagi performance drink. Hihi.

Kebaikan Performance Drink Shaklee :
  • Bebas gas atau tidak berkarbonat.
  • Kurang  kandungan gula (less sugar).
  • Performance Drink mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepat kadar penyerapan cecair (elektrolit) dalam tubuh sekaligus anda akan mengatasi masalah dahaga – KURANG HAUS!
  • Bersifat isotonik iaitu minumam ini mempunyai jumlah kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah kita. Kesannya ia akan mudah diserap dan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah dan impaknya- tubuh anda LEBIH CERGAS dan KURANG PENAT!
Info & Order
Sms / Whatsapp : 019 658 1210

Performance Drink Minuman isotonik anda! :)

Sunday, October 25, 2015

Kulit Licin Berseri Dengan Vitamin C

Supaya Kulit Anda Licin Cantik Berseri!

Telan Vitamin C 2 biji sehari. Inilah hasilnya



Vitamin C selamat, berkesan, semulajadi. Tiada bahan berbahaya.

Dapatkan Vitamin C anda!


Kelebihan Vitamin C:
 
♥ meningkatkan daya tahan tubuh
♥ mengelakkan dari senang terkena selsema atau demam
♥ mengurangkan tekanan darah tinggi
♥ memastikan salur darah mengembang dengan baik boleh mengelakkan dari sakit jantung
♥ mempercepatkan penyembuhan luka
♥ menjadikan kulit cantik kerana vita c menggalakkan penghasilan kolagen

Testimoni dari pengguna Sr Vita C:

"Vitamin C membantu melegakan tekak yang sakit & gatal, flu, batuk serta demam dengan berkesan. Saya tingkatkan pengambilan 3 tablet pagi & 3 tablet malam. Syukur, memang serasi." - Pn Jiha Liana

"Saya makan vit c konsisten..mmg demam payah nak singgah. Dapat rasa kulit wajah lebih pinkish macam da pakai blusher kat pipi.hihi." - Pn Faterah

Sms / Whatsapp : 019 658 1210

Jangan tunggu lagi! :)

Saturday, October 24, 2015

Pengalaman Bercuti Ke Medan 4 Hari 3 Malam Bersama Keluarga

Kami bertolak ke Medan pada 19 Oktober 2015. Pada asalnya kami nak plan pergi bersama 5 family. Memandangkan 2 family tarik diri, tinggallah 3 family sahaja. Hehe.

Flight yang ditempah adalah pada awal pagi iaitu 9.00pg tetapi flight delay ke pukul 2.00 ptg. Kami ok lagi sebab pihak Air Asia memberi tahu awal. So, kami dapat bagitau travel agen yang kami akan sampai kira-kira pukul 2.00ptg waktu Indonesia. Apa yang mengejutkan lagi semasa nak check in, flight kami delay lagi sehingga ke pukul 8.00 malam. Nasib baiklah dapat tukar flight ke pukul 5ptg. Lama jugalah kami bertapa di KLIA 2. Hihi.

Alhamdulillah, setelah touch down di Airport KualaNamu kami telah ditunggu oleh Pak Herman. Mesra sangat orangnya. :)

Setelah itu, Pak Herman membawa kami ke Restoran Ayam Penyet Cindelaras.

Nasi ayam penyet ni sedap bangat. Tapi sambal dia memang pedas meletop. Hati-hati ya. :D

Setelah perut di isi, kami terus bertolak ke Danau Toba yang mengambil masa kira-kira 6 jam dari Medan. Terasa berbaloi perjalanan bila dapat melihat Danau Toba. :)

 My mom sempat posing bersama botol Sr Vitamin C Shaklee. Hihi. Mama saya awet muda tau! :)

Seramai 10 orang yang menyertai trip ke Medan. Hehe.

Suasana dari cottage tempat kami menginap. Belakang rumah-rumah tu adalah Danau Toba. Suasana berjerebu ketika ini.


Setelah selesai bersarapan di International Cottage (tempat kami menginap) kami terus di bawa ke jeti untuk menaiki feri ke Pulau Samosir. Perjalanan lebih kurang 45 minit untuk sampai ke sana. Di sana terdapat banyak cenderamata yang dijual oleh kaum Batak.

