"Ya Allah! Sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada kesusahan dan kesedihan; aku berlindung kepada-Mu daripada kelemahan dan kemalasan; aku berlindung kepada-Mu daripada sifat pengecut dan bakhil; dan aku berlindung kepada-Mu daripada beban hutang dan kekerasan manusia."

Wednesday, September 20, 2017

8 Khasiat Vitamin E

8 Khasiat vitamin E:

1. Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan. Pengambilan vitamin E yang konsisten sangat membantu dalam mendapatkan tekstur kulit yang cantik. Ianya juga membantu menghilangkan parut dan jeragat. Membantu wajah nampak lebih berseri dan tidak kusam.

2. Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser.

3. Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan. Membantu dalam masalah kedinginan.

4. Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar. Membantu mengatasi masalah saraf belakang terutama mereka yang sering mengadu masalah sakit bahagian belakang badan.

5. Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka.

6. Bagi wanita yang pernah melahirkan anak, perasankah anda kawasan erola iaitu kawasan bahagian puting susu menjadi besar dan gelap. Semakin banyak kelahiran akan membuatkan ianya semakin gelap. Ibu membuat kesimpulan bahawa ianya merupakan pigmentation after kelahiran. Namun dengan pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.

7. Bagi yang mempunyai masalah pre-menstrual yang teruk, vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual.

8. Boleh buat masker dan letak pada parut atau jerawat. InsyaAllah membantu.


Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Loya Waktu Hamil

Kenapa saya SANGAT SUKA dengan PERFORMANCE DRINK (PD)?

Ok, intro skit ye :)

Minuman ni sebenarnya direka Khas untuk para angkasawan NASA dan juga para atlet. Saya pun amik..saya bukan angkasawan..tapi saya nak stamina macam angkasawan :)

Di kala pening, loya waktu HAMIL ni, PD lah yang menjadi pilihan saya! Alhamdulillah, pening dan loya hilang selepas pengambilannya. Badan terasa FRESH dan SEGAR. Boleh la wat keje rumah, tak da la lembik je :)

Bukan saya sorang je yang ambil PD dalam rumah ni...hubby pon amik juga bila SAKIT KEPALA, PENING, SELSEMA. Alhamdulillah, cepat je hilang. Selain tu, badan lebih CERGAS dan BERTENAGA selepas pengambilannya.

Sebab itulah, saya SAYANG SANGAT kat PD! :)

Rasanya pun sedap! NATURAL oren gitu :)

Jom dapatkan PD hari ni!

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Tuesday, September 19, 2017

Cara-cara Pengambilan ESP Shaklee




Ramai yang tertanya-tanya ESP ni boleh campur dengan minuman lain tak? Ada macam-macam cara pengambilan ESP ni tau.

Di bawah adalah cadangan-cadangan pengambilan ESP Shaklee.

Mana 1 pilhan anda?

❤️ESP + Air suam

❤️ESP+ Fresh Milk (sama ada susu kotak atau susu tepung)

❤️ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu. after few hours. blend/shake it and mix with 1 sudu ESP)

❤️ESP + Susu Anmum

❤️ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee

❤️ESP + Nesvita 3in1

❤️ESP + jus twister tropicana

❤️ESP + Ribena

❤️ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)

❤️ESP + Milo/Horlicks

❤️ESP + sirap bandung

❤️ESP + fresh milk + 1sudu madu + 1sudu oat + 1sudu serbuk koko (blend) *boleh mix setengah sudu kecik serbuk Shaklee fiber (jika ada)

❤️ESP + KOKO + OAT

❤️ESP + Milo/Serbuk Coklat Cadbury + SUSU HL

❤️ESP + kurma + oat+ susu tepung + madu + air msk (blend)

❤️ESP + kurma + kismis + badam + fresh milk <<<<-- blend

❤️ESP + meal shakes + MILO<<<<--- sejukkan SEDAP.

❤️ESP + Nestle Bliss (sejuk2 dari peti ais)

❤️ESP + Kurma + nestum (bukan 3 in 1) + mealshakes + susu tepung <-- blend, pastu letak ketul ais, sedap n kenyang

❤️ESP + kurma + badam + avocado + ais(blend sekali) -->hasil? sgt mengujakan!!


Best sangat kan? Jom cuba semua resepi di atas 😍



Shaklee Kolagen adalah dari sisik ikan merah

kenapa dari ikan merah?

Ikan merah ni hidup secara bebas dalam laut sedalam 5000 meter, jadi ianya bebas dari pencemaran.

5000 meter dalam tu. Semakin dalam, tekanan semakin tinggi. Ikan biasa sukar untuk hidup di bawah keadaan laut yang bertekanan tinggi. Hebat betul ikan merah ni kan. Maha Suci Allah.

Ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20 paun, bertelur dan hidup dengan bebas dalam lautan dalam.

