"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Wednesday, December 2, 2015

Sejarah Shaklee : Semasa dilahirkan beliau disahkan mengidap Tuberculosis


Korang Tau Tak?

Semasa Dr Shaklee dilahirkan, beliau sudah disahkan oleh bidan dan juga doctor bahawa umur beliau tidak panjang kerana mengalami sakit Tuberculosis. Ini berlaku kepada ramai bayi yang masih kecil kerana keadaan persekitaran yang tidak sihat akibat aktiviti perlombongan di kawasan penginapan family beliau.

Martha Shaklee iaitu ibu Dr Forrest tidak berputus asa untuk merawat beliau yang masih kecil. Ibu bapa beliau mengambil keputusan untuk berpindah ke Moorhead, Iowa dimana mereka memulakan kehidupan baru di ladang pertanian dan memberi makanan herba dan tumbuh-tumbuhan yang sihat kepada Dr Forrest.

Atas usaha ibu bapa yang tidak pernah putus asa, beliau akhirnya berjaya sembuh dari penyakit beliau sehingga berazam untuk membantu lebih ramai orang untuk menjadi sihat seperti beliau. Maka terhasillah Vitalized Minerals pada tahun 1915 semasa beliau berumur 21 tahun.

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...