"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Followers

Saturday, November 5, 2016

Perbezaan ubat dan supplemen

Apa ye perbezaan ubat dan supplemen?



Ramai orang yang salah anggap tentang ni. Ada yang cakap..ehh..buat apa aku nak amik supplemen..aku tak sakit pon.

Bagi kak wani...ubat ni hanya untuk orang sakit. Manakala supplemen pula untuk orang yang sihat.
Dengan kata lain,

Ubat perlu diambil SEMASA SAKIT untuk MERAWAT penyakit.

Dan

Supplemen boleh diambil bila-bila masa terutamanya SEBELUM SAKIT untuk MENCEGAH sebarang penyakit.

Setuju tak? :)

#shakleebywanipc

Nak tanya tentang Shaklee?

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Omega Guard Untuk Ibu Hamil

Kepentingan Omega guard untuk ibu hamil.

Omega Guard untuk ibu hamil


Penyelidikan telah mengesahkan penambahan EPA dan DHA kepada diet wanita hamil memberi kesan berikut:

★meningkatkan perkembangan penglihatan dan kognitif bayi
★mengurangkan risiko alergi di kalangan bayi
★mencegah kelahiran pramatang
★mengurangkan risiko pre-eklampsia
★mengurangkan risiko bayi lahir kurang berat
★mengurangkan risiko ibu kemurungan (post-natal depression).

 
#shakleebywanipc #omegaguardshaklee #shakleemelaka

Nak tanya tentang Shaklee?

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Thursday, November 3, 2016

Kaki sembab semasa hamil

Kaki gajah atau sembab kaki semasa hamil

Alhamdulillah, amalkan omega guard masa hamil, kaki tak kena bengkak gajah 😂

Beza hamil anak sulung, semua tegur kaki besar. Berat pun mendadak naik 20kg 😱

Bila next pregnancy, alhamdulillah berat maintain, orang tegur tak teruk macam dulu, kaki ok, takda masalah. Alhamdulillah.

Rugi tak try omega guard dari awal! 😄- pn Fathin

Kaki gajah semasa hamil? Ada yang pernah alami tak? Masa saat2 nak bersalinkan Zafran pernah kena jugak. Kaki sembab. Orang kata sebab banyak berjalan. Tak tau la ye ke idok. Hihi.

Masa mengandung Zara pula tak pernah kena sebab masa tu memang amalkan supplemen shaklee sepenuhnya. :)


Nak tanya tentang Shaklee?

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Wednesday, November 2, 2016

Promosi Shaklee : November 2016

Assalamualaikum. Hai!

Semoga anda semua dalam keadaan sihat sejahtera hendakNYA. :)

Ok, bulan ni Wani nak announce yang Shaklee ada wat promosi Nutriferon, Alfalfa Small, Alfalfa Large dan Lecithin.

Alfalfa Large, Alfalfa Small, Nutriferon
Haa..ni la dia promosi bulan ni tau!

Alfalfa merupakan supplement yang memang sentiasa ada di rumah kami. Habis makan, topup..habis..topup..bukan kredit telefon je kena topup tau! :D alfalfa ni best sebab salah satu fungsinya ialah 'detox'. Bertindak mencuci darah kita dan membuang segala toksin yang ada pada badan. Best tau alfalfa ni.

Lagi satu item promosi bulan ni adalah nutriferon. Haaa..ni lagi satu supplemen kegemaran kami sekeluarga. Kami memang akan spare nutriferon ni bila pergi travel. Alahhh..nutriferon ni dalam bentuk sachet jer. Boleh masuk dalam handbeg. Bila terkena selsema atau rasa tak sihat je boleh terus ambil. Anak2 kak wani memang berebut la kalo makan nutriferon ni. Memang kegemaran dorang termasuk ibu dan ayahnya. Hihi.


Haaaa..lupa pulak, ada 1 lagi item promosi bulan ni iaitu Lecithin.

Lecithin
Ibu-ibu yang terkena bengkak susu elok ambil Lecithin ni tau. InsyaAllah masalah bengkak susu akan beransur hilang. Peritkan bila kena bengkak susu ni..rasa macam nak demam. Bahya-bahaya. Lecithin ni bukan untuk orang yang nak kurus jer tau tapi ianya juga sesuai untuk diambil oleh para pelajar yang ingin menghafal.

Sekian dulu sharing item promosi untuk bulan ni. :)


Nak tanya tentang Shaklee?

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...