Sebab itu lah, kolagen yang terhasil dari sisik ikan merah TAHAN LASAK dan ELASTIK, kepaduan sel yang sangat tinggi, tinggi kapasiti dalam MENGEKALKAN KELEMBAPAN, jisim molekul yang SANGAT RENDAH (1000 dalton)..MUDAH SERAP!

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Monday, September 18, 2017

Pil Kalsium Pilihan Saya

Tahukah anda?

Orang dewasa memerlukan 1000mg hingga 1200mg kalsium dalam keperluan harian. Keperluan meningkat bagi golongan tertentu seperti wanita mengandung, ibu menyusu serta warga tua.

1 biji OSTEMATRIX = 1 gelas susu TINGGI KALSIUM = 80 BIJI BADAM

1 gelas susu membekalkan ~ 300mg kalsium. Jadi, kita perlu ambil lebih kurang 4 gelas susu dalam sehari.

Tapi dengan Ostematrix, kita hanya perlu menelan 4 biji sahaja. Mudahkan? :)

Sebotol Ostematrix membekalkan 120 biji. Bermakna bersamaan dengan 120 gelas susu tinggi kalsium laa dan juga 9600 biji badam...wahhhh, banyak tu...macam mana nak telan???

Haaa, carilah Ostematrix ;)

Hahhh..tunggu apa lagi, jom dapatkan Ostematrix anda :)

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia 

Pembantu Rumah Anda

Atas dari kiri : Basic H, botol penyembur dapat free kalau beli 1 set
Bawah dari kiri : Dish Wash Concentrate, fresh laundry Concentrate, Soft Fabric Concentrate.



1. Basic H - 1001 kegunaan. Boleh mop lantai, sebagai baja tumbuh-tumbuhan, untuk kebah demam (serap haba 3 kali ganda berbanding air biasa), basuh toilet, lap perabot, cuci dapur kesan minyak-minyak, cegah singki dari tersumbat dan macam-macam lagilah. Ada 1001 kegunaan. Bayangkan kalau saya listkan semua. Argghh..panjang berjela la nanti. hehe.

2. Dish Wash Concentrate - cepat hilangkan kesan lemak dan minyak, basuh botol susu baby, pinggan mangkuk. Jimat pun jimat, hanya beberapa titik dish wash sahaja mampu mencuci timbunan pinggan mangkuk yang banyak. Rumusannya yang tidak bertoksik, hipoalergenik, tanpa klorin, lembut pada tangan, pH seimbang dan tanpa bahan kimia berbahaya. SELAMAT, SEMULAJADI, BERKESAN.

3. Fresh Laundry - suka haruman baunya yang natural dan sangat jimat ok! hanya sesudu teh je untuk cucian guna washing machine. Tak percaya? saya pun tak percaya pada mulanya, sebab biasa guna 2 scoop sabun. haha. Tapi, believe me! betul sebab ianya SUPER CONCENTRATE! patutlah ada yang guna tahan 4/5/6 bulan dan apa yang penting ianya NATURAL tak da bahan kimia. Sesuai basuh baju kita atau baju-baju baby. Baby ni kulit sensitif tau, tak bleh basuh dengan sembarangan sabun. Best sangat guna fresh laundry ni. Saya pun sudah jatuh chentaaa dengannya!..hihi

4. Soft Fabric Concentrate - guna 1 oz je untuk 1 cucian mesin. Wangi tak yah cakap la, tambah pula dengan fresh laundy concentrate, memang best je. Rasa nak peluk-peluk je baju yang dah kering tu..hehe..jimat dan berbaloi-baloi.

Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia  

Sunday, September 17, 2017

Rahsia Bertenaga di Bulan Puasa Walaupun Hamil

Biasa ibu-ibu yang hamil bila masuk je bulan puasa mula la risau macam mana nak bagi badan tahan dan bertenaga je walaupun tengah berpuasa.

InsyaAllah kita ikhtiar untuk nak sentiasa bertenaga walaupun tengah berpuasa. Jom baca pengalaman Puan Eina bagaimana beliau cergas ketika hamil walaupun berpuasa.



"Pengalaman hamil kali kedua dengan ESP. Masa bulan puasa tahun lepas pregnant 8 bulan dan menyusukan si kakak yang berumur 3 tahun. Family tak percaya sebab nampak sihat dan bertenaga je siap boleh puasa penuh walaupun dah sarat dan sibuk dengan kerja-kerja / kelas-kelas bisnes siangnya.

Syok sangat minum ESP + performance drink + kurma.

Rahsia makan sahur untuk makyong kekal bertenaga sepanjang hari berpuasa. Suami pon tumpang skali. Katanya memang berbeza dengan hari-hari yang tak sahur dengan ESP.

Siapa nak ganti puasa tu memang saya rekemen bersahur dgn ESP."