Di sana kami dapat mendengar kisah  raja Batak yang bernama Sidabutar yang gagah perkasa bersama kekasihnya Si Anting Malela yang cantik rupawan.

Selesai di Pulau Samosir, kami dijamu makan di restoran area Parapat dan seterusnya meneruskan perjalanan ke Medan. Dalam perjalanan, kami sempat singgah minum teh halia bersama pisang goreng. Pisangnya sangat fresh dan sedap.

Ngadap teh halia dan pisang goreng. Sedap bangat. :D

Jika di Indonesia halia dipanggil 'jahe'. Bukan jahil tau. Jahe! Hihi. Selesai minum teh jahe kami terus ke Berastagi. Di sana banyak menjual buah-buahan yang segar. Nak shopping baju dan cenderahati pon boleh di sana. Dari Berastagi kami terus bertolak ke Medan. Di Medan kami menginap di Hotel Antares untuk 2 malam.

Selama 2 malam di Medan, kami sempat ke Istana Maimoon, Medan Mall, Pasar Ikan dan tempat-tempat shopping yang lain.

Amik gambar berdua pulak. :)

Di Istana Maimoon, Medan.

Bergambar bersama big bear :)

Tempat makan terakhir sebelum bertolak pulang. Restoran Simpang Tiga, Medan.

Burung cenderawasih yang sudah diawet di Restoran Simpang Tiga Medan.

Perut pun dah kenyang, kami ke Medan Mall dan selepas itu bertolak terus ke Airport KualaNamu untuk pulang. Alhamdulillah pengalaman yang menyeronokkan buat kami sekeluarga. Terima kasih kepada Pak Herman kerana menjaga kami selama 4 hari 3 malam di sana. InsyaAllah jumpa lagi. :)

Friday, October 23, 2015

Testimonial GLA : Cyst Mengecil


Setiap insan pasti ada ujian...begitu juga kita sebagai hambaNya. Dikala senang Allah titipkan hujan di tengahari. Siapa sangka dalam senyuman manis terselit ujian dari Ilahi.

Arma panggil rakan sepejabat Kak N. Suatu hari Allah titipkan Kak N kepada Armawati Ariffin untuk membeli Gla Complex. Lalu Arma ceritakan fungsi dan kelebihan gla ini pada kak N. Lalu diriku bertanya lebih lanjut kepada Kak N, masalahnya yang sebenar.

Rupa-rupanya Kak N ada 2 ketulan Cyst di kedua payudaranya. Menitik air matanya dan ia telah disahkan oleh pakar di Kpj Perda, Bukit Mertajam, Pulau Pinang. Hilang wajah keceriaan pada Kak N yang padaku seorang wanita yang cantik dan ayu serta lemah lembut.

Selang keesokan harinya Kak N berjumpa denganku di dalam bilik pejabatku. Kak N berkongsi kisah kerisauan tentang ketulan cyst itu..kerana ada rasa sakit bila lengan digerakkan. Sebagai rakan sepejabat.. diriku cuba sebaik mungkin memberikan motivasi dan kata semangat kepadanya.
Pesanku...apa yang berlaku adalah ketentuan Allah. Sebagai hambaNya kita perlu ikhtiar dan berusaha serta berdoa.

Pasti ada hikmah Allah nak bagi kepada kita.

Kak N mula makan suplemen secara konsisten . Untuknya Arma nasihatkan mengambil 2 biji GLA setiap hari dan jaga pemakanan. Hanya mengambil makanan yang berkhasiat sahaja.... setelah dua minggu, Kak N membuat temujanji yang lain di Bertam. Ujian mamogram dilakukan pada kedua payudaranya. Kerana tak sabar untuk mengetahui temujanji dengan dr.pakar di kpj...

Alhamdulillah..