Alhamdulillah, suka dengar pengalaman Puan Eina yang bertenaga dan boleh berpuasa penuh walaupun tengah sarat. :)

Nak tanya tentang Shaklee?

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia 

ESP Shaklee Untuk Siapa

Assalamualaikum dan hai! :)

Sebenarnya siapa yang memerlukan ESP Shaklee? Jawapannya adalah semua orang memerlukan ESP kerana ESP adalah protein dan protein merupakan makanan sel. Sel yang sihat akan menjadikan badan kita sihat dan mampu menyerap nutrien dan zat dari makanan yang kita makan.

Bagaimana ESP membantu?

Wanita yang sedang hamil

ESP kuatkan rahim kita dan membantu pembentukan otot bayi. Protein bagus untuk tumbesaran.


Wanita yang menyusukan anak

ESP membantu memekatkan susu ibu. Protein yang mencukupi menjadikan kita cukup tenaga dan menghasilkan susu yang berkhasiat dan berkualiti


Sesiapa yang nak stabilkan hormon

ESP mengandungi kacang soya yang kaya dengan isoflavone. Ia berfungsi membantu memulihkan hormon wanita dengan mengeluarkan darah kotor dan mengantikan dengan protein yang diperlukan


Sesiapa yang mahu kurus

ESP membuatkan kita rasa kenyang. Nafsu nak makan pun berkurang


Individu yang selalu sibuk dan nak cepat

Penyediaan yang mudah untuk individu yang tak sempat nak sarapan dan ia mengenyangkan


Sesiapa yang ingin kekal sihat

ESP menguatkan sistem imun tubuh, pelengkap nutrien dalam badan kita. Membantu mengurangkan risiko kanser dan mempertingkatkan tahap kolesterol yang baik dalam badan


Sesiapa yang nak cantik

ESP membuatkan kulit kita anjal, gebu, nampak lebih cerah dan berseri.


Sesiapa yang nak berpuasa

ESP membekalkan tenaga berpanjangan. InsyaAllah bertenaga sepanjang berpuasa.


ESP sememangnya sesuai untuk semua lapisan!


Info & Order
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia  

Saturday, September 16, 2017

Vivix Untuk Kulit Cantik

Lumrah seorang wanita yang inginkan kulit yang cantik, halus, mulus, gebu, bersinar dan seangkatan dengannya. Tipu la kan kalau kata seorang wanita tu tak menginginkan kulit yang sihat dan cantik. Bukan wanita je, lelaki pun sama juga tau! :)

Masalahnya sekarang ni, kenapa kulit kita ni tetap juga dinaiki jerawat, kusam, tak bermaya, kedut, jeragat dan kering. Bukan kata tak usaha untuk cantikkan kulit, namun produk-produk yang kita guna tu mula-mula je buat kulit kita cantik, lama-lama kulit kembali berjerawat malahan makin banyak pula.

Kenapa agaknya kulit kita dirundung masalah?

1. Kulit kering dan berkedut - Selalu terkena sinaran dari pancaran cahaya matahari. Lapisan kulit di bawah mata adalah yang paling nipis. (mudah berkedut)

2. Kulit pucat dan tak bermaya - Tidak mengamalkan makan sayur hijau, buah buahan dan berat badan berlebihan

3. Kulit kemerah-merahan - kafien yang terlalu banyak dalam badan boleh boleh mengeringkan kulit, memberikan penampilan yang merah dan kering

4. Jerawat - Diet tinggi omega-3 (ditemukan pada ikan seperti salmon atau mackerel), buah dan sayuran segar dianggap cara terbaik untuk mencegah atau mengurangi jerawat. Omega-3 telah terbukti untuk mengawal produksi sebum.

5. Lingkaran hitam di mata - penyebab biasanya adalah kurang tidur. Kurangnya zat besi - anemia - mungkin menjadi penyebab lingkaran hitam di bawah mata Anda.  Zat besi , kekurangannya boleh memperlambat penciptaan kulit baru dan dapat menyebabkan wajah kelihatan  pucat dan gelap di bawah mata. Kulit di bawah mata sangat nipis, sehingga warna kebiruan dari pembuluh darah akan kelihatan.

Namun, jangan risau. Anda berpeluang untuk mendapatkan kulit yang cantik dan sihat dengan hanya mengamalkan Vivix. Supplemen yang dihasilkan dari kajian bertahun-tahun.

Rita Rudaini pengguna tegar vivix
Kandungan utama vivix

1. Muscadine Grape
- Mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, ia juga bertindak sebagai anti virus dan anti-bakteria

2. Purple Carrot
 - Mengurangkan risiko penyakit koronari jantung

3. Elderberry (Sambucus Niagra)
- Mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung,mengurangkan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman

4. Polygonum Cuspidatum
 - Melambatkan proses penuaan,merendahkan kolestrol, merendahkan tekanan darah,mengurangkan berat badan


Mekanisma VIVIX berfungsi
  • mempertahankan DNA (defense)
  • memberikan tenaga DNA (energy)
  • memulihkan DNA (repair)
  • meningkatkan DNA (performace)

Nak tanya tentang Shaklee?

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia  

Vivix Untuk Warga Emas



Duhai bonda, duhai ayahanda.

Rindunya pada mak ayah di kampung. Tapi tak dapat jenguk selalu mereka kerana sibuk mencari rezeki diperantauan.

Kebiasaan mak ayah kita yang sudah tua ni badannya sakit-sakit. Ye lah, penat membanting untuk membesarkan kita. Sekarang kita dah ada keluarga sendiri, pendapatan sendiri, apa salahnya kita HADIAHKAN sesuatu pada mak ayah di kampung?

Inilah masanya nak berbakti untuk ayah yang rotan kita sebab ponteng ngaji rumah ustaz, mak yang piaq telinga kita masa curi buah jambu jiran sebelah.

Hari ini, jom kita hadiahkan sesuatu kepada mak ayah sementara mereka masih ada.

Sempena hari Malaysia πŸ‡²πŸ‡Ύ ni, Shaklee mengadakan PROMOSI Vivix dengan belian 2 botol anda akan dapat diskaun 5%

Bukan itu je tau, anda juga berpeluang mendapat cabutan bertuah berupa produk-produk Shaklee yang best-best.

Hanya 1 hari ni sahaja untuk anda bertindak.

Boleh contact kak Ngah di 019 6581210 atau trus whatsapp di sini

Nak tanya tentang Shaklee?
019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia 

Friday, September 15, 2017

Ostematrix Untuk Ibu Mengandung

Ostematrix merupakan supplemen yang terdapat dalam Set Ibu Mengandung. Sesuai untuk ibu-ibu amalkan Ostematrix untuk mendapatkan sumber kalsium yang mencukupi untuk diri sendiri dan juga bayi yang dikandung.

Kalsium sering dikaitkan dengan kesihatan tulang dan gigi. Tulang adalah sistem sokongan badan kita. Jadi adalah penting untuk kita menjaganya supaya sihat dan kuat. Lebih-lebih lagi untuk ibu mengandung, kerana kalsiumnya dikongsi bersama bayi dalam kandungan.


Kandungan dalam setiap pil Ostematrix mengandungi:
  1. Kalsium - Blok binaan untuk tulang 
  2. Magnesium - Membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang
  3. Boron - Membantu metabolisme tulang
  4. Vitamin D - Merangsang penyerapan kalsium
  5. Tembaga, Zink dan Mangan - Mengaktifkan enzim yang membantu membina jisim tulang

Mengapa kalsium penting semasa hamil?
  • Bayi yang berkembang dalam rahim ibu memerlukan kalsium untuk membina tulang dan gigi yang kuat. 
  • Kalsium juga membantu bayi membesar dan membentuk jantung, saraf dan otot yang sihat.
  • Jika protein digunakan badan untuk membina otot, kalsium pula membantu otot lebih sihat. Oleh sebab itulah, dalam set ibu hamil shaklee mengandungi ESP Shaklee untuk sumber protein dan juga kalsium
  • Kalsium juga perlu untuk membangunkan irama jantung yang normal dan kebolehan pembekuan darah.
  • Walaupun garis panduan umum adalah 1,000 miligram sehari (bersamaan dengan tiga gelas susu), wanita yang mengandung atau menyusu memerlukan lebih banyak - 1,200 hingga 1,400 miligram sehari. 
 Ostematrix dalam set mengandung Shaklee

Pengambilan setiap vitamin dalam kuantiti yang sesuai akan membantu mencukupkan khasiat yang diperlukan oleh ibu hamil dan juga anak dalam kandungan. InsyaAllah

Boleh hubungi saya jika ada pertanyaan berkenaan dengan supplemen Shaklee. :)

Terima kasih

Nak tanya tentang Shaklee?

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Kelebihan Basic H Shaklee

Basic H Shaklee merupakan 'pembantu rumah' terbaik. Memudahkan kerja-kerja seharian ibu-ibu di rumah. Hanya dengan menggunakan beberapa titis Basic H sahaja, lantai rumah berkilat, sayur layu menjadi segar dan banyak lagi kegunaan dan kelebihan Basic h Shaklee.

Teruja lihat kobis memekar 


Kenapa sayur jadi segar semula?
 
Antara sebab kenapa ia jadi segar semula sebab air yg dicampur dengan basic h adalah bersifat alkali. Ia memudahkan air tersebut meresap ke dalam sel-sel tumbuhan.

Mencuci alatan dapur

Periuk berkilat selepas dicuci dengan basic H

Pencuci paling selamat dan berkesan
 Sememangnya Basic H adalah pencuci serbaguna yang mempunyai 1001 kebaikan.

Selamat, berkesan dan semulajadi.