Pagi keesokannya Kak N memanggilku ketika Arma "punch card" pagi itu, Kak N dengan wajah ceria menunjukkan hasil pemeriksaan Mamogramnya. Gambar foto dari imbasan tersebut. (Gambar terpaksa saya simpan) atas permintaan Kak N. Hasil dari mamogram tersebut, jelas menunjukkan, Cyst pada payu dara sebesar 2cm-2.5cm, semakin mengecil menjadi 1cm.

Doktor pakar di Bertam yang melakukan Mamogram kepada Kak N, menasihatkan agar mengambil suplemen yang mempunyai EPO... dan Kak N memberitahu dia mengambil Gla Complex. Alhamdulillah dan hingga kini Kak N istiqomah mengambil Gla Complex.

Seperti yang kita tahu..GLA COMPLEX shaklee mempunyai EPO, Vitamin E & Boringe Oils.. yang membantu untuk hormon kembali normal semula..Hanya lafaz kesyukuran yang dapat Arma ucapkan. Kak N dah mampu tersenyum ceria semula di pejabat. Ini adalah kisah benar yang berlaku pada 11 Ramadhan 1435H.

Terima Kasih Allah.

#ShakleeEffect
#s2ufamilies
#s2united

===================
Produk yang diambil:
1. GLA Complex
===================

Info & Order
Sms / Whatsapp : 019 658 1210

Thursday, October 22, 2015

Set Combo Vitamin Sihat Bertenaga


 How Are U Today?
------------------------

Pernah tak mengalami keadaan seperti ni:

Pegi keje awal pagi. Sampai tempat keje tak sempat makan pulak tu. Jadinye mengantuk ditempat kerja.

kemudian

Balik dari keje traffic jam pulak. Mata kuyu aje on the way balik ke rumah tu.

Sampai kat umah lepas mandi dan solat; pi tengok tv..tertido plak depan tv

pastu dah siap kunci pintu rumah semua; masuklah tido. Tak dapat tido pulak mungkin banyak fikir kot!

----------

Ini adalah salah satu kesan dari gaya hidup yang tidak sihat + pemakanan kurang khasiat

Kita memang sedia tau tetapi apa kita nak buat ya??

Ha, arini saya nk INTRO kombinasi set


Basic Health Combo iaitu
1.Bcomplex
2.Vitalea*
3.CinchTea
4.OsteMatrix

yang boleh bantu anda atasi masalah-masalah ini

Saya sendiri menggunakannya dan selepas saya konsisten guna saya dapat 3 manfaat berikut:

1. Badan lebih bertenaga dan semangat.Vitalea dan Bcomp bantu beri tenaga booster

2. Mata segar sepanjang pemanduan.Cinch Tea tingkatkan metabolisma badan menjadikan kita rasa segar bugar

3. Tidor lebih lena! OsteMatrix bantu kurangkan stress badan kita tu

Alhamdulillah, inilah manfaat Shaklee dalam hidup seharian anda

Best kan!
Boleh diguna suami isteri mak ayah

Ha.semua nk sihat
Alhamdulillah

Dapatkan combo ini dengan WA / PM saya di 019 658 1210

Ready to ship :)

Wednesday, October 21, 2015

Doa Dan Zikir Banyakkan Susu Ibu

Berikut dikongsikan doa dan zikir untuk banyakkan susu ibu.

Selawat dan bismillah sebelum menyusukan atau mengepam

Zikir Ya-matin 70 kali setiap hari pada waktu malam dan subuh atau dibaca pada air dan minum








Semoga bermanfaat untuk ibu-ibu menyusu!

Tuesday, October 20, 2015

Kelebihan Susu Ibu

Susu ibu merupakan susu terbaik di dunia untuk diberikan kepada bayi yang baru dilahirkan. Setiap ibu sudah pasti menginginkan yang terbaik buat anak-anaknya. Saat menyusukan bayi sudah tentu tidak dapat dilupakan oleh seorang ibu dengan keletah anak manja yang comel. :)

Apa kelebihan susu ibu?