Nak tanya tentang Shaklee?

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Thursday, September 14, 2017

ESP Shaklee Untuk Kulit

Assalamualaikum dan hi semua! :)

ESP Shaklee Untuk Kulit. Wah! excited ni.

haaa. cer tengok kulit-kulit si penggemar ESP tu, cantik kan?

Sebenarnya ESP ni bukan untuk kulit je. Banyak sangat manfaat ESP Shaklee ni. Tapi sekarang ni Wani nak fokuskan hanya untuk kulit sahaja.

Hanya 1 atau 2 sudu besar ESP setiap pagi, bancuh dengan air masak. Energy maintain, perut kenyang, kulit pun cantik. InsyaAllah.

Antara kesan positif pada kulit setelah mengamalkan ESP Shaklee, ramai yang mendapati:
  1. kulit cantik tanpa make up
  2. kulit semakin cerah berseri
  3. jerawat hilang
  4. parut jerawat hilang
  5. kulit lebih anjal
  6. kulit semakin glowing dan berseri
  7. kulit tidak berminyak
  8. kulit tidak kering
  9. kulit semakin lembap
  10. liang pori semakin mengecil
  11. kulit semakin gebu
  12. jeragat hilang
  13. kulit tak kusam
  14. whitehead dan blackhead semakin hilang
  15. selulit hilang
  16. tona kulit lebih sekata
  17. kulit semakin lembut
  18. stretch semakin hilang
  19. tumit kaki yang pecah semakin hilang
  20. kulit badan cerah dan licin
Phewww. Banyaknya manfaat ESP untuk kulit. Belum cuba, belum tahu. Sesiapa yang ingin mencuba ESP Shaklee untuk kulit, boleh la hubungi Wani ye. :)

Nak tanya tentang Shaklee?

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Update Blog Guna Iphone


Assalamualaikum dan hi semua 😊

First time Wani cuba update blog guna iphone. Alhamdulillah rasa macam senang je nak update guna application ni.

Kawan-kawan nak tau ke Wani guna application apa? πŸ˜‚

Wani just install application Bloguma di App Store

Alhamdulillah lepas ni dah boleh update blog di mana-mana saja πŸ˜‰

Tiada alasan lagi malas nak update blog naaaa. Hehe

InsyaAllah, semoga istiqomah



Wednesday, September 13, 2017

Promosi Vivix 16 September 2017

Vivix Shaklee - Meningkatkan tenaga di peringkat sel


Alhamdulillah!!!

Yeay! Sempena 16 September 2017 ni Shaklee buat promosi Vivix iaitu dengan belian 2 botol Vivix anda layak dapat 5% diskaun tau! Sehari je tau!

Diskaun Harga 5% (Jimat RM 40)
FREE Membership (Jimat RM 69)
5% Cash Bonus (Extra RM 30+)
FREE Postage (Jimat RM 10)
1x Lucky Dip
(Peluang Hadiah sehingga RM 250++)

Promosi Vivix hanya pada 16 September 2017 Sahaja!


KELEBIHAN Vivix Shaklee

πŸ‡ Perlindungan ANTIOKSIDAN yang tinggi (Awet Muda)
πŸ‡ Membantu mengelakkan KANSER
πŸ‡ Mengawal dalam mengurangkan BERAT badan
πŸ‡ Mengurangkan komplikasi pesakit DIABETES
πŸ‡ Menyokong kesihatan KESELURUHAN

Promosi hanya pada 16 September 2017 sahaja.

Nak tanya tentang Shaklee?

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Ikhtiar Glaukoma Dengan Vivix

 Testimoni ni adalah dari Dr Ain. Ayah beliau sendiri yang consume vivix untuk penyakit Glaukoma. Jom baca testimoni dari Dr Ain.

Mata makin sihat, rambut tumbuh.
"DULU BOTAK LICIN BOLEH BUAT CERMIN. KINI TIDAK LAGI. EWAH.

Dulu, boleh kira dengan jari, ada berapa helai rambut putih (uban) ayah. Rambut hitam toksah cerita, yilek kot. Ya la, botak licin berkilat boleh buat cermin kot! (sori ayah TERmengata depan2 😜)

Bulan Oktober 2016, ayah di-diagnosed glaucoma. Haru biru hidup ayah. Kami 'penonton' pun turut terasa ke-susah hati-an ayah. Sapa la tak risau kalau diberitahu yang salah satu komplikasi glaukoma ialah buta!

Jadi, Ain bagi ayah Vivix sebagai ikhtiar sihatkan mata. Ayah konsisten sampai sekarang walaupun agak lambat nak rasa kesan Vivix ni kata ayah. Ya la, Vivix ni bukan ubat, tapi suplemen yang menyihatkan dari dalam.