1. Ibu cepat kembali ke bentuk badan asal. Cepat mendapat tubuh badan yang diinginkan.

2. Tidak perlu bekalan susu formula ketika keluar. Menjimatkan masa dan space kereta jika ingin travel ke mana-mana.

3. Mengurangkan masalah elergi dan penghadaman bayi (bayi lebih sihat). Anda akan dapat lihat perbezaan antara bayi yang menyusu badan mempunyai imuniti yang tinggi berbanding bayi yang menyusu susu tepung.

4. IQ bayi lebih tinggi.

5. Jimat tanpa membeli susu formula. Susu formula di pasaran tidak kurang juga mahalnya. :)

6. Mengurangkan risiko osteoporosis, kanser payudara & ovari pada ibu.

7. Kandungan nutrisi susu ibu berubah mengikut umur bayi. Subhanallah.

Semoga bermanfaat untuk anda. :)

Monday, October 19, 2015

Kepentingan Minyak Ikan

Kenapa ANDA PATUT ambil MINYAK IKAN?

1. "Minyak ikan adalah lemak yg paling sihat berbanding lemak haiwan yg lain kerana ia mengandungi tahap kolestrol yg sangat rendah malah minyak ikan juga memberikan KOLESTROL BAIK untuk tubuh kita."

2. "Selain melancarkan saluran laluan darah ke arteri, minyak ikan juga MEMBANTU MENURUNKAN TEKANAN DARAH TINGGI yg merupakan salah satu faktor berlakunya serangan jantung."

3. "INGAT, sebagai seorang pesakit jantung, RISIKO KALI KEDUA LEBIH MUDAH TERJADI sekiranya anda mempunyai faktor genetik masalah jantung dalam keluarga."

Omega Guard, anda PATUT PILIH!



Info & Order
Sms / Whatsapp : 019 658 1210

Sunday, October 18, 2015

Recomended Application Untuk Peniaga Online

Antara application yang saya suka bila bab pos mengepos barang ni adalah Application AfterShip.

Kita boleh detect di mana barang kita berada tanpa perlu ke website gdex ke, poslaju ke, citylink ke. Dengan hanya anda download application AfterShip di telefon masing-masing anda boleh mengetahui di mana barang anda berada dengan pantas.

Anda boleh scan bar code pada borang pengeposan tanpa perlu taip satu-satu tracking no. Amat-amat mudah menggunakan application ini.

AfterShip - Supports 318 couriers worldwide

Logo AfterShip

Senarai Pengeposan yang di buat kepada Customer Shaklee saya.

Ok, ini sahaja yang ingin saya kongsikan dengan anda. Semoga bermanfaat untuk anda. :)
Jika ada pertanyaan jangan segan silu untuk komen yer.

Saturday, October 17, 2015

COD Shaklee Di Pulau Gadong, Melaka 019 6581210

Assalamualaikum :)

Kedai Vitamin Melaka kami beroperasi dari home sweet home di Taman Bertam Perdana, Pulau Gadong. Land mark yang senang nak cari adalah Restoran Yong Tau Foo Pulau Gadong. Sangat senang nak sampai ke sini. :)

Jika anda memerlukan kami untuk ke rumah anda di sekitar Melaka Tengah, insyaAllah kami boleh lakukannya!

Cuma anda perlu beritahu masa dan tempat, kita arrange untuk dapatkan persetujuan bersama :)





Kami boleh COD dan pos ke seluruh Malaysia juga. :)

Ingin menjana income dari rumah? InsyaAllah kami boleh guide anda.

Sms / Whatsapp : 019 658 1210

Friday, October 16, 2015

Jerawat : Geli Tengok Muka Sendiri

uuik..gelinyaaaa..

Haaaaa, itu bukan orang yang kata.tapi tuan muka sendiri yang geli tengok muka..huhuhu.
Acu cuba try test macam2 produk adalah kegemaran saya selama ni...
Tengok orang pakai ok,mulalah gatal nak try jugak..biar habis duit, asal cantik.
Tapi, darah kita, kulit kita, badan kita tak sama dengan kulit orang lain..produk A ok dengan dia, tak semestinya ok untuk kita.