Ain cerita kat ayah pasal Telomere Study. Takkanlah anak dia ni nak memudaratkan ayah sendiri kan. Ada bukti sains lagi. Itulah sebabnya ayah yang tak pernah percayakan suplemen, terus 'setia' dengan Vivix.

Baru ni ke rumah ayah, ayah bagitau yang 'kilat2' kat mata (kata pakar mata, ianya disebabkan aging) dah hilang. Pressure dalam mata (intraocular pressure) pun maintain normal so far. Alhamdulillah syukur...

Dan tiba2 ayah tunjuk belakang kepala ayah. Mak ooii, terkejut Ain, sebab hampir separuh kepala ayah sekarang dah penuh rambut baru hitam2! 😱

Ayah suruh ambik gambar. Inilah hasilnya. Tersengih2 kerang busuk ayah, kepala yang dah sekian lama botak, akhirnya penuh rambut hitam.

Sapa la tak suka, kalau makin berumur makin 'muda'. Hihihi... 😜

Bukan rambut ayah je tau. Mak yang consume Vivix beberapa bulan kemudian dari ayah, pun rambut hitam dah mula nak menguasai kepala mak.

Bai2 rambut putih (uban). You wont be missed. And please dont come back. Hihihi 😜" - Dr Ain

Alhamdulillah segalanya dengan izin Allah, jika ada pembaca yang mengalami masalah yang sama atau ahli keluarga yang mengalami masalah seperti ayah Dr Ain, boleh la ikhtiar dengan vivix. InsyaAllah membantu.

Nak tanya tentang Shaklee?

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Friday, September 8, 2017

Minuman Tenaga


Memberikan tenaga Berterusan, Berasaskan Protein Tumbuhan

Protein adalah seperti blok yang membina tubuh anda, seperti batu bata yang membina rumah anda. Ia memainkan peranan penting bagi setiap fungsi tubuh untuk pertumbuhan dan perkembangan. Shaklee ESP Mixed Soy Protein Isolate Powder adalah makanan lazat yang kaya dengan kalsium dan protein.*

Kuasa Protein untuk Tenaga Lebih Lama

Kebanyakan orang tidak dapat mengekalkan tenaga atau stamina mereka sepanjang menjalani kehidupan seharian. Tingkatkan tenaga harian anda dengan minuman protein kami yang mempertingkatkan TENAGA-stamina anda. Protein soya berasaskan tumbuhan untuk tenaga yang lebih lama.

Tahukah Anda?
Dr. Forrest C. Shaklee mencipta formula protein soya isolat pertama pada tahun 1961.

KEISTIMEWAAN Shaklee
  • Shaklee menggunakan protein soya yang tidak-diubahsuai secara genetik (Bukan-GMO) di bawah Program Pengekalan Identiti (IPP).
  • Setiap hidangan membekalkan 14 gram protein berasaskan tumbuhan. Protein soya membantu menurunkan paras kolesterol*.
  • Mempunyai skor PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) 1.0 – penarafan yang tertinggi dan bersamaan dengan skor yang diberikan pada protein haiwan.
  • Membekalkan 9 asid amino.
  • Tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat.

Nota: Jumlah protein soya yang disyorkan untuk memberikan kesan penurunan terhadap kolesterol darah adalah 25g sehari.

Nak tanya tentang Shaklee?

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Thursday, September 7, 2017

Promo Shaklee September 2017

Promosi khas untuk ahli Shaklee
Promo Shaklee September 2017 ialah The Radiant 4. Set ini mengandungi 4 produk Shaklee.

1. Collagen Powder
  • Bahan utamanya ialah sisik ikan merah dari laut dalam.
  • Fungsinya adalah untuk menyokong pembentukan tisu penyambung.
  • Bukan itu saja, Shaklee Collagen Powder ini juga di tambah dengan 7 bahan aktif iaitu ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B meningkatkan keberkesanan collagen RSS dan menyokong kecantikan dari dalam ke luaran.

2. GLA Complex



  • Berasaskan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E.
  • Kebiasaannya digunakan untuk regulate kitaran haid, simptom PMS, sakit kepala dan untuk mereka yang menopause.
  • Selain itu, GLA Complex ini amat bagus untuk skin texture, skin repair dan buat skin glowing.



3. Sr Vitamin C


  • Berasaskan jagung
  •  Kandungan Vitamin C dalam 1 kapsul bersamaan 7.5 biji buah oren.
  • Menggunakan teknologi Sustained Release di mana Vitamin C dilepaskan secara perlahan-lahan, 100mg setiap sejam untuk memastikan keperluan Vitamin C di dalam badan sentiasa dipenuhi secara berterusan.
  • Mengandungi "bioflavonoids". Bioflavonoids adalah pigmen tumbuhan-tumbuhan yang dijumpai banyak di dalam buah-buahan sitrus. Ia membantu dalam penyerapan vitamin C sepenuhnya dan memelihara vitamin C itu sendiri daripada oksidasi.