Hasilnya...macam dalam gambar kat atas tu. macam cendawan tumbuh selepas hujan jerawat2 kat muka..besar2 jerawatnya, berdenyutnya tak payah cerita lah..lagi2 tangan asyik gatal nak pegang.


Sebelum tu ada jugak jerawatnya sebiji dua, al maklumlah muka jenis ala2 sensitif ni..memang payah nak jaga...


Ok2....


Shaklee sebelum tu memang dah makan, cuma tak konsisten n tak berdisiplin (padan muka sendiri!)


Bila dah jadi macam ni...maka bermulalah 1misi....


Saya konsisten ambik set asas shaklee (vitamin C, bcomplex, vitalea) dan vitamin E..


Setiap malam sebelum tidur memang wajib telan 4biji Ostematrix bagi lawas keluar semua toksik2 dalam badan (Usus kotor akan keluar kat muka jugak tau!).


Sebelum tidur, sapu krim malam NUTRIWHITE...


Alhamdulillah....walaupun lambat, tapi saya berpuas hati. Muka sihat dari sebelum ni..tubuh pun dapat bonus sihat bertenaga... - Pn Rosliza

#shakleeffect

==================
Produk yang diambil:
1. Vitamin E
2. Vitamin C
3. B Complex
4. Vitalea
5. Osteomatrix
===================

Info & Order
Sms / Whatsapp : 019 658 1210

Thursday, October 15, 2015

Parut Melecur Hilang Dalam 3 Hari

Gambar bawah ni tangan anak saya kene panas. Terpegang lilin tak silap saya masa tahun lepas...


Menangis meraung jugak la syamil..huhu...saya tak fikir panjang..memang sapu vita e dan herbal blend 3 hari berturut2...

3 hari ye...kesan dah hilang macam tak ada ape2...

Sebab tu saya ni suka make sure herbal blend and vitamin e ada kat rumah ICE. terbaru ni anak kene ekzema pun dah makin baik dengan herbal blend...

Nikmat mana yang hendak kita dustakan ye tak?? - Pn Rehana

#ShakleeEffect
#s2ufamilies
#s2united

==================
Produk yang diambil:
1. Herbal Blend
2. Vita E
===================

Info & Order
Sms / Whatsapp : 019 658 1210

Wednesday, October 14, 2015

Business Preview Anis Coffee

Alhamdulillah berkesempatan pergi ke Bisnes Preview Anis Coffee baru-baru ni.

Husband excited nak pergi sebab beliau merupakan penggemar kopi. Dari dulu bercita-cita ingin buka cafe milik sendiri dengan tempat yang santai-santai. :)

Bila Anis Coffee membuka peluang ni pada orang ramai, so apa lagi, kami pon grab la. :)

So, far dah rasa sendiri minuman dari Anis Coffee ni. Memang marbeles dan tak mengecewakan. Sangat SEDAP!!!

Kami sedang menunggu pihak Anis Coffee untuk panggil interview. Bukan senang-senang je tau nak bisnes Anis Coffee ni, kena interview bagai sebab mereka memang menjaga kualitinya dan inginkan orang yang betul-betul komited dan bersungguh ingin laksanakan perniagaan ini.

Sedang menunggu dipanggil interview. Dup dap dup dap..hehe..

Dua beradik ni happy dapat minum Coffee Mocha milik ibu dan ayah
Kami antara orang TERAWAL yang dapat rasa flavour terbaru Anis Coffee hari ni. Yeayy!!!

Puas minum gelas besar gedabak!


Terima kasih Anis Coffee kerana memberi PELUANG ini. :)

Tuesday, October 13, 2015

Minuman Untuk Para Atlit

Nutrisi Para Atlet Sukan!

Put in the BEST
Bring Out the BEST


Itulah Shaklee yang telah membantu ramai atlet bertaraf dunia memenangi lebih daripada 100 pingat emas, perak dan gangsa di kejohanan sukan-sukan musim panas dan sejuk didunia!

Saya pun minum Performance Drink ini kerana ia berupaya menghidrat lebih cepat berbanding air dan bekal tenaga untuk kegiatan harian harini.

Pekena pulak dgn air sejuk dikala waktu panas ni.Fuh..mmg sungguh sedap sekali

Semestinya terbaik

WA 019 658 1210 untuk konsultansi penuh ya

Monday, October 12, 2015

Urutan bayi : I LOVE U

Teknik Urutan Dan Sentuhan Membentuk Bayi Bijak

Urutan dan sentuhan merupakan perkara yang tidak boleh lari daripada hidup manusia terutama bayi. Kebanyakkan ibu bapa di India meletakkan ‘infant massage’ pada tahap utama.

Ini antara kebaikan apabila kita melakukan urutan kepada bayi kita.

  • Menghasilkan ikatan antara ibu bapa dan bayi
  • Tenang
  • Bayi rasa disayangi
  • Membantu bayi tidur dengan nyenyak
  • Meningkatkan sistem imunisasi bayi
  • Rangsangan sentuhan
  • Menyihatkan kulit bayi
  • Melancarkan sistem pengaliran darah
  • Membantu sistem penghadaman
  • Membantu dalam pernafasan
  • Melegakan kesakitan pada gigi
  • Membantu ibu bapa mengenal bayi (keperluan dan kehendak)
  • Menenangkan ibu bapa
  • Membina keyakinan ibu bapa dan bayi
  • Pengalaman yang menyenangkan
  • Merangsang penghasilan hormon oksitoksin (hormon yang dihasilkan ketika proses mengurut,membantu menenangkan seseorang)
Jom kita belajar teknik urutan bayi yang betul.

Urutan Kepala dan Muka

Urutan Dada

Urutan Tangan

Urutan Kaki

Urutan Perut
 Urutan I love you

I – Buatkan gerakan huruf ‘I’ ke bawah menggunakan tangan kanan pada bahagian kiri perut bayi.

Love – Buat bentuk ‘L’ terbalik dari arah kiri ke kanan.

U – Kemudian buatkan bentuk ‘U’ terbalik dari kiri ke kanan.

Ketika membuat gerakan ini, sebut ‘I love you’ dalam nada suara penyayang. Bayi anda pasti sukakannya.

Urutan I LOVE U
Urutan Bahagian Belakang

Ikatan adalah cinta, sambungan, penerimaan, ketenangan, kasih sayang, kegembiraan, empati, kesatuan, kehangatan, keseronokan, komunikasi dan keakraban. Sentuhan adalah elemen yang sangat kuat dalam ikatan setiap insan, seperti komunikasi, verbal atau non-verbal dan bertentangan mata yang berpanjangan. Urutan pada bayi menyumbangkan segala aspek dalam elemen ikatan ini.

Ikatan yang lemah mampu menjurus kepada situasi bayi pra matang, komplikasi, kurang sokongan fizikal atau emosi dan juga tekanan selepas bersalin. Dalam hal ini, urutan pada bayi mampu menghasilkan semula ikatan unik ini.

Semoga Bermanfaat!

Sunday, October 11, 2015

Luka Disambar Api Sembuh Hasil berVivix

Alhamdulillah sebentar tadi sempat buat order pada customer. Beliau order Vivix dan Collagen. Sebelum ni beliau selalu order Vivix je. Mungkin tergerak hati nak cuba Vivix pula agaknya. Hehe.

Sebelum ni beliau yang saya panggil Nia ada memberi tahu yang ibunya melecur terkena api akibat disambar api semasa memasak di dapur. Saya sarankan untuk ibunya mengambil Vivix. Alhamdulillah setelah beberapa hari Nia bagitau muka maknya dah bersih dan doktor cakap luka dah cantik. Alhamdulillah. Nia nak tempah Vivix lagi katanya. :)

Vivix :
Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut. 


Collagen Powder :
Melembabkan dan menjadikan kulit anjal, lembut dan tegang. Meningkatkan kelicinan kulit serta mengurangkan pigmentasi jerawat dan kulit tak sekata. Menyuburkan rambut dan kuku yang sihat. Membantu menegangkan dan menganjalkan payudara.


Info & Order
Sms / Whatsapp : 019 658 1210 (Wani)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...