4. Energizing Soy Protein 


  • ESP diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan.
  • Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi “non-GMO” ( non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah.
  • Tambahan pula, setiap 850g (satu tin ESP Shaklee / Energizing Soy Protein ( ESP ) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.
  • ESP merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
  • Sangat sesuai untuk semua peringkat umur – tua dan muda. Manakala, kandungan Indeks Glisemik (G.I.) yang rendah iaitu 39
  • Satu hidangan Shaklee ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

Nak tanya tentang Shaklee?

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Saturday, August 26, 2017

Usus Bersih VS Usus Kotor

BILA MALAS CUCI USUS...


Apa jadi pada usus kita ye? Haaa nak tau tak? Usus pun kena jaga juga tau supaya bersih terjaga.😊

Usus yang tak dicuci akan keluarkan toksin yang mana toksin ni la punca tubuh kita tak sihat bermaya. Kebanyakan penyakit ni adalah berpunca daripada perut. Setuju tak?

Kolon yang TERSUMBAT ni BAHAYA, boleh bawa MAUT jika kita lambat rawat.

Usus yang tak sihat boleh menyebabkan masalah pembuangan, SEMBELIT, kulit banyak ditumbuhi JERAWAT, perut BUNCIT, badan BERBAU.

Bila masalah-masalah ni menghantui kita, kehidupan kita rasa tak selesa, rimas, stress dan rasa nak marah je.

Macam mana nak atasi masalah ni?
Kena la cuci usus.πŸ˜‚

Macam mana nak cuci usus? Macam nak cuci tangki berdaki dan berkerak tu ke? 😁 kalo cuci tangki tu, berus-berus je la guna basic h πŸ˜‚

Nak cuci usus, boleh telan HERBLAX je yang memang diKHASkan untuk masalah berkaitan USUS.

Herblax mengandungi kombinasi HERBA termasuk daun SENA yang digunakan secara tradisional untuk melegakan SEMBELIT dan MELAWASKAN.

Herblax mencuci usus dengan LEMBUT dan SEMULAJADI. Nak perut kempis dambaan akak GOJES? Haaaa, cubalah Herblax! πŸ˜‚

Barulah akak pramugari tak tersilap tanya dah mengandung berapa bulan ni? 🀣🀣

Nak tanya tentang Shaklee?

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

#PerutKempis #ShakleeByWanipc

Tuesday, August 8, 2017

Lemak Baik

Antara banyak-banyak lemak, lemak apa yang sihat dan diperlukan oleh badan kita?

 Lemak ni ada lemak jahat dan lemak baik tau!Lemak baik tu adalah asid lemak Omega 3 yang mana ia merupakan lemak yang sihat antara semua lemak yang ada.

Asid lemak omega 3 berfungsi untuk menyokong setiap sel, tisu dan organ dalam badan kita. Juga mengandungi EPA dan DHA.

Asid lemak Omega 3 ni tidak boleh dihasilkan sendiri oleh badan kita tapi ia boleh diambil melalui supplement dan pemakanan kita.

Banyak tau kebaikan Omega 3 ni. Nanti Kami cerita lagi yea.

Stay tune.

 Nak tanya tentang Shaklee?

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Testimonial : Ikhtiar Hamil Dengan Shaklee

IKHTIAR HAMIL DENGAN SHAKLEE.





Customer ni ikhtiar hamil dengan Shaklee. Alhamdulillah, sekarang dah hamil 19 minggu.

Disahkan cyst dan sukar preggy. Perlu jalani operation untuk buang cyst.

Doktor suggest untuk ambik GLA & B Complex Shaklee. Selepas ambil 2 botol ni Cyst mengecut Alhamdulillah dan operation dibatalkan.

Makan tak sampai sebotol GLA, Positif Pregnan. Alhmdulillah dengan Kuasa Allah dan ASBAB Shaklee.

Dia teruskan dengan set hamil shaklee. Apa yang dia sharing :-

  •  Tak ada kencing manis (walaupun ada keturunan)
  •  Tak ada kencing kotor
  •  Hb cantik
  •  Setiap kali checkup semua ok
  •  Set hamil shaklee berbaloi

Set hamil Shaklee

Trimester1

πŸ’ESP
♻ memberikan tenaga berpanjangan
♻ kulit ibu dan bayi cantik, gebu, bersih

πŸ’ B-COMPLEX (asid folik) (120biji)
♻ melindungi bayi dari kecacatan saraf tunjang
♻ menghalang ibu dari risiko kanser dan strok

πŸ’ VITA-LEA (120biji)
♻ mengelakkan masalah anemia ataupun kekurangan sel darah merah
♻mengurangkan risiko bayi pra-matang dan masalah bayi kurang berat badan

πŸ’ VITA-C (180biji)
♻ mengurangkan risiko demam ataupun selsema

πŸ’ OSTEMATRIX (120biji)
♻ membantu pertumbuhan tulang dan gigi yang sihat untuk ibu dan bayi
♻ mengelakkan kekejangan

Tambah semasa Trimester 2
πŸ’ OMEGA GUARD (90biji)
♻ membantu perkembangan otak bayi

#sethamilshaklee

Nak tanya tentang Shaklee?

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Wednesday, August 2, 2017

Omega Guard : Menurunkan bacaan kolesterol

Kolesterol jahat? Ada baik ada jahat ke? Adaaaaa 😊

Yang jahat ni la kita nak kawal. Boleh ikhtiar dengan Omega guard seperti Puan An yang setia makan hari-hari.

Alhamdulillah bacaan kolesterol dah turun.

Semoga Puan An sentiasa diberi kesihatan yang baik.


Omega guard.

Salah satu produk yang membantu menurunkan bacaan kolesterol yang tinggi.

Omega guard Shaklee menepati gred farmaceutica yang ditetapkan. Dihasilkan daripada ikan laut beriklim sejuk.

Nak tanya tentang Shaklee?

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Friday, June 2, 2017

Khasiat Peppermint Ginger Plus Shaklee

Apakah kandungan Peppermint Ginger Plus?

1. Ginger (Halia)
Baik untuk sistem penghadaman, bantu mengeluarkan angin serta mengurangkan kembung perut.

2. Peppermint (Pudina)
Kaya dengan Vitamin C yang membantu melawan kuman dalam badan. Bantu mengurangkan rasa mual dan loya, hidung tersumbat, dan selesema.

3. Fennel (Jintan Manis)
Baik untuk mencuci usus dan perut. Membantu mengurangkan perut yang berasid dan berangin.

4. Anis (Bunga Lawang)
Melegakan selesema dan batuk serta kembung perut.


Nak tanya tentang Shaklee?

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Wednesday, March 29, 2017

Tonsil Mengecil

Tonsil Mengecil
Bagi nutriferon kat anak baru seminggu.  Dah nampak makin kecil. Alhamdulillah. :)

Siapakah yang perlu ambil Nutriferon?

1. Mereka yang sering sakit, selsema, demam.

2. Ibu yang menyusukan anaknya yg mana anaknya demam atau sakit yg berpanjangan.

3. Mereka yang mempunyai masalah imunisasi.

4. Mereka yang sering travel dan kerap ke luar negara.

5. Mereka yang sering stress.

6. Mereka yang terdedah dengan bahaya penyakit.

7. Mereka yang tak suka makan banyak vitamin antioksidan, ACE boleh gantikan dengan Nutriferon sepeket sehari.

8. Mereka yang ada mempunyai allergi dan eczema.

Nak tanya tentang Shaklee?

019 658 1210
Zawani Suhaimin
Your TRUSTED SID
COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Thursday, March 16, 2017

Sijil Halal Shaklee 2017


Shaklee ni halal ke tak? Antara soalan yang ditanya pelanggan. :)

Nak tahu halal ke tak, boleh tengok sini:

Islamic Services of America (ISA) tersenarai sebagai salah satu Badan Islam yang diiktiraf oleh JAKIM. Boleh klik direct link di sini: Senarai Badan Islam yang Diiktiraf JAKIM dan di sini: Halal Accreditation (ISA).

Alhamdulillah, Shaklee ialah dari produk yang HALAL. Kalau tak HALAL, Wani pun tak nak makan :)

So, usahlah was-was lagi. Consume with confidence!

Wednesday, March 15, 2017

9 Golongan Yang Perlu Ambil ESP

Siapakah mereka? Jom kita tengok. :)



untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik, halus mulus..

untuk ibu menyusu..ibu lebih bertenaga, anak mudah kenyang, pengaliran susu yang baik..kenapa?
 ESP kaya dengan PROTEIN

untuk ibu dalam pantang - mempercepatkan penyembuhan selepas proses bersalin

untuk mereka yang ingin AWET MUDA!

untuk mereka yang ada masalah kulit..bukan sahaja pada bahagian muka, malah seluruh badan.

untuk wanita yang ingin hamil sebagai sumber protin asas dalam badan untuk kesuburan

membantu bagi mereka yang ingin berdiet kerana esp mengenyangkan dan memberi tenaga 
sehingga berjam-jam lamanya

sangat popular untuk kecantikan kulit dan keanjalan kulit dan seluruh badan

sesuai untuk seisi keluarga sebagai minuman kesihatan yang kaya dengan sumber protin ASLI.

#shakleebywanipc #shakleemelaka #shakleemalimmelaka #shakleechengmelaka #shakleepulaugadongmelaka #espshaklee

 Nak tanya tentang Shaklee?
019 658 1210 Zawani Suhaimin Your TRUSTED SID COD Pulau Gadong, Cheng, Malim Melaka Pengeposan ke seluruh Malaysia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...